Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σωματείων και συνδικάτων την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση ― Κάλεσμα για συμμετοχή από Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας


Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη προχωρούν συνδικάτα και εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

  • Στην Αθήνα εργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν στις 4 μ.μ. τις εξής παραστάσεις διαμαρτυρίας:
- Στο υπουργείο Οικονομικών τα Σωματεία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στη Δημόσια Διοίκηση, των εκπαιδευτικών, των Μεταφορών, των ναυτεργατών, των Τηλεπικοινωνιών, των Ταχυδρομείων -Ταχυμεταφορών και του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Λαϊκές Επιτροπές από τα Νότια Προάστια και την Αθήνα.
- Στο υπουργείο Εργασίας τα Σωματεία Εργαζομένων: Στις Κατασκευές, στον Τύπο και το Χαρτί, στην Ενέργεια, στον Ιματισμό, στη Φαρμακοβιομηχανία, στη Χημική Βιομηχανία, στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, στο Εμπόριο, καθώς επίσης λογιστές, ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι οργανώσεις των συνταξιούχων. Τέλος, θα συμμετάσχουν οι Λαϊκές Επιτροπές των Ανατολικών, Δυτικών και Βόρειων Συνοικιών.
  • Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
  • Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 8.30 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
  • Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας στις 11 π.μ. 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

έλληνες και μετανάστες,



Η Κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα σχεδιάζουν, για λογαριασμό του κεφαλαίου, σαρωτικά - αντιλαϊκά μέτρα σε ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση.



ü           Θέλουν να αυξήσουν ξανά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια για όλους και να ανοίξουν το δρόμο για ακόμα παραπάνω. 
ü           Ανεβάζουν στα 6.000 ένσημα, ακόμα και παραπάνω, τα ελάχιστα που απαιτούνται για να θεμελιώσουμε την κατώτερη σύνταξη. Όσοι έχουν λιγότερα η σύνταξή τους θα κατρακυλήσει στα 200 και 300 ευρώ. 
ü           Τσακίζουν το ΕΚΑΣ, που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Καταργούν τα προνοιακά  επιδόματα. 
ü           Θέλουν να εξαρτιέται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα που θα έχουμε, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε είδος πολυτελείας.



Αυτά τα μέτρα μας θίγουν όλους. Παλιούς και νέους ασφαλισμένους.

Έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Εμπεριέχονται στις αποφάσεις της ΕΕ για την οποία ορκίζονται πίστη παλιοί και νέοι σωτήρες.

Τα νέα μέτρα, αλλά και τα παλαιότερα, δεν έχουν στόχο όπως ισχυρίζονται, κεφάλαιο και κυβέρνηση, να σώσουν τα Ταμεία, αλλά να φτιάξουν πιο φτηνούς εργάτες, να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας στα δόντια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.



Η τεράστια ανεργία, που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο για πολλά χρόνια και θα συνοδεύει τη ζωή μας για τα επόμενα, σε συνδυασμό με τα νέα σαρωτικά μέτρα οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο..



Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας περάσουν τη θηλιά στο λαιμό.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !



Δεν μπορούμε να περιμένουμε οι λύσεις των προβλημάτων μας να έρθουν από μόνες τους. Εμείς θα παλέψουμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας.



Δίνουμε πρώτη απάντηση με κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ.,           στο Υπουργείο Εργασίας.

Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, στις 5:30 μ.μ.     στην Πλ. Ομόνοιας.
Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα και αποφασιστική απεργιακή αναμέτρηση με την αντεργατική πολιτική και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.



Όλοι στον αγώνα

Διεκδικούμε:

·         Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας και των ελάχιστων ημερών για συνταξιοδότηση. Σύνταξη στα 55 χρόνια.

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.

·         Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για τους οικοδόμους.

·         Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

·         Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.



ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: