Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΑ - Τελεσίγραφο Ερντογάν : Εγκαταλείψτε εντός 24 ωρών την Ταξίμ


Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χημικά και αντλείες νερού ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων υπάρχουν δεκάδες τραυματίες. Οι δυνάμεις έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα  αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα τελεσίγραφο προς τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους να εγκαταλείψουν τον χώρο εντός 24 ωρών.

“Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι διαδηλωτές έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στις θέσεις τους παρά την υπόσχεση του πρωθυπουργού να “παγώσουν” ο όποιες ενέργειες στο πάρκο Γκεζί μέχρι την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Το κυβερνών κόμμα AKP είχε προαναγγείλει πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα διοργάνωνε συγκεντρώσεις νε3 σκοπό να βγάλει στο δρόμο τη λεγόμενη “¨σιωπηρή πλειοψηφία” η οποία σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του υποστήριξε πως σε όλες τις γωνιές του χώρας εκατομμύρια Τούρκοι προσεύχονται για την κυβέρνησή του, κάνοντας λόγο για “σχέδιο συνωμοσίας” και “παγίδα” που έστησαν ομάδες τις οποίες δεν καθόρισε, οι οποίες είχαν σκοπό να πλήξουν τη σταθερότητα στη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: