Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε την αντιφασιστική νίκη των λαών μπροστά στη μάντρα της Καισαριανής, που ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και αντιστασιακών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Τα εκατομμύρια των θυμάτων του πολέμου, τον τιτάνιο αγώνα του Κόκκινου Στρατού, τις μάχες του Λένινγκραντ, του Κουρσκ, του Στάλινγκραντ και την κορύφωση του αγώνα στο Βερολίνο, που έληξε με την σοβιετική σημαία να καρφώνεται στο Ράιχσταγκ τίμησαν οι συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την 9η Μάη
που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον ιερό χώρο της Καισαριανής, μπροστά στη μάντρα που ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και αντιστασιακών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και διαβάστηκε χαιρετιστήρια επιστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR). (Δείτε εδώ video)


Μετά την ομιλία, στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. (Δείτε εδώ video)


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Κώστας Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του «Σπιτιού του Αγωνιστή», ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ και ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής.


Ο Χρ. Τζιτζιλώνης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των λαών της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στο τσάκισμα του φασισμού και ανέδειξε τη συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο και ειδικά για την Ελλάδα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που καθήλωσαν εκατοντάδες εχθρικές μεραρχίες στηρίζοντας αποφασιστικά τον αντιφασιστικό αγώνα. «Βασική δύναμη του τιτάνιου αγώνα, ψυχή και καθοδηγητής του ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα και πριν από όλα το ηρωικό ΚΚ των μπολσεβίκων της Σοβιετικής Ενωσης. Εκατομμύρια κομμουνιστές έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού», συμπλήρωσε.


Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΕ, που κράτη μέλη της στήνουν ναζιστικά μνημεία και διώκουν κομμουνιστές και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή, υπογράμμισε ότι κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να εφησυχάζει. Στάθηκε ιδιαίτερα στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας, στην προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, του Στάλιν με τον Χίτλερ. Όπως είπε, «οι ηττημένοι του χθες επιχειρείται να μετατραπούν σε νικητές του σήμερα...»


«Με την ενδυνάμωση του ταξικού εργατικού κινήματος τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη μεγαλειώδη ΕΑΜική Αντίσταση, τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944 και την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Τιμάμε τους ήρωες κομμουνιστές που έπεσαν στους σκληρούς αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας, την πρόοδο και την προκοπή του λαού μας, για το σοσιαλισμό. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944, με ένταση της ταξικής πάλης, με αντεπίθεση ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας...», σημείωσε μεταξύ άλλων κλείνοντας ο Χρ.Τζιτζιλώνης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: