Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Απεργία πείνας 54χρονου ξυλουργού στην Πάτρα



Συνεχίζει την απεργία πείνας (που εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στις 3/6) ο 54χρονος ξυλουργός Νίκος Πουλκουρτζής στην Πάτρα, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά την αρνητική απάντηση που έλαβε από τον ΕΟΠΥΥ για δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υποσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδική κρέμα), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του. Η μικρή Μαρία (κόρη του) πάσχει από μία ιδιαίτερα σπάνια αρρώστια (δύο τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στην Ελλάδα)και βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια καθηλωμένη στο κρεβάτι. Είναι τέτοια η απόγνωση του πατέρα που ζητά - σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του - από το κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στο παιδί του!

Από τον Ριζοσπάστη:

Ανακοίνωση ΠΑΣΕΒΕ για την απεργία πείνας του 54χρονου
Την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ με αφορμή την απεργία πείνας στην οποία εξαναγκάστηκε να προχωρήσει ο 54χρονος ξυλουργός Νίκος Πουλκουρτζής από την Πάτρα μετά την αρνητική απάντηση που έλαβε από τον ΕΟΠΥΥ για δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υποσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του που πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια (δύο τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στην Ελλάδα). Μετά την πάνδημη κατακραυγή η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί πως το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η υπόθεση του συναδέλφου δυστυχώς δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Τα ψέματα του υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, το Γολγοθά που ζουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι, οι ασθενείς, τα ΑΜΕΑ και οι χρόνια πάσχοντες. Αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των έως τώρα κυβερνήσεων που στηρίζει την επιχειρηματική δράση σε Υγεία-Φάρμακο μετατρέποντάς τα σε εμπόρευμα. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΑΜΕΑ που μέχρι αυτή τη στιγμή με τη στάση τους ουσιαστικά στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Απάντηση πρέπει να πάρουν με ξεσηκωμό όλων των λαϊκών στρωμάτων με τη δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας που θα αγωνίζεται κόντρα σε αυτή τη βαρβαρότητα. Διεκδικούμε το κράτος να παρέχει δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους της χώρας ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι ασφαλιστική κάλυψη».

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Διανοειται κανεις αραγε..Οτι αυτος ο ΠΑΤΕΡΑΣ...Καλειται να ριξει το παιδι του..ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ...!!