Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η «Ελλάδα» θέλει το Euro 2020 (είναι πολλά τα «οφέλη»…)




Η κυβέρνηση ανακοίνωση δια των υπουργών Παναγιωτόπουλου και Ανδριανού πως θα στηρίξει την υποβολή υποψηφιότητας της Αθήνας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020.

"«Μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο αντισταθμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στη χώρα μας μια τέτοια διοργάνωση, βλέπουμε θετικά τη σχετική πρόταση», ήταν η θέση των κκ. Παναγιωτόπουλου και Ανδριανού." (sport-fm.gr)

Αν αναρωτηθεί κανείς τι δουλειά έχει μια χώρα «φτωχή», βουτηγμένη στο  «χρέος»,  που κόβει τις συντάξεις των γερόντων της και τσακίζει τους μισθούς των παιδιών της, που αφήνει χιλιάδες χωρίς δουλειά, που κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, να ανακατεύεται σε τέτοιες «ιστορίες», η κυβέρνηση έχει έτοιμη την απάντηση:  «οφέλη». «Φοριέται» πολύ τελευταία αυτή η λέξη. Τη χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός μετά τις συναντήσεις του με εκπροσώπους πολυεθνικών, την χρησιμοποιούν οι υπουργοί  που λύσσαξαν να μπλέξουν την Ελλάδα στη διαφαινόμενη επέμβαση των γιάνκηδων στη Συρία, τη χρησιμοποιούν και οι φασίστες στη βουλή που δε λένε όχι στον πόλεμο αρκεί η «Ελλάδα» να κερδίσει και κάτι, τη χρησιμοποιούσε και ο «fuck you» Σταυρίδης μετά τις συμφωνίες για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας…

Όμως τι εννοούν όλοι αυτοί όταν μιλάνε για «οφέλη»; Για ποιον νοιάζονται άραγε; Και ποιος στ’ αλήθεια θα ωφεληθεί από αυτή την ιστορία που  φέρνει η κυβέρνηση στο προσκήνιο; Μήπως οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-πουρμπουάρ; Μήπως το ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι; Μήπως τα δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα και επιχειρήσεις που κλείνουν μέρα με τη μέρα; Ή μήπως οι χιλιάδες άστεγοι και σιτιζόμενοι από τα συσσίτια της «φιλανθρωπίας; Μην περιμένετε την απάντηση έτοιμη. Αναλογιστείτε μόνο τα «οφέλη» της «Ελλάδας» από τη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων το 2004.

Ο λογαριασμός έρχεται  αφού κοπάσουν οι μουσικές από τα «πάρτι» και τις τελετές, όταν σβήσουν τα φώτα των εντυπωσιακών σταδίων και οι πολύχρωμες στολές των «εθελοντών» μπουν φρεσκοσιδερωμένες στην ντουλάπα των αναμνήσεων. Α, και τον πληρώνουν πάντα οι ίδιοι.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: