Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μια απορία σχετικά με την ανακοίνωση της "A-ORIZON MEDIA LTD"Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω αν και σε τι βοηθάει στο σκοπό μας η δημοσίευση-αναπαραγωγή της ανακοίνωσης της "A-ORIZON MEDIA LTD", της κυπριακής εταιρείας  που αγόρασε την "Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε." (902). Ειδικά όταν η εταιρεία  -μέσα από την ανακοίνωση αυτή-, 1) δεν περιορίζεται μόνο σε διευκρινίσεις για την πράξη αγοραπωλησίας, αλλά αυτοπροβάλλεται ως... εγγυήτρια της «υγιούς επιχειρηματικότητας», που... κόπτεται μάλιστα και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης, από αυτές που έχει ανάγκη η χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία», και 2) όταν υμνεί το... αμαρτωλό κονκλάβιο-ΕΣΡ, προπύργιο συντηρητισμού, αυταρχισμού και πουριτανικής λογοκρισίας: «ειδικά ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είμαστε βέβαιοι, ότι θα κρίνει και θα αποφασίσει απροκατάληπτα, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του.»

Θεωρώ πως η απάντηση που έδωσαν με μια φωνή το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι του 902, αλλά και οι φίλοι του κόμματος, στον οχετό αντικομμουνισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας (εκ δεξιών και εξ «αριστερών») που ακολούθησε την πώληση του 902, είναι α π ο σ τ ο μ ω τ ι κ ή. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνεχίσουμε, με το να ανακατευόμαστε (έτσι το βλέπω) στον άγριο πόλεμο των επιχειρηματικών συμφερόντων, μεταξύ καπιταλιστών, προβάλλοντας –έμμεσα, αναπαράγοντας την ανακοίνωσή της- ως «καλή» τη συγκεκριμένη εταιρεία. Και επειδή πρέπει πάντα να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα: όχι, δεν έχω καμιά πρόθεση να κάνω τον κεχαγιά στο τι θα δημοσιευτεί και από ποιον, ούτε βέβαια να λογοκρίνω. Η απορία όμως υπάρχει.

ΥΓ. Προειδοποιώ αυτούς που τρεφόμενοι απ’ την αντιΚΚΕ σπέκουλα, γυρεύουν τρίχα για να την κάνουν τριχιά, πως αν σκάσουν μύτη θα πάρουν την «απάντηση» που τους πρέπει.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013.

6 σχόλια:

Υ είπε...

"αν σκάσουν μύτη θα πάρουν την «απάντηση» που τους πρέπει" χορτάσαμε από κομματικό πατριωτισμό, αδειάσαμε από κομμουνιστικό κίνημα.

Οικοδόμος είπε...

Και από θετούς -επίδοξους- "γονείς", επίσης (χορτάσαμε)...

gagarin είπε...

νομίζω οτι μόλις διακοπεί η εκπομπή των διακριτικών σημάτων του 902, τα οποία είναι ακόμη στον αέρα -στο ράδιο σίγουρα- και παραπέμπουν στο κόμμα, θα σταματήσει κάθε αναφορά.
σχετικά τώρα με την αναπαραγωγή της ανακοίνωσης της αγοράστριας εταιρίας μου φάνηκε ιδιάιτερα χρήσιμη.
αρχικά διότι αναδεικνύει ορισμένες αντιφάσεις αυτών που έχουν κυρολεκτικά σκυλιάσει.
"έτσι γίνονται οι ξένες επενδύσεις σαν αυτές που ζητάτε στην ελλάδα για να έρθει η ανάπτυξη", λέει με τον τρόπο της η επιστολή. "ή μήπως ξαφνικά ανακάλυψατε οτι υπάρχουν εξωχώριες εταιρίες και ότι οι μετοχές δεν είναι ονομαστικές"; είναι ένα ακόμη ερώτημα που υποδηλώνεται από το ύφος της επιστολής.
επιπλέον η δημοσίευσή της επιστολής βοηθά στην αντιμετώπιση της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται για να πληγεί το ηθικό κύρος του κόμματος από την πώληση του σταθμού.
μέχρι και για εμπλοκή σε "σκάνδαλο κρέατος" υπήρξε δημοσίευμα.
όσο για το εσρ νομίζω ότι η ανακοίνωση απλά θέλει να του βάλει πόστα. είναι του στυλ "ξέρω τι έκανες", έχω τηρήσει τα προβλεπόμενα, δεν θα μου χαλάσεις τη δουλειά.
υγ: φυσικά ουσιαστικότερη απάντηση έδωσαν οι δημοσιογράφοι.
υγ2: εκεί να δείς αντίφαση. αφού πρώτα οι αστοί και τα παπαγαλάκια τους έκλαψαν με μαύρο δάκρυ για τους ανέργους του 902, προχθές γύρισαν να τους πουν τους ανθρώπους "εναπομείναντες" και "ελεγχόμενους από το κκε", κοινώς "κομματόσκυλα". ο ορισμός της υποκρισίας!!

Ανώνυμος είπε...

Η πρωτη εντυπωση κι η οποια μου εμεινε διαβαζοντας το το πρωι.Με ξενισε,δεν μ αρεσε.Δεν θελουμε δεν χρειαζομαστε αλλες διευκρινησεις κι ιδιως απο καπιταλιστες μες απ το πορταλ του ΚΚΕ.Αν ειναι για τους αλλους τωρα,τροφη για σχολια τους δινουμε. Γω

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμες συκοφαντίες δεν δημοσιεύονται. Το σημείωμα έχει συγκεκριμένο θέμα. Τρολάρισμα αλλού.

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος αναπαραγωγής ανακοινώσεων όχι μόνο της συγκεκριμένης αλλά καμίας εταιρείας που απαντάει σε δημοσιεύματα που έχουν σχέση να κάνουν με επιχειρηματική δραστηριότητα, παρά μόνο σε επίπεδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα με τον ανάλογο σχολιασμό. Η παράθεση της ανακοίνωσης σε ξεχωριστό πλαίσιο στο portal αλλά και στο "Ρ" και μάλιστα ασχολίαστα δε βοηθάει.
Προσυπογράφω το υστερόγραφο του Οικοδόμου