Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός


Η τροπολογία για το "βραχιολάκι" πέρασε από τη Βουλή και η σίτιση του Νίκου Ρωμανού ξεκίνησε κανονικά.
Ομόφωνα έγινε δεκτή η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό από την Βουλή. Μετά τις αλλαγές που εισήγαγε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου η ονομαστική ψηφοφορία δεν έγινε.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση από τον Ρωμανό του 1/3 των μαθημάτων εξ αποστάσεως και εν συνεχεία την υπαγωγή του στο νόμο για το βραχιολάκι.

«Σώσαμε όλοι μία ανθρώπινη ζωή», ανέφερε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.
Αναφερόμενος στην τροπολογία έγινε δεκτή από την βουλή, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε το χορηγούμενο αγαθό για την μάθηση και τις σπουδές».
«Δεν θα προδώσουμε εκείνους που πίστεψαν και αγωνίστηκαν δίπλα μας αλλά και όσους μας αμφισβήτησαν και μας επιτέθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για την αντίδραση του Νίκου Ρωμανού την ώρα που έγινε δεκτή η τροπολογία τόνισε: «Ο Ρωμανός δεν κάνει παιχνίδια. Αμέσως επικοινώνησε μαζί μου και δήλωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας».
«Ο Ρωμανός δεν θα υποχωρούσε. Θα έφθανε μέχρι το θάνατο», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Ενικός 

 Ψηφίστηκε η τροπολογία για το «βραχιολάκι» - Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός (VIDEO)


Βελτιωτική τροπολογία για το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών ψηφίστηκε τελικά σήμερα ομόφωνα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να σταματήσει την  απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός.
Μετά από μέρες αδιαλλαξίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσε νέα ρύθμιση, που δίνει τη δυνατότητα στον Ν. Ρωμανό να χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης (βραχιολάκι).
Η νέα ρύθμιση προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους φοιτητές, με ηλεκτρονική παρακολούθηση, εφόσον έχουν παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία, το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, και η τροπολογία έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα. 
«Είχαμε πει από την αρχή ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση. Εμείς δεν θέλουμε να πούμε ποιος συνέβαλε ή όχι. Υπήρξε λοιπόν μια προσπάθεια σοβαρή, που είχε αποτελέσματα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

1 σχόλιο:

faros είπε...

Οι τροπολογίες της Βουλής, είναι τρίχες κατσαρές και ... να με συγχωρείτε !

Όμως, μπράβο στο Νίκο που σταμάτησε την απεργία.

Οι λόγοι, στο μπλογκ μου χα χα !