Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τι θα συνέβαινε αν ο 902 ήταν μια «αξιόπιστη» καπιταλιστική επιχείρηση που στηρίζει το αστικό σύστημα...
Κόμπο τον κόμπο λύνεται, μέρα με τη μέρα, το… μυστήριο (μέχρι και αστοί δημοσιολόγοι απόρησαν κάποια στιγμή)  της απίστευτα λυσσαλέας επίθεσης στο ΚΚΕ από το «συγκρότημα» (ένα είναι το «συγκρότημα»), με αφορμή την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού 902. Μιας επίθεσης που έσπευσαν να στηρίξουν πικραμένοι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, με τους Καρτερούς και τους Παπαδημούληδες (κλασικά!) να δίνουν για μια ακόμα φορά ρέστα, να γίνονται «ψυχαρικότεροι» του βασιλέως, και να διαρρηγνύουν τα αριστερά ιμάτιά τους υπέρ «κομμουνιστικής ηθικής» και «νομιμότητας».

Τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν και στον πιο αφελή πόσο… πιστεύουν αυτοί που ξεκίνησαν την επίθεση όσα διακηρύσσουν «κατακεραυνώνοντας» το ΚΚΕ, και καθώς κατακάθεται ο κουρνιαχτός που σήκωσαν τις τελευταίες μέρες, αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο οι σχέσεις αλληλεξάρτησης πολιτικής εξουσίας, επιχειρηματικών συμφερόντων και τραπεζών, που συσφίγγονται ιδιαίτερα όταν «κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα»... Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό για τα παραπάνω, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Δείχνει και σε αυτούς που κατηγορούν το ΚΚΕ ότι «βολεύτηκε» με το να «στηρίζει το αστικό σύστημα», «επωφελούμενο» από τις κρατικές επιχορηγήσεις που το «κρατάνε στη ζωή», πώς και με ποιους τρόπους αυτό το σύστημα ανταποδίδει τις ευχαριστίες του  (για τις υπηρεσίες που του προσφέρουν) στους πραγματικούς υποστηρικτές του. (Οικοδόμος) 


Πλειστηριασμοί παντού, εκτός από το Mega με τις ευλογίες επτά τραπεζών, ενώ εχει ενέχυρο μέχρι και το σήμα.

 Με σύμφωνη γνώμη των τραπεζών Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium και χωρίς καμία ρυθμιστική Αρχή να παρεμβαίνει το MEGA παίρνει δεύτερη περίοδο χάριτος για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ.

Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές ακούσαμε απο Πρετεντέρη και Τρέμη οτι είμαστε "καταδικασμένοι" ως λαός επειδή "ζούσαμε με δανεικά" και τι έχουμε να ακούσουμε απο Σεπτέμβρη στο κανάλι του ΣΕΒ  για να δικαιολογηθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας...

Διαβάστε παρακάτω ένα ενδεικτικό δημοσίευμα απο το Παρόν (18/08/2013).

Να αναφέρουμε ότι ο συνολικός δανεισμός του MEGA είναι 129 εκατομμύρια ευρώ και οι συνολικές ζημιές του ανέρχονται στα 59 εκατομμύρια. Επίσης είναι τόσο τραγική η οικονομική του κατάσταη που έχει βάλει ενέχυρο μέχρι και το σήμα.

Οπότε με χρηματοοικονομικά κριτήρια, δεν δικαιολογούνται αυτές οι χάρες.

.

Εκτός πλειστηριασμών το …Mega!

Μια περίοδος χάριτος κι ένα δάνειο 98 εκατ. ευρώ για το κανάλι!

Για τον απλό  κόσμο η κυβέρνηση προωθεί τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, υπό τις οδηγίες της Τρόικα.  Για το Mega που διαπιστώνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες δίνουν «άφεση αμαρτιών»! Άραγε θα δείξουν οι τράπεζες το ίδιο μοντέλο  «ανοχής» με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου;


Το Mega  ζήτησε και έλαβε περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν το ομολογιακό δάνειο καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους 3 όρους που είχαν θέσει κατά τη σύναψη του. Οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium)
«συναίνεσαν σε μή καταγγελία του ομολογιακού δανείου» (σελίδα 86 του ενημερωτικού δελτίου).


Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ (2009), όταν το Mega  δεν είχε μπορέσει να ανταποκριθεί στις δόσεις και γι αυτό συνάφθηκε τo νέο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ… Θυμίζουμε πως  στις 31.12.2011 η εταιρεία δεν είχε πετύχει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες που ορίζονταν στη σύμβαση, πλην όμως το δάνειο δεν έγινε απαιτητό. Η δόση των 10 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί για τις 14.09.2012 δεν καταβλήθηκε, και στη συνέχεια βρέθηκε η λύση του μεγαλύτερου δανείου των 98 εκατ. ευρώ


Σε περίπτωση καταγγελίας του νέου ομολογιακού δανείου, θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλειστηριασμού, επί των ενεχύρων, στα οποία περιλαμβάνεται το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρεία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία για να εισπραχθεί.   Σημειώνεται πως για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από τον  Γρηγόρη Πεπόνη.


Το Mega με την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 15,1 εκατ. ευρώ  θα κατευθυνθούν στη δόση του επόμενου Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα, και μόνο για το ομολογιακό δάνειο, στις 28 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Mega  πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5.880.000 ευρώ. Εντός του 2014 πρέπει να καταβάλει με δύο δόσεις (εξάμηνο και τέλος έτους) ύψους  8.820.000 ευρώ. Το 2015 πρέπει να πληρώσει πάλι σε δύο δόσεις το ποσό των 14.700.000 ευρώ και μετά το 2016 πρέπει να πληρώσει το ποσό των …68.600.000 ευρώ.
Πηγή: LEFTeria

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, να μας πει ο σύριζα τα δάνεια του Μεγκα θα συμπεριλαμβάνονται στο επαχθές χρέος, στο νόμιμο ή θα συγκαταλλεγούν στο περίφημο σχέδιο Μάρσαλ;
Σοφία

Ανώνυμος είπε...

"Γερμανική Αριστερά: Να κατασχεθούν περιουσίες Ελλήνων φοροφυγάδων!Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Μπερντ Ρίξινγκερ, στις δηλώσεις Σόιμπλε για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης, όπως αναφέρει το newmoney.gr
Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει:
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ομολογεί για λογαριασμό της Άγκελα Μέρκελ ότι η λανθασμένη πολιτική στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα εξελίσσεται για τον Γερμανό φορολογούμενο σε βαρέλι χωρίς πάτο.
"Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις:
Πρώτον, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να επιβάλλει φόρο αλληλεγγύης 50% σε όλες τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και δεύτερον, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα άνω του 1 εκατ. που διαθέτουν Έλληνες στο εξωτερικό θα πρέπει να παγώσουν και να συγκριθούν με τους ελληνικούς καταλόγους με φοροφυγάδες. Και αν διαπιστωθεί φοροδιαφυγή να κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία." OΛOI MIΛOYN KAI MIΛOYN ΓIA NA MIΛOYN ! ΓIATI APAΓE EXEI "ΣHMEPA" ΠPOBΛHMA H APIΣTEPA ΣTHN EYPΩΠH KAI ΣTHN EΛΛAΔA ;; MHΠΩΣ ΔEN MΠOPOYN NA "ΣYZEYΞOYN" THN "ANAΓKAΣTIKH" ΠPAΓMATIKOTHTA THΣ ANEΛIΞHΣ KAI THΣ "ANAΓKAΣTIKHΣ" EIKONHKOTHTAΣ ΠOY ΠHΓAZEI KAI EΔPAZETAI MEΣA AΠO THN ANAΓKAIΩTHTA THΣ KINHΣEIΣ !! (;;) OΠOIOΣ ΔEN KANEI AYTH THN "ΣYZEYΞH" .. KATAPEEI (BΛ. "ANATOΛIKO" MΠΛOK), OΠOIOΣ ΠAPAMENEI MONO ΣTHN "ΠPAΓMATIKOTHTA" TOY, MOYXΛIAZEI KAI KATAPEEI XΩPIΣ ... TAΛANTΩΣH !! APA TI KANOYME TO ΛOIΠON ;; IΔOY TO ΠPAΓMATIKO EPΩTHMA~ΠPOBΛHMA THΣ ΔIATYΠΩΣHΣ TOY !!! OΛA TA AΛΛA EINAI TPYΠEΣ ΣTON AEPA KAI ΣTO NEPO !! ΔIAΛEΓETAI KAI .... !! ME AΓAΠH ! O AYPIANOΣ YΠEΞ THΣ XΩPAΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Αφού ό 902 δέν θά μπορούσε νά λειτουργήσει σάν μιά "άξιόπιστη" "καπιταλιστική" έπιχείρηση γιατί δέχθηκε τήν δωρεάν προσφορά τής συχνότητας ? Μήπως τελικά είναι ήλιθιοι? Αφού οί άρχές τους καί οί άξίες τους δέν θά τούς έπέτρεπαν νά λειτουργήσουν μαφιόζικα όπως οί άλλοι, ήταν φυσικό έπόμενο νά χρεωκοπήση ό σταθμός . Δυστυχώς γιά άλλη μιά φορά τούς παγίδευσαν .
γιώργος-λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο Λευκαδα,εγω θα σταθω λιγο,στο ΤΟΥΣ παγιδευσαν.Αν ελεγες μας,ισως να θεωρουσα το σχολιο σου καλοπροαιρετο.Το ΚΚΕ δεν ειναι αυτονων,ειμαστ εμεις κι αυτοι που αναφερεσαι, ειναι,να το πω κι εγω η ηγεσια,που ειναι εκλεγμενη ομως απο τη βαση με διαδικασιες δημοκρατικες,βημα βημα,σκαλακι το σκαλακι,για να ψηφιστουν οι συνεδροι κι οι θεσεις του 19ου,με αποδοχη του 98% των συνεδρων.Δυστυχως λοιπον,δεν περναει το επικοινωνιακο αλισβερισι που εχουν στησει οι αστοι σε αγαστη συνεργασια με τους νεοφιλελευθερους αριστερους,για να πληξουν τη βαση του ΚΚΕ και τους συμπαθουντες του με μονο σκοπο τον αποπροσανατολισμο του κοσμακη απ τα πραγματικα του προβληματα.Εμενα του ανεργου που ειμαι διπλα στο ΚΚΕ κι οχι μελος του,να το πω κι αλλοιως, καρφι δε μου μου καιγεται κι ας δωσω λαβη και γι αλλα σχολια. Μπαταχτσης.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα συνέβαινε; Θα απέλυε εργαζόμενους και κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα. ΄Οπως τώρα που απέλυσε ο ΔΟΛ και φύλλο δεν κουνιέται.