Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χαλυβουργοί: Εμπαιγμός από το υπουργείο Εργασίας, που αρνήθηκε ακόμη και συνάντηση




Προκλητικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει με το Σωματείο των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» τα αιτήματα, που έχει καταθέσει και γραπτώς, και αφορούν τους απολυμένους της επιχείρησης αλλά και τους, υπό καθεστώς διαθεσιμότητας, εργαζόμενους μετά και τον 9μηνο σκληρό απεργιακό αγώνα που έδωσαν.

Έτσι, την Τετάρτη ούτε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ούτε κάποιος άλλος από την πολιτική ηγεσία, που «υπόσχονταν» ότι θα κάνουν, δήθεν, τα πάντα για τους απολυμένους της επιχείρησης αρκεί να σταματήσουν την απεργία και να ανοίξει το εργοστάσιο, δεν «βρέθηκε» για να συναντηθεί με το σωματείο. Να σημειωθεί ότι από την περασμένη εβδομάδα το Σωματείο είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό για το μεσημέρι της Τετάρτης και μάλιστα είχε γνωστοποιήσει και συγκεκριμένα αιτήματα που θέτει για να συζητηθούν. Μεταξύ των αιτημάτων είναι η καταβολή των ενσήμων για το διάστημα της απεργίας σε όλους τους εργαζόμενους και η παρέμβαση για την επαναπρόσληψη των 125 απολυμένων.

Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα το παιχνίδι που έπαιξε τότε το υπουργείο Εργασίας και η ίδια η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τον Μάνεση και να σπάσει τον παλικαρίσιο αγώνα των Χαλυβουργών. Έναν αγώνα που τελικά δεν κατάφεραν να σπάσουν, ακόμα και όταν στάλθηκε με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ολόκληρος στρατός από ΜΑΤ, με τον οποίο κατέλαβαν τελικά το εργοστάσιο, το «άνοιξαν» για λογαριασμό του Μάνεση, για να το κλείσει ο ίδιος, λίγο καιρό μετά, βγάζοντας όλους τους εργαζόμενους σε τρίμηνη διαθεσιμότητα.

Το Σωματείο, μετά και την εξέλιξη αυτή, διαμήνυσε στο υπουργείο και την κυβέρνηση ότι πλέον θα απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και δεν πρόκειται να σταματήσει τις παρεμβάσεις για τους απολυμένους και τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: