Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

«Βαρούν κλαρίνα» στην Κουμουνδούρου…




(Εναλλακτικός τίτλος ανάρτησης: «Τα κλαρίνα του δεκαπενταύγουστου», όμως τον έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, τέτοιες μέρες, για τα κανονικά πανηγύρια, οπότε...).
Ο λαός απολαμβάνει τα μπάνια του (προστατευόμενο είδος η ξαπλώστρα και φέτος) βυθισμένος στην αμμουδερή νιρβάνα της αποχαύνωσης. Τα λιγοστά δάση που απόμειναν γίνονται κάρβουνο, δέντρο το δέντρο, με τη βοήθεια και του «στρατηγού Ανέμου» που δεν καταλαβαίνει από διακοπές, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση που κάνει τη «δουλειά» της, τρομοκρατώντας με  το μπαμπούλα των «ελέγχων» τους πελάτες της και των εκλογών τους πιο «αδύναμους» κρίκους-βουλευτές της,  σε αντίθεση βέβαια με τη ΔΕΗ, που όπως φαίνεται ξέρει πολύ καλά να κάνει πολυήμερες «διακοπές»... Όχι όμως και  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μες στο κατακαλόκαιρο καταστρώνει σχέδια για το άμεσο (κυβερνητικό του) μέλλον, που όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου «δε θα ρθει μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δε βάλουνε χέρι κι αυτοί», όμως… πάνω που ο Αλέξης, μες στο κατακαλόκαιρο, πάει να φτιάξει κόμμα στα πρότυπα αυτών που κάποτε «πετροβολούσε», σπάει ο διάολος (λέγε με Γιάννη) το ποδάρι του και γίνεται μεγάλο τζέρτζελο (λέγε με Στάθη)… Εκτός αν, στ’ αλήθεια, ο… «ποιητής» (λέγε με Αλέξη), προετοιμάζει καμιά... γερή «απαγγελία»-συνεργασία (γιατί γράφει ο Στάθης και για ΠΑΣΟΚ;), που θα «γελάει» και το  παρδαλό («αριστερό») κατσίκι (ή θα κλαίει)…

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου είναι ότι οι εναγώνιες προσκλήσεις στελεχών του Σύριζα για συνεργασίες ακόμη και με ετερόκλητες ομάδες-πλέον όλα τα περιμένω απ' αυτό το κόμμα(;)ακόμη και συνεργασία μέ ένα κομμάτι της χρυσής αυγής, όσο παράξενο κι αν ακούγεται- είναι λύση ανάγκης για αυτό. Ο Σύριζα πρέπει σ' αυτές τις εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι' αυτοδυναμία δεν το βλέπω, όσο κι αν το επικαλείται ο Στάθης. Οπότε πάει στις συνεργασίες. Και βάζει διάφορα στελέχη του να μιλάνε για πατριωτικές δεξιές, για δημαρ κ.λ.π. Προετοιμάζουν τον κόσμο τους. Πρέπει όμως σ' αυτές τις εκλογές να είναι μέσα στην κυβέρνηση κι ο Σύριζα. Δεν έχει άλλο χρόνο. Το σύστημα χρειάζεται άλλη λύση απ' τη ΝΔ και το Πασόκ για να περάσει τα μέτρα του κι οι Πασόκοι και τα διάφορα στελέχη του συριζα θέλουν να πάρουν κυβερνητική καρέκλα. Αλλιώς θα τον αφήσουν τον σύριζα σύξυλο. Δε συστρατεύτηκαν μαζί του για χάρη γούστου.