Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ― Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας


Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ολοκληρώνοντας ανατροπές που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει παρελθόν και μέλλον, στο πλαίσιο του αντιλαϊκού δρόμου του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η ανάκαμψη των κερδών τους απαιτεί θυσίες διαρκείας.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ιδιαίτερα νέοι εργαζόμενοι, κατηγορίες γυναικών, κλάδοι εργαζομένων.
   
Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Μόνος δρόμος είναι αυτός της οργανωμένης πάλης, η συσπείρωση στα συνδικάτα, στους φορείς του λαϊκού κινήματος. Καμιά αυταπάτη και αναμονή από τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας ή από τα σενάρια κυβερνητικής εναλλαγής. Η υπόθεση να περάσει στα χέρια του λαού, να παρέμβει στις εξελίξεις οργανώνοντας την αντεπίθεσή του.

Σήμερα Κυριακή 7 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Στις 5 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη είναι στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

Η ανακοίνωσή του  ΠΑΜΕ ΕΔΩ.
   
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή στις 7 Δεκέμβρη στην Ομόνοια έχουν οριστεί στις 5 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος:
Σωματεία και εργαζόμενοι από τους χώρους: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, εργαζόμενοι και φορείς του Κεντρικού Τομέα, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ, Ταχυδρομεία - Ταχυμεταφορές, Λαυρεωτική - Μεσόγεια.

  • Πλατεία Βάθης:
Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, ΕΥΔΑΠ, Χημική Βιομηχανία.

  • Πλατεία Καραϊσκάκη:
Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριάσιο.

  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά):
Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων, Νότιου Τομέα, Πειραιάς.

  • Χαυτεία:
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.

(Ριζοσπάστης-902)

Δεν υπάρχουν σχόλια: