Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΑΣ Ο.Τ.Α. για τις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων στις 4 Δεκέμβρη

ΔΑΣ Ο.Τ.Α.
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. AΡΤΑΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι                                                                                             
Με παρακαταθήκη την επιβεβαίωση όλων των θέσεων της ΔΑΣ- ΟΤΑ και την αγωνιστική, ταξική στάση στο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων προχωράμε για τις εκλογές στις 4 του Δεκέμβρη.
Στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση κατέρευσε ο μύθος της "παντοδυναμίας" της πλειοψηφείας, η κυριαρχία του φόβου και της σιωπής.                                                                                                      Αποκαλύφτηκε ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ρόλος προώθησης των αντιλαικών μέτρων της συγκυβέρνησης, των επιταγών της Ε.Ε.                                                                                                       Καταδικάστηκαν οι ετσιθελικές, εντελώς παράνομες και χωρίς καν συζήτηση σε κανένα όργανο, διαγραφές συναδέλφων.                                                                 
 Προχωράμε μπροστά. Έχουμε δύσκολο δρόμο, μεγάλη ανηφόρα αλλά θα βγούμε νικητές εάν πορευτούμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ. Εάν στρέψουμε τα βέλη μας ενάντια σε όλους όσους γκρεμίζουν τα όνειρά μας, δηλαδή συγκυβέρνηση, Ε.Ε και όσους δίνουν τα διαπιστευτήρια σε αυτούς.

Στις 4 Δεκέμβρη, στο Σωματείο του Δήμου Αρταίων, δίνουμε τη μάχη των εκλογών. Το τι διοίκηση θα έχουμε μας αφορά όλους και από την ψήφο σου θα εξαρτηθεί. Για αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις αρχαιρεσίες. Οι ίδιες οι εκλογές με τη μαζικότητα τους και με την ψήφο για  μία νέα αρχή και πορεία του σωματείου στον Δήμο Αρταίων  είναι η απάντησή μας στην επίθεση που δεχόμαστε. Με τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών μας. Τις απολύσεις (διαθεσιμότητες), το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων. Το χαράτσωμα από το κράτος για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, οι αυξήσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, εξαφανίζουν τους μισθούς μας από την επόμενη της πληρωμής.

Κατά τη γνώμη μας το βασικό κριτήριο ψήφου είναι:

Τι Σωματείο – Τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα.
Ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους βάλει εμπόδια, να τους σταματήσει. Να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει και τη ζωή μας ακόμη, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Ένα κίνημα που θα είναι πραγματικό όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων, στον αγώνα για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Θέλουμε ένα σωματείο και ένα κίνημα:
• Να οργανώνει την πάλη για όλα τα προβλήματα, ένα σωματείο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ αποκούμπι και σπίτι  ΟΛΩΝ  των εργαζομένων. Για τους συναδέλφους που οδηγούνται σε απόλυση είτε με τη λήξη της σύμβασης είτε με τη διαθεσιμότητα, για τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε συνάδελφο από την εντατικοποίηση της δουλειάς και την καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.  Να αγωνίζεται με τη συμμετοχή όλων μας ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια στο αυταρχικό κράτος.
• Να αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της τοπικής διοίκησης.  Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στηρίζουν σε βάρος των δημοτών και των εργαζομένων την καπιταλιστική κερδοφορία. Βλέπουμε ξεκάθαρα πως το μάρμαρο των ιδιωτικοποιήσεων θα το πληρώσει και πάλι ο λαός. Τα ανταποδοτικά τέλη θα αυξηθούν υπέρογκα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, τσακισμένα μεροκάματα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
• Ένα σωματείο, που θα παλεύει να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Θα δίνει προοπτική στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
• Θέλουμε ένα σωματείο μαζικό, αγωνιστικό  που μαζί με άλλα σωματεία και ομοσπονδίες να συγκροτούν ένα κίνημα που θα παλεύει για μια άλλη: φιλολαϊκή ανάπτυξη που επίκεντρο της θα έχει τις δικές μας ανάγκες , τον εργαζόμενο και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
• Ένα κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί ως γρανάζι και άλλοθι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι εκπρόσωποι του .

Στη βάση ενός τέτοιου προσανατολισμού, ενός τέτοιου περιεχομένου πάλης επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων και την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλους τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Εμείς δεν μπαίνουμε κάτω από κανένα μανδύα, ούτε κρυβόμαστε πίσω από ενιαία, «ακομμάτιστα», ουδέτερα ψηφοδέλτια όπως πρότεινε και η απελθούσα πλειοψηφία στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Είμαστε κρυστάλλινοι στις απόψεις και θέσεις μας και το έχουμε αποδείξει μέσα από την πορεία μας και τους αγώνες μας στο πλευρό ΟΛΩΝ των εργαζομένων. Μέσα από την πορεία μας και τη στάση μας και στο Δ.Σ. με τον εκλεγμένο μας εκπρόσωπο εκεί που δώσαμε πραγματικές και ανυποχώρητες μάχες προειδοποιώντας για όλα αυτά που σήμερα μας ταλανίζουν σαν συνέπειες των κυρίαρχων πολιτικών . Μάχες ασυμβίβαστες για την ουσιαστική και δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση . 

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε μπροστάρηδες στη συμμετοχή και οργάνωση των αγώνων, δίπλα στους συναδέλφους, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την άγρια και βάρβαρη πολιτική που μας τσακίζει.

Όλοι εμείς της ΔΑΣ δηλώνουμε ότι:
Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπηρετήσουμε ένα τέτοιο σωματείο και ένα τέτοιο κίνημα. Για αυτό θέλουμε να τονίσουμε: Είναι ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση και ο συσχετισμός και στο σωματείο και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιηθούν οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: