Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από γεωτρύπανο στα έργα στην Παναγοπούλα Πατρών - Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Τα εγκαίνια των δρόμων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών


Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 6 Μάη, στην περιοχή της Παναγοπούλας Πατρών, στο εργοτάξιο για τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ.
Πρόκειται για έναν 33χρονο εργάτη που δούλευε στο εργοτάξιο της κοινοπραξίας «Άκτωρ - J&P ABAΞ, όταν, από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, καταπλακώθηκε από γεωτρύπανο για τις ανάγκες πασαλόμπηξης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο άτυχος εργάτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο στη συνέχεια εξέπνευσε. 

Στο εργοτάξιο βρέθηκε κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας απαιτώντας να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο όπου συνέβη το εργατικό δυστύχημα και να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

«Το ψαλίδι και η κορδέλα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για τα εγκαίνια των δρόμων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας, το οποίο όπως υπογραμμίζει είναι το «δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα μέσα σε λίγους μήνες στα έργα του οδικού άξονα Πάτρα - Κόρινθος».
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Κυβέρνηση, κατασκευαστικό κεφάλαιο και μηχανισμοί του αστικού κράτους είναι ένοχοι για τις δολοφονίες και το σακάτεμα (επαγγελματικές ασθένειες) των εργατών μέσα στα κάτεργα των σηράγγων στο νέο δρόμο Πατρών - Κορίνθου.

Άραγε ποια αρμόδια υπηρεσία έδωσε άδεια για να δουλέψουν οι συνάδελφοι Σάββατο και μάλιστα ενώ έχουν προηγηθεί 15 ημέρες συνεχούς εργασίας μέχρι σήμερα. Ποια υπηρεσία και ποια κυβέρνηση ανέχεται αυτή την κατάσταση;

Νεκρός ο συνάδελφός μας σήμερα Σάββατο 6 Μάη 2017, Καυκιάς Γιάννης 33 χρονών. Δούλευε στον «ΑΚΤΩΡ» στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας.

Το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία, την κοινοπραξία «ΑΚΤΩΡ - J&B», που κατασκευάζει το έργο και όλους εκείνους, που παραβλέποντας το θάνατο ενός εργάτη, έβαλαν τους συναδέλφους τους να συνεχίζουν να δουλεύουν σαν να μην συνέβη τίποτα. Με ποιανού την ανοχή και την άδεια άραγε; Αν ο νεκρός ήταν το δικό τους παιδί θα φερόντουσαν με τον ίδιο τρόπο;

Το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας και Αιγίου καλεί τους εργαζόμενους στα έργα μαζί με τα συνδικάτα να σηκώσουν ανάστημα, να συγκρουστούν με την εργοδοσία, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.

Είναι θετικό, ότι μετά την αποφασιστική παρέμβαση του συνδικάτου και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, οι εργασίες στο εργοτάξιο σταμάτησαν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου στην Απεργία στις 17 Μάη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη ζωή μας. Για να μη δίνουμε την ίδια μας τη ζωή για τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: