Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Οι Δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου τιμούν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων 6-7 Μάη


Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Χαϊδαρίου τιμούν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του ‘44 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας.
Ήταν κάποιοι μόνο από τους 600 κομμουνιστές Ακροναυπλιώτες που είχαν φυλακιστεί από τη Δικτατορία Μεταξά και παραδοθεί στους γερμανούς κατακτητές. Ήταν κάποιοι μόνο από τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση.Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται:

·        Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου προς τιμήν του Ν. Σουκατζίδη, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 6.30 μ.μ., μέσα στο Σκοπευτήριο.

·        Μουσική εκδήλωση το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 8.30μ.μ., στο Σκοπευτήριο.

·         Συμβολική Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει τη διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στις 9.30 π.μ., με εκκίνηση από το Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου και κατάληξη στο χώρο εκτέλεσης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

·        Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 9.30 π.μ., συγκέντρωση στο Παλιό Δημαρχείο Καισαριανής και πικετοφορία προς το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

·        Ανοιχτό μάθημα Ιστορίας με θέμα: «από τον Α’ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 7.00μ.μ. στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης από το Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


("κλικ" στις φωτογραφίες για μεγαλύτερο μέγεθος)

Η συμβολική Λαμπαδηδρομία  ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα. Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 7 Μαΐου και θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, του σκοπευτηρίου Καισαριανής.
Η συνολική διαδρομή είναι 13 χλμ., οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλούτζη - Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου - Χίου - Στρ. Καραϊσκάκη - Ιερά Οδός - Πειραιώς - Ερμού - Νίκης - Φιλελλήνων - Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας - Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας - Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου - Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου - Γρηγορίου Θεολόγου - Κουκουτζά - Ηρώων Σκοπευτηρίου.
Σε όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα της τροχαίας για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, τους δρομείς θα ακολουθεί όχημα του Δήμου. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει απονομή συμβολικών τιμητικών επαίνων συμμετοχής στο θυσιαστήριο της Καισαριανής (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2132047236 και 2132047354). Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 14 ετών. 
("κλικ" στις φωτογραφίες για μεγαλύτερο μέγεθος)

Η συμμετοχή σας συνιστά έμπρακτη συμβολή στην απόδοση τιμής και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Παρακαλούμε δηλώστε τις συμμετοχές σας έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας. Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι 1 ώρα πριν την εκκίνηση. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ ΕΝΑΡΞΗ 9.30 Π.Μ.
ΜΠΛΟΚ 15 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα
2132047236 και 2132047354

Δεν υπάρχουν σχόλια: