Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Χαλυβουργοί: Ανάγκη για άμεσα μέτρα στήριξής τους




Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβασή του ώστε να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν τους 125 απολυμένους χαλυβουργούς αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που επί εννέα μήνες έδωσαν σκληρό απεργιακό αγώνα, ζητάει με επιστολή του το σωματείο των εργαζομένων.

Στην επιστολή το σωματείο ζητάει συνάντηση με τον υπουργό την ερχόμενη Τετάρτη 23 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι για να του καταθέσουν συγκεκριμένα αιτήματα και ειδικότερα:

«- Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους απολυμένους χαλυβουργούς, αλλά και στους υπόλοιπους οι οποίοι εκτός από την 9μηνη απεργία στην πορεία βρέθηκαν σε 3μηνη διαθεσιμότητα.

- Καταβολή των ενσήμων για το διάστημα της απεργίας σε όλους στους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και πολλοί χαλυβουργοί που τα χρειάζονται ώστε να έχουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση.

- Παρέμβαση για απολυμένους που δεν έλαβαν αποζημίωση και δεν καλύπτονται από το Ταμείο Ανεργίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Παναγιώτη Παπανικολάου, στον οποίο ο ΟΑΕΔ αρνείται καταβολή επιδόματος, επικαλούμενο Βασιλικό Διάταγμα του 1920.

- Τέλος, ζητάει την παρέμβαση του υπουργείου για την επαναπρόσληψη των 125 απολυμένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία».

Υπενθυμίζουν δε στον υπουργό ότι για το δεύτερο και τέταρτο αίτημα έχει δεσμευτεί προσωπικά για την επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: