Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Τσιμουδιά» για τους απολυμένους στους δήμους... Ούτε μια ανακοίνωση -για τα μάτια του κόσμου- από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ...


Σε απολύσεις έχουν προχωρήσει μια σειρά δημοτικές αρχές, είτε αυτές στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

  • Στο Δήμο Χαλανδρίου, η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απέλυσε δύο εργαζόμενους στα ΚΕΠ, που απασχολούνταν με σειρά συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα, αλλά η δημοτική αρχή άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση και τους απέλυσε.
  • Στο Δήμο Πεντέλης, η δημοτική αρχή (ΝΔ) προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων παιδαγωγών εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Και αυτοί οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί δικαστικά πρωτόδικα, αλλά η δημοτική αρχή άσκησε έφεση και τους απέλυσε.
  • Το Συνδικάτο υπενθυμίζει, επίσης, ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ) προχώρησε στην απόλυση των αντίστοιχων σχολικών φυλάκων.
  • Η δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου (ΝΔ) προχώρησε στην απόλυση 29 εργαζομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος «τρία συν ένα» και δούλευαν στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου. Με τη λήξη του τελευταίου χρόνου, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στη μονιμοποίησή τους, αλλά επέλεξε να τους ξαναπροσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στη λήξη της οποίας τους απέλυσε.
  • Η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (προέλευσης ΠΑΣΟΚ) προχώρησε στην απόλυση τριών ακόμα εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.
  • Η δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), προχώρησε σε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη μέλους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με 30 χρόνια υπηρεσίας στον κοινωνικά ευαίσθητο τομέα των ΚΑΠΗ, μεταθέτοντάς την σε άλλη υπηρεσία.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, καμιά συνδικαλιστική παράταξη ή διοίκηση σωματείου, όπου κι αν ανήκει («Συνδικαλιστική Ανατροπή» - πρώην ΠΑΣΚΕ, ΜΕΤΑ - δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, «Συσπειρώσεις» - δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση ενάντια στις ενέργειες των δημοτικών αρχών.
Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους με την ψήφο τους, αλλά και με τον αγώνα τους, να καταδικάσουν αυτήν τη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική. Να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων. Με μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μιλήσουν μετα τις εκλογές. Με περισσότερες απολύσεις αν ο λαός δεν ξυπνήσει.