Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Οι φιέστες συνεχίζονται, οι εργάτες τσακίζονται


«Ενώ οι φιέστες συνεχίζονται, οι εργάτες τσακίζονται» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό εργάτη την Πέμπτη το απόγευμα, στο εργοτάξιο του «Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος».
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ενα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα που ενώ όλοι οι δείκτες της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πάρει τον κατήφορο, αυτός είναι ο μόνος δείκτης που έχει σταθερή και ανοδική πορεία.
Συγκεκριμένα χτές Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα, στο "Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος", έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά ο συνάδελφος Μουτσάι Τζεβαΐρ, 41 χρονών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι.
Και το συγκεκριμένο ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και τις ανάγκες που έχουν οι εργάτες, προκειμένου να πάνε ένα πιάτο φαΐ στην οικογένειά τους, να αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, αφού το μεροκάματο δε φτάνει ούτε για τα έξοδα μετακίνησης στη δουλειά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: