Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πότε λέει την αλήθεια ο κος Δένδιας;


Με επισκέψεις σε όλη τη χώρα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιδιώκει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γύρω από την οργάνωση της δασοπυρόσβεσης και της δασοπροστασίας.
Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να πέφτει σε αντιφάσεις και να λέει ψέματα προς τον λαό. Θέλει να τον προετοιμάσει και να τον τρομοκρατήσει, γι' αυτό που έρχεται, λέγοντας: «Φέτος θέλει προσοχή, να μην καούμε. Να είμαστε εξηγημένοι».

Έτσι λοιπόν σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο κος υπουργός 20/05/13 αναφέρθηκε στην επάρκεια του προσωπικού της Πυροσβεστικής: «Έλλειψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν υπάρχει. Εάν προσθέσετε τους εποχιακούς (που ακόμη δεν έχουν προσληφθεί) στους μόνιμους και τους πενταετείς, ο αριθμός υπερβαίνει τις προβλεπόμενες οργανικές πάνω από χίλιους πεντακόσιους. Δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού».

Όμως σε πρόσφατη επίσκεψή του στον νομό Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα στην Πύλο και σε σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου–Νέστορος για τα προβλήματα ασφάλειας και δασοπυρόσβεσης στην περιοχή, ο κος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 2/06/13: «Σας παρακαλώ όλους. Όχι μόνο τους πυροσβέστες, δεν μπορούνε μόνοι τους, δεν φτάνουνε, ούτε τα αεροπλάνα φτάνουνε».

Πότε λέει την αλήθεια για την επάρκεια του προσωπικού της Πυροσβεστικής ο κος Υπουργός;

Στην ομιλία του στη Βουλή η στη σύσκεψη στην Πύλο;

Για τους εργαζόμενους, για τη λαϊκή οικογένεια, αλλά και για το προσωπικό της Πυροσβεστικής ένα είναι σίγουρο.

Ανεξάρτητα από τις κορώνες, τα ψέματα και τις αντιφάσεις που κατά καιρούς εκτοξεύει ο κος Υπουργός, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, της τρικομματικής κυβέρνησης.

Οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής πρέπει να παλέψουν στο πλάι του εργατικού κινήματος. Να συμβάλλουν και αυτοί με τον αγώνα τους για την ανατροπή των πολιτικών που επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο την εργασιακή ζωή των ίδιων, αλλά και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: