Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΚΚ Βενεζουέλας: Πρωτοβουλία «για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας...για την πραγματοποίηση και τη νίκη μιας πραγματικά σοσιαλιστικής επανάστασης»


Με διαδηλώσεις στήριξης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και επίσης συγκεντρώσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει τις βίαιες ενέργειες, κύλησε και η χτεσινή μέρα στην Βενεζουέλα.
Στο Καράκας, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας για μια «μεγάλη πορεία για την ειρήνη και την υπεράσπιση της Συντακτικής Συνέλευσης» που έχει προτείνει ο Πρόεδρος. Με δικό του μπλοκ ενάντια στην αντίδραση και τον συμβιβασμό συμμετείχε το ΚΚ Βενεζουέλας.

Για σήμερα, 24 Μάη, το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Patria para Todos» (Πατρίδα για όλους), το κόμμα REDES (Δίκτυα), το PRT (Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας), οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» (Βravo Sur), «Αντιϊμπεριαλιστικές Φωνές», διοργανώνουν πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη. 

Οπως ανακοινώθηκε από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Κάρλος Ακίνο σε συνέντευξη Τύπου, «ένας από τους βασικούς στόχους της συνάντησης είναι η δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, με ξεκάθαρη γραμμή μας για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, της διαδικασίας αλλαγής, αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση με την αντιδραστική αντιπολίτευση». 

Και πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που ασκεί βεβαίως κριτική στη σημερινή κατάσταση, έχει τη δική της πρόταση, αλλά ξεκάθαρη λογική για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση των αλλαγών. Και όταν λέμε υπεράσπιση εννοούμε όχι την υπεράσπιση των αρνητικών πλευρών που υπάρχουν, εννοούμε την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων. Ενώ όταν μιλάμε για εμβάθυνση αναφερόμαστε στην επαναστατική εμβάθυνση αυτής της διαδικασίας, στην προοπτική ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκέντρωση επαναστατικών δυνάμεων σε μια ενότητα των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων για την πραγματοποίηση και τη νίκη μιας πραγματικά σοσιαλιστικής επανάστασης». 

Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να δοθεί από το λαό αποφασιστική απάντηση στη φασιστική επιθετικότητα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης», ενώ πρόσθεσε ότι «με τη συμμετοχή στη Συντακτική Συνέλευση πρέπει να επικρατήσουν οι επαναστατικές δυνάμεις, και όχι αυτές του συμβιβασμού».

Ταυτόχρονα, το στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε ότι «απαιτείται ενδυνάμωση των επαναστατικών δυνάμεων και να μην δίνονται εργαλεία στην αντίδραση». Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «διαμαρτυρίες από ταξικές εργατικές οργανώσεις αγνοούνται και ούτε τους επιτρέπεται συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, την ίδια ώρα που ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας με τμήματα της αντιπολίτευσης».

Ριζοσπάστης

15 σχόλια:

Unknown είπε...

Η Τραγική αδιέξοδη πορεία των Κομμουνιστών όταν εγκλωβίζονται στην λογική οτι πρέπει να συνεργαστούν με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για τον λαό και τους Κομμουνιστές. Παντού και πάντα πήγε με τον Καπιταλισμό και ποτέ με τον λαό γιατί είναι η Ιδεολογική μήτρα που τους Γεννάει. Η ίδια μήτρα γεννάει και τον Φασισμό. Παιδιά του είναι. Η Διέξοδος για το Κ.Κ Βενεζουέλας είναι μια. Να καθαρίσουνε το κόμμα απο τις ιδέες των ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ να αντιμετωπίζουνες τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ σαν τον χειρότερο εχθρό και αγώνας μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με στόχο την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής τσακίζοντας τον Οπορτουνισμό σε όλες του τις Αποχρώσεις.

Giannis Pit. είπε...

Το Κ.Κ. Βενεζουέλας έχει εδώ και δεκαετίες μια συνεπέστατη και ξεκάθαρη επαναστατική γραμμή για την προάσπιση του Σοσιαλιστικού μετασχηματισμού στη χώρα. Έδωσε μάχες στο δρόμο και τους θεσμούς για την κατεύθυνση αυτή. Ξεκαθάρισε στους Τσαβιστές την κρυστάλλινη πολιτική του γραμμή και δεν "εξαφανίστηκε" από το πεδίο της ταξικής πάλης όπου εκεί θα κριθεί η τελική επικράτηση. Γιατί ο αγώνας στην Βενεζουέλα δίνεται με επαναστατικούς όρους, έξω από κλασικά αστικά κοινοβουλευτικά τερτίπια.
Ο Λαός δεν μπορεί να μείνει ανυπεράσπιστος στα νύχια των ιμπεριαλιστών μήτε στις δολοφονίες που γίνονται κάθε μέρα και παντού.
Το Κ.Κ. Βενεζουέλας είναι παρόν και δίνει κάθε μέρα μάχη για τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Μπολιβαριανής επανάστασης στη χώρα.
Η Λατινική Αμερική δεν είναι στην Ευρώπη.
Την καλησπέρα μου Οικοδόμε

Unknown είπε...

ΟΙ Λαοί μένουν ανυπεράσπιστοι στα χέρια των Καπιταλιστών Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ οταν τα Κ.Κ εγκλωβίζονται σε Πολιτικούς Σχηματισμούς με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό και στηρίζουνε Αστικές Κυβερνήσεις. Υπεράσπιζω τον λαό σημαίνει Ταξική Ενότητα μέσα απο ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και αντιμετώπισει όλων των ΠΑΙΔΙΩΝ του Καπιταλισμού με το ίδιο τρόπο σε Ευρώπη Ασια Αμερική ΠΑΝΤΟΥ.

Giannis Pit. είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα αγαπητέ Παναγιώτη. Ακριβώς την ίδια πολιτική εφαρμόζει το Κ.Κ. Βενεζουέλας σε συνθήκες μάλιστα επαναστατικές καθώς εδώ και χρόνια εκεί έχουμε πραξικοπήματα, σαμποτάζ, ανοιχτές επιθέσεις δολοφονίας σε αγωνιστές, ένοπλες συμμορίες κατά της νόμιμης Κυβέρνησης με την στήριξη των Ιμπεριαλιστών και των διεθνών ΜΜΕ. Άρα δεν έχουμε σε κάτι να διαφωνήσουμε.

Unknown είπε...

Διαφωνούμε Αγαπητέ. Επαναστατικές συνθήκες δεν υπάρχουν στην Βενεζουέλα ακριβώς επειδή δεν εφαρμοζεί αυτά που λέμε. Τα Κ.Κ για να είναι πιστά στην Ιστορική τους αποστολή εκτός απο την Αυτοτέλεια που το Κ.Κ την διατήρησε χρειάζεται η αντιμετώπιση των Φορέων του Οπορτουνισμού σε όλες του τις Αποχρώσεις σαν αναπόσπαστο κομμάτι του Καπιταλισμού και συνεχή προσπάθεια Απεγκλωβισμού του Απλού κόσμου που είναι εκει και η Ενταξή του στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα συμμετέχει όποιος θέλει σαν άτομο όπως και οι Κομμουνιστές για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα απο την Ζύμωση όλων των απόψεων οι Κομμουνιστές θα περνάνε την δικιά τους για Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Επρεπε να είχανε βγάλει συμπεράσματα απο την ΧΙΛΗ του 1973 για τον αδιέξοδο δρόμο που τραβάνε. Το μόνο που καταφέρανε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι να συκοφαντήσουνε τον Σοσιαλισμό παντού να παρασύρουνε την ΚΟΥΒΑ στον Καπιταλισμό και το Κολομβιανό Αντάρτικο στην διάλυση. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Ελληνικό χαραχτηριστικό παράδειγμα του Αδιέξοδου δρόμου που τραβάνε είναι το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ.

Giannis Pit. είπε...

Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κάνει το Κ.Κ Βενεζουέλας λοιπόν στις εκεί πολιτικές αποφάσεις και με δοσμένο ότι συμβαίνει έτσι ; Με σαφήνεια σε παρακαλώ απαριθμώντας πρακτικά τη στάση του.

Unknown είπε...

Η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός ποτέ δεν ήταν με τον λαό και τους Κομμουνιστές στην υπόθεση του Σοσιαλισμού. Πάντα ήταν βασικό στήριγμα του Καπιταλισμού. Ο Δρόμος για τον Σοσιαλισμό περνάει μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία που συμμετέχουνε οι Κομμουνιστές προσπαθώντας να ενώσουν τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ σε ανοιχτή σύγκρουση με Σοσιαλδημοκρατία και οπορτουνισμό. Δεν φτιάχνουν Πολιτικό σχηματισμό μαζί τους ούτε συμμετέχουν η στηρίζουν κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Συμμετέχουν στο Αστικό Κοινοβούλιο απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης. Μόνο έτσι μπορείς να διεκδικήσεις την εξουσία όταν έρθει η ώρα. Στην Αντίθετη περίπτωση παντού καταστροφή. ΠΑΝΤΟΥ.

Unknown είπε...

Και για την ιστορία για να μη ξεχνιόμαστε στην Κούβα ο Φιντέλ Ο ΤΣΕ ο Καμίλο κ.α Ανατρέψανε τον Καπιταλισμό και δεν τον διαχειρήστηκαν σε καμμία στιγμή όπως στην Χιλή το 1970 1973 και στην Βενεζουέλα απο το 1998 μέχρι σήμερα. 19 χρόνια...... Επίσης ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ στην Βολιβία πολέμησε για τον Σοσιαλισμό και όχι για να γίνει διαχειρηστής του Καπιταλισμό όπως ήθελε το ...Κ.Κ.... με τον Μάριο Μόνχε που τον χαραχτήρισε Τυχοδιώκτη....... Η Ιστορία είναι μεγάλο σχολείο.

Giannis Pit. είπε...

Φυσικά συμφωνώ με την ιστορία και τις αναφορές της όπως και με τις παρατηρήσεις σου αλλά απάντηση επί του πρακταίου δεν πήρα.
Είχες ένα εγχείρημα και μια ταξική πάλη στην Βενεζουέλα εδώ και χρόνια. Εσύ παλεύεις για την ανατροπή και τον σοσιαλισμό με θέσεις ξεκάθαρες οπως το Κ.Κ. Βενεζουέλας που κρατά και έχει μια ιδιαίτερη αποδοχή στην Βενεζολάνικη κοινωνία.
Από τη στιγμή όμως που έχεις απέναντί σου σε εξέλιξη έναν αδυσσώπητο πόλεμο τι κάνεις ;κάθεσαι και παρατηρείς ; παριστάνεις τι ; τον ουδέτερο ; δεν το συζητώ έτσι ;
Είσαι παρών και δίνεις τη μάχη σου. Έτσι θα καταξιωθείς δίπλα στο λαό σαν επαναστατική πρωτοπορεία.
Το που θα γύρει η μάχη είτε στην διαχείριση είτε στην ανατροπή είτε στην οπισθοδρόμηση θα κριθεί με το Κ.Κ. παρών στη μάχη και όχι ιστορικό και φιλολογικό παρατηρητή. Αυτό είναι το ιστορικό του καθήκον και πολύ σωστά ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ' ανέδειξε αυτές τις θέσεις του κόμματος.
Καλή σου βδομάδα στην όμορφη αυτή και γόνιμη κουβέντα.

Unknown είπε...

Ο Ριζοσπάστης ανέδειξε το αδιέξοδο που φτάνει το Κ.Κ όταν εγκλωβιστεί στην λογική του Πολιτικού σχηματισμού με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό που ποτέ δεν είναι με τους Κομμουνιστές και τον λαό αλλά βασικό στήριγμα του Καπιταλισμού. Ετσι λοιπόν οι Κομμουνιστές διεξάγουν ταξική πάλη μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία που προσπαθούνε να ενώσουν τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ σε ανοιχτή σύγκρουση με Σοσιαλδημοκρατία και οπορτουνισμό που για να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό πρέπει πρώτα να τους Τσακίσουν. Αυτή είναι η Δουλειά των Κομμουνιστών

Giannis Pit. είπε...

Παναγιώτη μου, η ερμηνεία που δίνεις στο κείμενου του "Ρ" είναι υποκειμενική δική σου καθώς δεν διαβάζουμε κάτι άλλο από αυτά που μεταφέρει εδώ ο "Οικοδόμος".
Εξακολουθώ να περιμένω να απαριθμήσεις τι ακριβώς έπρεπε να κάνει το Κ.Κ. Βενεζουέλας στη φάση της αντεπανάστασης της αστικής τάξης και των ξένων δυνάμεων μέσα στη χώρα. Και η αντεπανάσταση αυτή όπως ξέρεις κρατά χρόνια, είναι ένοπλη, και συνεχίζεται ως τις μέρες μας με μαζικές επιθέσεις και δολοφονίες. Ποια θα έπρεπε να είναι η στάση του Κόμματος ;
Να παριστάνει το αδιάφορο ; να προστατεύει το λαό ; να κάνει τι ακριβώς ;
Καλό βράδυ φίλε μου.

Unknown είπε...

Η Ερμηνεία που δίνω σε αυτά που λέει ο Ριζοσπάστης είναι με βάση τα Εισαγωγικά που έχει μέσα στο κείμενο και τις Θέσεις του ΚΚΕ μετά το 1991 και ιδιαίτερα μετα το 15ο Συνέδριο το 1996. Απάντησα πολύ συγκεκριμένα και επαναλαμβάνω πάλι. Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός είναι παιδιά του Καπιταλισμού πάντα στην υπηρεσία του. Το Κ.Κ έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει φτιάξει όπως και το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ και την Κοινωνική Συμμαχία. Και μέσα εκεί οι Κομμουνιστές να ενώσουνε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για να πάρει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αυτός είναι ο δρόμος. Αυτό που κάνει είναι καταστροφικό και Εγκλωβίζει τον λαό στον Καπιταλισμό. Ο Λαός πεινάει ψάχνει στα Σκουπίδια για φαγητό και η Αστική τάξη στην Χλιδή. Αυτό είναι κατασυκοφάντηση του Σοσιαλισμού. Είναι καραμπινάτος Καπιταλισμός.

Giannis Pit. είπε...

Παναγιώτη, ξέρεις τι κάνεις ;
από έναν όμορφο καναπέ, σε μια χώρα που δεν ανοίγει μύτη και το λαϊκό κίνημα απλά δεν υπάρχει, δηλαδή στην Ελλάδα, πηδάς σε μια κοινωνία που φλέγεται και ασκείς κριτική εκ του ασφαλούς.
Αυτό φίλε είναι αχαρακτήριστο.
Μπες λοιπόν μέσα στη φωτιά και τότε να σε δω αν θα εκφραζόσουν έτσι ως κομμουνιστής μέσα στο Κ.Κ. Βενεζουέλας ή Βολιβίας ή Χιλής.
Όσο για την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού προφανώς πάλι δεν διάβασες τι ακριβώς είπε το Κ.Κ. Βενεζουέλας.
Η Στήριξη στην Μπολιβαριανή επανάσταση είναι συνειδητή ταξική επιλογή των Κομμουνιστών και μιλάνε για την στήριξη και τον αγώνα για πραγματική επανάσταση και τον Σοσιαλισμό.
Κάθε άλλη θέση αγαπητέ φίλε, όπως αυτή της ουδετερότητας που προφανώς επικαλείσαι, θα γραφόνταν εκεί στην ιστορία με μαύρα γράμματα.
Όσον αφορά τις αναφορές στο 15ο συνέδριο του ΚΚΕ τι σχέση έχει το θέμα μας δεν σε καταλαβαίνω.
Για την Βενεζουέλα μιλάμε αγαπητέ. Δεν είναι Ευρώπη εκεί μήτε έχεις δοσμένη αυτή την κλασική αστική δημοκρατία που έχεις κατακτήσει εδώ. Εκεί κάθε στιγμή μπορεί ο φασίστας να σε βρει στο σπίτι και να σε δολοφονήσει. Και εσύ αντί να υπερασπίζεις το λαό και τις εργατικές γειτονιές να μιλάς για ...οππορτουνισμό και τρία πουλάκια.
Δες τα πράγματα λοιπόν όπως τα αντιμετωπίζουν εκεί οι σύντροφοι και φρόντισε να μάθεις καλύτερα το πως παλεύουν.
Καλό βράδυ.

Unknown είπε...

Στο τέλος του κειμένου του Ριζοσπάστη λέει οτι ενω οι πόρτες των υπουργείων είναι κλειστές για τα Εργατικά Σωματεία και τον λαό ανοίγονται δίαυλοι για συνομιλίες με την Αντιπολίτευση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Τίποτα παράξενο. Η Εργατική Τάξη και ο λαός είναι κοινός εχθρός της Αστικής Κυβέρνησης Μαδούρο και των Ιμπεριαλιστών Συμμάχων της σε Ρωσσία Κίνα κ.α όπως και για την Αστική Αντιπολίτευση και τους συμμάχους της σε ΗΠΑ Ε.Ε κ.α. Και προσπαθούνε με συνομιλίες να συμφωνήσουνε ώστε να συνεχίσει ο Καπιταλισμός απερίσπαστος την δουλειά του

Unknown είπε...

Αχαραχτήριστο είναι η Συκοφάντηση του Σοσιαλισμού απο Κ.Κ που έχουν χάσει την Ιστορική τους αποστολή που είναι μια και μοναδική. Να ενώσουν τον λαό μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για να διεκδικήση την Ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής χωρίς να μπαίνει κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης και Ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Και ταυτόχρονα το Κ.Κ να συμμετέχει στην Αστικές Εκλογές απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης. Οτιδήποτε άλλο βοηθάει τον Καπιταλισμό μέσα απο το παιχνίδι του με τον Οπορτουνισμό και τον Φασισμό να κρατάει τον λαό δεμένο. Και 1η Προυπόθεση για να πετύχει το Κ.Κ είναι η Συντριβή των Φορέων του Οπορτουνισμού σε όλες του τις Αποχρώσεις. Ο Λαός της Βενεζουέλας είναι στην Εξαθλίωση η Αστική Τάξη στην Χλιδή και ο Σοσιαλισμός με κατασυκοφάντηση. Ασφαλώς και είναι δικαίωμα σου να είσαι με τον Καπιταλισμό δεν με αφορά. Τα Κ.Κ πρέπει να έχουν κοινό Στρατηγικό Στόχο τον Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Ο ΚΑπιταλισμός βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο Παγκόσμια. Οσο ζημιά και να έχει κάνει ο Οπορτουνισμός τα Κ.Κ θα ορθοποδήσουν τσακίζοντας τον Οπορτουνισμό.