Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Έφυγε το μαύρο από την οθόνη της ΕΡΤ, έμεινε όμως στη ζωή των τριών χιλιάδων εργαζομένων


Το ΣτΕ έδωσε λύση βολική για όλους, εκτός από τους εργαζόμενους, που ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους το μαύρο στο πετσί τους από τη στιγμή που βρέθηκαν στο δρόμο.
Το σήμα της ΕΡΤ θα επανέλθει, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που διαλύει φορείς του Δημοσίου, ζει και βασιλεύει, ενώ οι εργαζόμενοι πετιούνται κατά χιλιάδες στη μαύρη τρύπα της ανεργίας.
Δηλαδή, οι 2.500 και πλέον εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν απολυμένοι, η διάλυσή της είναι δρομολογημένη και το μόνο που υποχρεούται να κάνει η κυβέρνηση είναι να «ξανασηκώσει» το σήμα της, μέχρι να δημιουργηθεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ!
Οι ελιγμοί της κυβέρνησης και των συνεταίρων της δεν αλλάζουν την ουσία της πολιτικής σχετικά με την ΕΡΤ.
Η συζήτηση περί δήθεν «επαναλειτουργίας» της ΕΡΤ, που τέθηκε χτες στο τραπέζι από τους προέδρους των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αποδείχτηκε ότι δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Αντίθετα, προωθείται με συνοπτικές διαδικασίες ο νέος φορέας, που θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό και σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις.
Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους Βενιζέλο και Κουβέλη, φέρεται να είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η παλιά ΕΡΤ. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε μια κορυφαία μεταρρυθμιστική πράξη. Έχω υποχωρήσει ήδη με την πρόταση για δημιουργία μεταβατικού φορέα».
Την ολοκλήρωση του συμβιβασμού, που ξεκίνησαν χτες, με όχημα την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι προσυμφωνημένες μαζικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και να κλιμακώσουν συνολικά την επίθεση στο λαό, θα επιδιώξουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης στη νέα συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά τα χτεσινά διαβούλια στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ώρα να βγουν σοβαρά και κρίσιμα συμπεράσματα από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά και όλους τους εργαζόμενους:
- Τι σημαίνει ταξικό κράτος - σύνταγμα και ταξική δικαιοσύνη.
- Μόνο στη συλλογική δράση και στην οργάνωση με ταξικό προσανατολισμό βρίσκεται η ελπίδα. Λύσεις για το λαό, όπως φωνασκούν οι νέοι «σωτήρες», χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και έχουν στα χέρια τους το κράτος, δεν υπάρχουν.
- Η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το χώρο δουλειάς, είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα των καπιταλιστών, είναι αυτό που φοβούνται, που τρέμουν, που υπολογίζουν. Αυτή την αλληλεγγύη έδωσαν από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι ταξικές δυνάμεις.
- Οι παραγωγοί του υλικού και πνευματικού πλούτου μπορούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να διαφεντέψουν τον πλούτο που παράγουν, αρκεί να πιστέψουν στη δύναμή τους.

Κάλι Καρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: