Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Βήμα το βήμα…


Η συμμετοχή στης πρωτομαγιάτικη απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και αγωνιστικές εκδηλώσεις της τάξης μας, δεν είναι τυπική πράξη, είτε διεκπεραιωτικό καθήκον.

Είναι συνέχιση της πορείας αυτών που «έσπασαν τον πάγο» και χάραξαν το δρόμο, ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους «ζευγάδες» που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα στις πιο δύσκολες συνθήκες, στην καταματωμένη και τόσο κακοποιημένη ―από εχθρούς και «φίλους»― ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος και χρέος τιμής απέναντι στους νεκρούς του.

Μα πάνω απ’ όλα είναι ακατανίκητη σημερινή ανάγκη, που πηγάζει απ’ την βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι μια δίκαιη κοινωνία εκτός από δικαίωμα είναι και εφικτή· να μοιραστείς με τους συντρόφους και συναγωνιστές σου τη βεβαιότητα ότι βήμα το βήμα, σταγόνα σταγόνα θα ξεχειλίσει μια μέρα το ποτάμι των δακρύων μας και θα πνίξει αυτούς που μας καταδυναστεύουν.

Καλό μήνα!

Πρωτομαγιά του 2017.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλό μήνα Σύντροφε. Τιμάμε όλους τους νεκρούς του Εργατικού και Κ.Κ που κάνανε την πρώτη έφοδο στον ουρανό. Τους Νεκρούς του Σικάγο της Παρισινής κπομμούνας της Επανάστασης των Μπολσεβίκων το 1917 την ηρωική Αντίσταση του λαού μας το 1941 44 και την Αθάνατη Εποποιια του ΔΣΕ. Τιμούμε όλους εκείνους που κράτησαν όρθιο το ΚΚΕ απέναντι σε εχθρούς και το Κυριότερο σε ....φίλους.... Συνεχίζουμε τον αγώνα για βήματα προς τον Τελικό στόχο με ενίσχυση παντου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ στις διαφορετικές απόψεις μέσα στον λαό και αμίλεικτο αγώνα χωρίς έλεος στους ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ κάθε απόχρωσεις για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την ΕΞΟΔΟ απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Καλή δύναμη.