Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ήλιος–Δάσος και …Ιερές Business! Μαζί με το Ελληνικό και η Πεντέλη. Mαζί με τη θάλασσα και το βουνό!


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος», κατατέθηκε τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την οποία παραχωρούνται 3.500 στρέμματα της Πεντέλης στην εταιρεία «Πρόνοια Α.Ε.» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να στήσει φωτοβολταϊκό πάρκο.

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου δείχνει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνη είναι για τη ζωή μας. Μαζί με την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων και τη διάλυση κάθε έννοιας συλλογικής οργάνωσης της εργασίας, που διαμορφώνουν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, όχι σαν σχήμα λόγου αλλά σαν πραγματικότητα, χαρίζουν δημόσια περιουσία στο όνομα της καινούργιας καραμέλας των ημερών, της ανάπτυξης.

Τα μνημόνια της σύγχρονης Ιερής συμμαχίας συγκυβέρνησης και Τρόικας, δεν έχουν στην ατζέντα τους την εξόντωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μόνο μέσα από τη φτώχεια. Ευθυγραμμισμένα πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το χώρο και το περιβάλλον, απειλούν την ίδια την αναπνοή μας, επιχειρηματικοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας δημόσια περιουσία απαραίτητη για την επιβίωση σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων.

Αφού κατέστρεψαν το θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής με το «όραμα» της Ολυμπιάδας, αφού κατέστρεψαν τους ορεινούς όγκους γύρω από την Αττική με τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, στρώνοντας χαλί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γης, έρχονται τώρα με τα σχέδια για Ελληνικό και Πεντέλη να μας αποτελειώσουν.

Δεν διστάζουν να προτείνουν το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πεντέλη να φτιαχτεί πάνω σε καμένη γη που δεν έχει αναδασωθεί!

Η πρόκλησή τους όμως ξεπερνάει κάθε όριο με την παραχώρηση αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Εκκλησία!

Η Εκκλησία, σε μια περίοδο που σαρώνεται το λαϊκό εισόδημα, αφού εξασφάλισε -με την πλάτη των κομμάτων του μαύρου μετώπου- να μη θιγεί κανένα περιουσιακό της στοιχείο, αφού εξασφάλισε να μη θιγεί η αμύθητη περιουσία της και να μην υπάρξει καμία φορολογία της, να είναι οι παπάδες το μόνο τμήμα που πληρώνεται με λεφτά των εργαζομένων χωρίς να ανήκει στο δημόσιο, αλλά να μην θιγεί καθόλου το εισόδημά τους και να μην γίνει καμία συζήτηση για «εργασιακή εφεδρεία», ήρθε η ώρα να κάνει business.

Το Βατοπέδι άλλωστε δείχνει το δρόμο…

Με την επιχειρηματική πρόταση θα της παραχωρηθεί γη που δεν της ανήκει αλλά τη διεκδικεί. Στη συνέχεια θα χρηματοδοτηθεί για το έργο, αφού θα το εντάξει στο πρόγραμμα ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Θα πουλάει σε εμάς τους εργαζόμενους το ρεύμα που θα παράγει, για να μπορεί με τα έσοδα της επιχείρησης να εκπληρώνει ‘φιλανθρωπικό έργο’. Σε ανταπόδοση θα αναλάβει την αναδάσωση μέρους γειτονικής έκτασης.

Με άλλα λόγια:

Εκκλησιαστική φιλανθρωπία με βάση την κερδοφορία - Προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος με βάση την ανταποδοτικότητα.

-ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ
-ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

9 σχόλια:

dimitris είπε...

Οικοδομε καλησπερα, μεσα απο την σοβαροτητα της καταπατησης του πνευμονα---''θυμασαι'' πως εκαψαν την Πεντελη---οι ''αγιοι'' πατερες---αν και πολλοι απ'αυτους θα ηθελαν να ητανε.........μητερες, χιουμορ, μην εχουμε παρεξηγησεις---στηνουν ''ιερες μπιζνες'' και απο αμβωνος ευλογουν τα...γενια τους και τις βαθιες τους τσεπες και οπως θα ελεγε ο καζαντακης, τι να περιμενεις απο ΤΑΥΡΑΜΠΑΔΕΣ.

Κυριε ελεησον.

Αμην...

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη.
Χρυσές δουλειές, ακόμα και σε "ενορίες" που δεν σου γεμίζουν το μάτι, πελατεία εξασφαλισμένη, άσε τον εργάτη να αγχώνεται για το μεροκάματο. Καλά μου έλεγε κάποτε μια ψυχή "γίνε παππάς ρε, μην είσαι κορόιδο!", αλλά εγώ βλέπεις... "οικοδόμοι παλληκάρια"... μακριά απ' τα λιβάνια...
Στα... σοβαρά πάντως, τέτοια "διορατικότητα" στις επενδύσεις και τέτοια ασυλία, ρε παιδί μου, ούτε... ο ύψιστος...
Καλή δύναμη!

blackbedlam είπε...

Γεια σου σύντροφε οικοδόμε.
Αυτοί δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Να σου πω, μερικές φορές λέω βρε παιδί μου, πες και τα καταφέραμε, πες ότι η λαϊκή κυριαρχία,που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί κατά πως πάει το πράγμα....,πες λοιπόν ότι είναι γεγονός.
Δεν θα έχει μείνει τίποτα.
Θα έχει ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
Λιμάνια, βουνά και κάμποι,αέρας θάλασσες και λίμνες, ορυκτός πλούτος .......θα τα έχουν ξεπουλήσει μπιρ παρά.
Και άντε, θα αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος, τι θα εκμεταλλευτούμε και τι θα αξιοποιήσουμε.

"Στον καπιταλισμό τα πάντα και όχι μόνον γη,αλλά και η επιστήμη, η τεχνολογία,ο πολιτισμός και οι τέχνες, ακόμη και η αγάπη, τα συναισθήματα,όλα γίνονται αντικείμενο αγοραπωλησίας και εκμετάλλευσης".
Αλλά είπαμε....
Δεν τους σταματάει τίποτα.
Άραγε έχουμε χρόνο;(ρητορική η ερώτηση, γιατί δεν το βάζουμε κάτω με τίποτα)
Συνεχίζουμε δυνατά κόντρα σε όλα τα στραβά.
ΥΓ:Ελπίζω και σου εύχομαι, όλα να πηγαίνουν καλά.

Scorpion49 είπε...

«Παπαδο-επιχειρείν», μια τελικά εξ αίματος σχέση; Σίγουρα για κάποιους μεγαλόσχημους.
Φίλε Οικοδόμε, «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», δεν προλαβαίνεις να φορέσεις τα ράσα, ή έχεις καιρό……, μπάααα…., πάντως αν χρειαστείς γενειάδα έχω άκρες….
Τι τα θες, άμα δεν το έχει η κούτρα σου όπως λένε…. Αυτοί είναι γεννημένοι για Business, Ταυραμπάδες σύμφωνα με την αναφορά του Δημήτρη στον αείμνηστο Καζαντζάκη.
Με τους Τούρκους πρώτοι, με την επανάσταση πρώτοι, με τη Χούντα πρώτοι, με το Κεφάλαιο πρώτοι και καλύτεροι, παντού χωμένοι. Έλεος χριστιανοί, πλακώσανε οι Αντίχριστοι!! Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.
Καλό βράδυ!

chetha είπε...

Τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής για το έγκλημα στο Πεντελικό Όρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΡΤΗΣ 2012

Η πολιτική γης των κομμάτων της αστικής διακυβέρνησης καθορίζεται από την αντίληψη της χρήσης γης ως εμπόρευμα, επομένως και η ιδιοκτησία γης υπόκειται στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς. Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο να κάνει "πράσινες" μπίζνες είτε στα καμένα, είτε στα άκαυτα δάση. Αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα "Ηλιος", τα αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα ακόμη και σε αναδασωτέες εκτάσεις και σε εθνικούς δρυμούς.
Πυλώνας στην υλοποίηση της αντιδασικής πολιτικής αναδεικνύονται οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν το "δεξί χέρι" του μεγάλου κεφαλαίου) να διαχειρίζονται τα κονδύλια για το περιβάλλον και τα δάση και να καθορίζουν ακόμη και την περιβαλλοντική στρατηγική!
Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα "Ηλιος" προωθείται τροπολογία με την οποία παραδίδεται στην εκκλησία της Ελλάδος και στην εταιρεία
"Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε"! δημόσια, αναδασωτέα δασική έκταση στην Πεντέλη, 23.500 στρεμμάτων για να τα "αναδασώσει" με φωτοβολταϊκά πάνελ είτε η ίδια μέσω θυγατρικής εταιρείας είτε με ανάθεση του έργου σε υπεργολάβους.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ, την οποία έχουν συνδιαμορφώσει, και η οποία υποτάσσει τα δάση στην οικονομία της αγοράς, παραδίδοντας τα δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική κερδοφόρα για το κεφάλαιο δράση.
Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μαρουσιού κ. Πατούλη ( και πρόεδρου του ΣΠΑΠ) που στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Μάρτη ο ίδιος και όλοι της πλειοψηφίας , αρνήθηκαν να καταδικάσουν το έγκλημα που σχεδιάζεται στο Πεντελικό όρος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε αγώνα για την προστασία του Πεντελικού από τα σχέδια καταστροφής του, για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Το μέλλον των δασικών οικοσυστημάτων, αποδεικνύεται ασύμβατο με την κυβερνητική, αντιλαϊκή, άγρια πολιτική. Η προστασία, η οικολογική ανόρθωση και διαχείρισή τους είναι υπόθεση της αντίστασης και πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, για ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης και προστασίας της δασικής περιουσίας, μετατροπή σε δημόσια περιουσία της ιδιοκτησίας των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα δασικά οικοσυστήματα, κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων, αναδάσωση όλων των καμένων. Συσπείρωση με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου τα δασικά οικοσυστήματα και η γη θα κοινωνικοποιηθούν, θα γίνουν λαϊκή περιουσία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Μπουντούρογλου
Μαρία Καρλατήρα
Θανάσης Φωτόπουλος.

Οικοδόμος είπε...

@chetha:
Το ιστολόγιο ευχαριστεί για την παρέμβαση, και τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ο χώρος φιλόξενος, όποτε κρίνετε ότι είναι χρήσιμος.
Καλή δύναμη!

μαχαιρης είπε...

Και κατι..Για να μην κοροιδευονται..Αυτοι που νομιζουν..Οτι τα ηλιακα παρκα..Θα καθαρισουν την ατμοσφαιρα...Με δωρεαν
ενεργεια...Και δηθεν-δηθεν...Και ξαναδηθεν...!!
Η Ηλιοκυψελη..Ειναι διαταξη, που μετατρεπει την θερμοτητα των ηλιακων ακτινων σε ρευμα...!!Ειναι πλακες, απο ειδικα υλικα...Που εχουν την δυνατοτητα να το κανουν αυτο...
Αυτα τα υλικα..Για να φτασουν να ειναι στην κατασταση αυτη..Ξοδευτηκε καποια ενεργεια...
Εξορυξη,καθαρισμος,διαμορφωση..
Βιομηχανικη εκμεταλλευση.ΚΛΠ...
Οι πλακες αυτες...Ειναι σκεπασμενες με τζαμια..Ειτε με πολυεστερικα, ειτε με πραγματικα..Που τις προστατευουν, απο χαλαζοπτωση...Και απο πολυ μικρες χειμερινες θερμοκρασιες, που μπορουν να τις καταστρεψουν...
Αυτες οι επιφανειες,ξοδευτηκε ενεργεια, για να κατασκευαστουν...
Ακομη..Τα ηλιακα...Ειναι μεσα σε αλουμινια πλαισια...Και εχουν απο..πισω, πανελ λαμαρινας, η αλουμινιου

Και στηριζονται πανω σε βασεις..Απο τραβηχτα σιδερα, ηλεκτροκολλημενα..Η μονταρισμενα με βιδες...Για να στεκονται σε ωρισμενη γωνια...Προσπτωσης των ακτινων, του ηλιου...!!
Ο χωρος...[το κτημα] που θα φιλοξενησει το ηλιακο παρκο..Εχει αναγκη, να σκεπαστει με χαλικι[δες φωτογραφια] και να καλωδιωθει...
Και συνοδευεται και απο αλλα εξαρτηματα[ανορθωτες..Συστηματα φυλαξης και μεταφορας του ρευματος που παραγεται κλπ]
Επισης..Οι επιφανειες προσπτωσης...Πρεπει να ειναι συνεχως καθαρες..Διοτι η επιφανειακη σκονη..Η λασποβροχη..Ακομα και η υγρασια...
Μειωνουν κατακορυφα την αποδοση τους...
συνεχιζεται

μαχαιρης είπε...

Αν λοιπον συνυπολογισθει...Ολη η ενεργεια, που ξοδευτηκε..Για να κατασκευαστουν οι πλακες..Τα τζαμια..Οι βασεις, τα χαλικια, τα καλωδια και τα απαραιτητα συνοδευτικα εξαρτηματα του παρκου...
Το κοστος καθαρισμου...
Τα υλικα καθαρισμου...
Το γεγονος..Οτι ΜΟΝΟ για πεντε χρονια, η διαταξη δινει 80% αποδωση...μετα μειωνεται η αποδοση...60%..40%
Και ακομα λιγωτερο...!!
ως τα..25 χρονια που μας λενε, οτι αποδιδουν...!!
Αν υπολογισθει...Και το κοστος καταστροφης των πλακων, μετα την χρηση τους...
ΚΑΙ
Το κοστος που...Χανεται...Επειδη το παρκο...Δεν ειναι δασος, με δεντρα και πουλια,και ζωα,και ολο το οικοσυστημα...!!
ΤΟΤΕ...
Θα διαπιστωσουμε δυστυχως...Οτι ολη αυτη η δουλεια...Ειναι ΜΟΝΟ μια μπιζνα...!!
Η ενεργεια που ξοδευτηκε..ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απο αυτην που θα αποδωθει...Και σε...βαθος 25 χρονων...!!
Ειναι μια ΑΠΑΤΗ...Οπως εγινε με τους.Καυστηρες των αυτοκινητων...[καταλυτες]
Και τους καυστηρες των μεγαλων καπνοδοχων των βιομηχανιων...Που θα "καθαριζαν" την ατμοσφαιρα στις πολεις...!!
Πραγμα που ΠΟΤΕ δεν εγινε...!!
Οπως η παραλληλη μπιζνα..Με τους κινητηρες ΝΤΗΖΕΛ με ψεκασμο καυσιμου...Που γινεται τωρα...
Που ξεχαστηκε η αιτια,μεταβασης στους κινητηρες βενζινης...Που λεγοταν ΤΟΤΕ...Οτι ησαν πιο..Καθαροι, για το περιβαλλον...!![μυθος βεβαια]
Οπως ΜΥΘΟΣ ειναι και η εξοικονομουμενη ΔΗΘΕΝ ενεργεια...
Απο τα αιολικα συστηματα...!!
Που χρειαζονται ηλεκτρικη ενεργεια, για να κινηθουν...Με οτι συνεπαγται αυτο...!!
Αλλος ενας αστικος μυθος..Οπως τα βιοκαυσιμα...Που εν τελει στοιχησαν περισσοτερη ενεργεια και πολυτιμο ποσιμο νερο...Απ οση ενεργεια παρηγαγαν...!!
ΚΑΙ
Οδηγησαν στην αυξηση των τιμων των τροφιμων..Και σε κριση παγκοσμιας ελλειψης αγροτικων προιοντων...!!
[μονο στην ευρωπη...Μια εκταση σαν την..Γαλλια...!!..Χαθηκε απο την καλλιεργεια σιτηρων..Λογω της καλλιεργειας βιοκαυσιμων...]

μαχαιρης είπε...

Και να μη νομιζετε, οτι ειμαι ενας απηρχαιωμενος...Εχθρος της τεχνολογιας...Ηλιθιος...!!
Ο οποιος ονειρευομαι, να επιστρεψει ο κοσμος..Στα ΚΑΡΡΑ...!!
και στις...ΧΛΑΜΥΔΕΣ...Αντιθετως..Ειμαι υπρμαχος της τεχνολογιας..Αφου πιστευω, οτι ΜΟΝΟ με τη βοηθεια της τεχνολογιας, της επιστημης, της παιδειας..Και την εκμεταλλευση της
πληροφοριας,και της..Εφευρεσης...!!
Θα σωθει ο ανθρωπος, απο τον Καπιταλισμο...!!
Απο την μολυνση του περιβαλλοντος...
Και απο τον θανατο των αποθεματων του πλανητη...!!
Γι αυτο πιστευω και στα ηλιακα..Και στα αιολικα συστηματα...!!
ΟΤΑΝ αυτα εγκαθιστανται σε οικοδομημενους χωρους...[ταρατσες στεγαστρα..εργοστασια,υποστεγα θερμοκηπια κλπ]
Και σε χωραφια..Που ΔΕΝ μπορουν να εχουν αλλη χρηση...!![κρημνωδη, βραχωδη, ανυδρα,ερημικα κλπ]
Οχι σε καλλιεργησιμα,δασωδη και βοσκοτοπους...!!
Με παραλληλη εντατικοποιηση της ερευνας...Για την ΔΙΑΦΑΝΗ και ΕΥΚΑΜΠΤΗ ηλιοκυψελη...
Την μπατταρια απειρου χωρητικοτητας..
Και τους μαγνητικους κινητηρες αυτοματισμων...[ολο το ηλιακο πανελ..ΚΙΝΕΙΤΑΙ συνεχως, ωστε να ειναι μεγιστης αποδωσης..Τεοια συστηματα εγκαθιστανται ΤΩΡΑ στην Αμερικη]
Αυτο που πα να κανουν τωρα εδω...
Ειναι μια ακομα Καπιταλιστικη καλοστημενη...
Μπιζνα...!!!