Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Με το κατασχετήριο στο χέρι, πήγα στο σωματείο μου. Ολοι μαζί μια γροθιά!» - Συναγερμός από τα Σωματεία ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών διαμηνύουν: «Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δε θα περάσει»


«Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν κινδυνεύω μόνο εγώ να χάσω το σπίτι μου. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο πολύ καιρό και χρωστάνε στην εφορία. Οπου να 'ναι θα πάρουν και αυτοί τα ραβασάκια της αναγκαστικής κατάσχεσης αν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα σπίτι. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλων εμάς που έχει γίνει αυτή η πολιτική εφιάλτης, με τη δύναμη της αλληλεγγύης πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε και κάτι θετικό. Ολοι μαζί οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά».
Το μήνυμα αυτό στέλνει προς όλους τους εργαζόμενους ο επί τρία χρόνια άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που όπως αποκάλυψε χτες ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» πριν 4 μέρες το Δημόσιο έθεσε το σπίτι του, το βιος του σε διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης επειδή χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 2.173,81 ευρώ! Η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου. Θυμίζουμε ότι η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη όπως: Πρόστιμο Τροχαίας 44,02 ευρώ (προσαυξήσεις ύψους 132,06). Φόρος εισοδήματος 2005, 63,44 ευρώ (προσαυξήσεις 45,68). Φόρος εισοδήματος 2006, 123,2 ευρώ (προσαυξήσεις 87,47). Φόρος εισοδήματος 2007, 182,99 ευρώ (προσαυξήσεις 133,58). Φόρος εισοδήματος 2011, 156,66 ευρώ (προσαυξήσεις 26,63). Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012, 752,64 ευρώ (προσαυξήσεις 52,69 ευρώ). Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2011, 355 ευρώ (προσαύξηση 17,75 ευρώ).
Δεν θα περάσει καμία κατάσχεση!

«Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δεν θα περάσει», «όλοι για έναν και ένας για όλους» διαμηνύουν τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα μετάλλου και ναυπηγοεπισκευής, με χτεσινή τους καταγγελία, σημαίνοντας αγωνιστικό συναγερμό σε όλο τον κλάδο, σε όλους τους ανέργους και εργαζόμενους της χώρας. Τους καλούν με την οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές μέσα από τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Επίθεση που φτάνει στο σημείο, το Δημόσιο να θέτει σε διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης σπίτια ανέργων, όπως του άνεργου μεταλλεργάτη της Ζώνης για χρέη που ανέρχονται ακόμα και σε εξευτελιστικά ποσά προς την εφορία.Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών τονίζουν πως η «περίπτωση του άνεργου συναδέλφου είναι χαρακτηριστική»... «Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια, το οποίο κινδυνεύει να χάσει (...) Το πιο βρώμικο απ' όλα όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής του συναδέλφου προέρχεται από α) το χαράτσι της ΔΕΗ του 2011, β) το φόρο εισοδήματος του 2011 ο οποίος υπολογίστηκε με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης (δηλαδή το σπίτι του και ένα αυτοκίνητο), εισόδημα το οποίο δεν πραγματοποίησε με λίγα λόγια, αφού ήταν άνεργος, και γ) το φόρο... αλληλεγγύης για τους ανέργους (εδώ πραγματικά γελάμε...), ο οποίος υπολογίστηκε με το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο ποτέ δεν πραγματοποίησε».
Και ξεκαθαρίζουν: «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του ρεύματος (σ.σ. είναι κομμένο εδώ και 7 μήνες) με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα. Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου». Και καλούν «όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να δώσουν μάχη για να έχουν αυτά ταξικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπή Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπές Αγώνα των Σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις οργανώσεις γειτονιάς των υπόλοιπων Συνδικάτων, των ΕΒΕ, των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: