Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Όλοι μαζί... μπορούν


Έγραψε χαρούμενη η «Αυγή», 5/12/2014: «Με πλειοψηφία μιας έδρας, το κοινοβούλιο της Θουριγγίας έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπόντο Ράμελο του Die Linke. Ετσι, ο Ράμελο γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός από την Αριστερά σε κρατίδιο της Γερμανίας (Ερφούρτη). Ο 58χρονος Ράμελο ορκίστηκε πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, παραλείποντας στον όρκο το συνηθισμένο "με τη βοήθεια του Θεού". Στην ομιλία του, τόνισε ότι θα συνεργαστεί με την αντιπολίτευση».
 
Μεγάλη τομή, αλήθεια, ο αριστερός πρωθυπουργός διαχείρισης του καπιταλισμού. Γιατί, τι άλλο θα κάνει στο συγκεκριμένο κρατίδιο; Και μάλιστα υποσχόμενος συνεργασία με την αντιπολίτευση, δηλαδή τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ; Αλλωστε, με τους σοσιαλδημοκράτες και τους πράσινους κυβερνά και οι σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με την Μέρκελ, ενώ οι πράσινοι έχουν συγκυβερνήσει με τους σοσιαλδημοκράτες. Το κεφάλαιο δεν έχει πρόβλημα όπως και αυτοί με το κεφάλαιο. 

Πώς το είχε πει ο Αλ. Τσίπρας; Από την Ερφούρτη έγινε η αρχή της αριστεράς και έπεται συνέχεια; Ολοι μαζί, αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι, χριστιανοδημοκράτες σε κοινό σκοπό. Τι να την κάνει τη «βοήθεια του θεού»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: