Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση - συζήτηση για το νέο βιβλίο "Τσε Γκεβάρα, η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού", του Κάρλος Ταμπλάδα

Ο Τσε Γκεβάρα υπήρξε κομμάτι της συλλογικής ηγεσίας που οδήγησε στον θρίαμβο αυτό της αγωνιζόμενης ανθρωπότητας ως ένας εξαιρετικά ικανός στρατιωτικός ηγέτης. Ωστόσο η σημαντικότερη συμβολή του στην Επανάσταση δεν ήταν στο στρατιωτικό πεδίο, και παραμένει άγνωστη στο ευρύτερο κοινό: Ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, υπουργός Βιομηχανίας κ.ά. επεξεργάστηκε θεωρητικά και πρακτικά τη μετάβαση από την καπιταλιστική οικονομία του ατομικού κέρδους στη σοσιαλιστική κοινωνία της αλληλεγγύης του εργαζόμενου λαού. Αυτή την τόσο καίρια προσφορά του “θρυλικού αντάρτη” έρχεται να φωτίσει –μέσα στη σημερινή, αδιέξοδη καπιταλιστική κρίση– το έργο του Κουβανού οικονομολόγου Κάρλος Ταμπλάδα.

Eκδήλωση – συζήτηση
για το νέο βιβλίο “Τσε Γκεβάρα: Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού”, του Κάρλος Ταμπλάδα, από τις εκδόσεις “Διεθνές Βήμα”.

Σάββατο, 22 Νοέμβρη, 6.30 μμ.
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας
Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (κοντά στον Σταθμό του Ηλεκτρικού)

Τη συζήτηση θα ανοίξουν:

Βαγγέλης Γονατάς, από τους μεταφραστές του βιβλίου, Blogger (La Red Solid@ria Griega)

Παναγιώτης Κατσαρός, χαλυβουργός

Θωμάς Νάνος, συνταξιούχος

Συντονίζει η Νατάσα Τερλεξή – εκδόσεις Διεθνές Βήμα, εργαζόμενη στις αερομεταφορές

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες και ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Νίκος Καρανδρέας. 

Στον χώρο θα φιλοξενηθεί η έκθεση των έργων του Αντόνιο Γκερέρο, ενός από τους Πέντε Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: