Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Συγκέντρωση την Τρίτη στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών


Ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου καλεί σε συγκέντρωση αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια της περιοχής, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και ως συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές και συγκεκριμένα 20 αγρότες, του μέλους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου. Ανακοίνωση- κάλεσμά έχει βγάλει και το Εργατικό Κέντο Ζακύνθου. Οι συνδικαλιστές διώκονται για παρακώλυση συγκοινωνιών καθώς το 2009 συμπαράστεκώμενοι στους απεργούς γεωργούς προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου Οικοδόμων Ζακύνθου:

«Συνάδελφοι,
Η συμπαράσταση από συνδικαλιστές του νησιού μας στις κινητοποιήσεις των αγροτών του 2009 για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης βαφτίστηκε από τους εκφραστές του κεφαλαίου, αδίκημα με την κατηγορία παρακώλυσης συγκοινωνίας!
Για εμάς είναι φανερό ότι αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων, καταπάτησης όλων των εργατικών και άλλων δικαιωμάτων αλλά και τον εκφοβισμό του εργατικού κινήματος ώστε να σταματήσει να διεκδικεί.
Είκοσι αγωνιστές αγρότες μαζί με τους Σούλη Δημήτρη, μέλους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Ζακύνθου και του Προέδρου του Εργατ/κού Κέντρου, Στρούζα Τάκη, δικάζονται γιατί εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης που έριξε τον αγρότη στη μιζέρια, σε μια παρατεταμένη και διαρκώς αυξανόμενη ανέχεια, έτσι ώστε να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Πολιτική που συνεχίζουν με όλα τα μέσα διαχρονικά οι κυβερνήσεις και που εκφράζει και η σημερινή συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ –ΔΗΜΑΡ).
Το Δ.Σ. του σωματείου αντιδρά στην ποινικοποίηση των αγώνων και συμπαραστέκεται στους συναδέλφους δηλώνοντας παρών την Τρίτη 11 Ιούνη και ώρα 9 το πρωί και καλεί και τα μέλη του σωματείου μας να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια ποινικοποίησης με την παρουσία τους.
Συνάδελφοι, με αυτού του είδους τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο, η εργατική τάξη πρέπει να πεισμώνει και να ατσαλώνεται ακόμη περισσότερο και να μην κάνει βήμα πίσω. Εμείς οι οικοδόμοι γνωρίζοντας την κατάσταση που βρίσκεται η οικοδομή σήμερα είμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος της πάλης και της διεκδίκησης περνάει μέσα από τις κινητοποιήσεις μέσα από τη φωνή στο δρόμο, στο γιαπί, στο εργοτάξιο. Άλλωστε τίποτα δεν χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση παρά μόνο κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες από τους εργαζόμενους.
Γνωρίζουμε επίσης ότι οι αντιδράσεις της άρχουσας τάξης θα είναι τέτοιες και χειρότερες ακόμα χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, είτε με ποινικοποίηση των αγώνων, με επιστρατεύσεις, επιτάξεις στην προσπάθειά της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να επιτεθεί ακόμη πιο βάναυσα στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: