Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Προσοχή γλιστράει! (...από τη γλίτσα)

Λοιπόν, πρώτη ερώτηση. Ποιος έγραψε χτες  για τον Ε. Βενιζέλο ;

«Διαθέτει την αναγκαία διανοητική, ιδεολογική και προγραμματική πυκνότητα για να συγχρονίσει το εσωτερικό του κάλεσμα με το κάλεσμα της ελληνικής ιστορίας στην πιο τραγική της στιγμή μετά τον πόλεμο».

Δεύτερη ερώτηση. Ποιος έγραψε χτες, για τον Ε. Βενιζέλο:

«…ο Βαγγέλης εγκατέλειψε την ασφάλεια της πολύτιμης εφεδρείας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Παπανδρέου, δέχτηκε να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου στην πιο δύσκολη και περίπλοκη  αποστολή».

Τρίτη ερώτηση για μαξιλαράκι. Ποιος έγραψε χτες για τον Ε. Βενιζέλο:

«… αφήνει πίσω του κάθε είδους πελατειακή λογική, καθιερώνει τη μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και διαφθοράς και δίνει προγραμματικό συμμαχικό περιεχόμενο στη νέα πολυσυλλεκτικότητά του».

Τέταρτη ερώτηση. Ποιος έγραψε χτες, για τον Ε. Βενιζέλο:

 «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα της δημοσκοπικής σύγχυσης, του χάους και του πανικού. Με την ψήφο του λαού σαν αρχηγός του πρώτου κόμματος αναλαμβάνει να σχηματίσει προγραμματική κυβέρνηση Εθνικής Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Κοινωνικής Συνοχής».

Πέμπτη ερώτηση για το δεύτερο μαξιλαράκι. Ποιος έγραψε χτες, για τον Ε. Βενιζέλο:

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει να σχηματίσει κυβέρνηση θετικής υπέρβασης των περιορισμών του μνημονίου μέσω του νέου αναπτυξιακού πακέτου και της αποκατάστασης των απωλειών πρώτα των μη προνομιούχων. Κυβέρνηση για την ανατροπή με πανευρωπαϊκές συμμαχίες της υφεσιακής πολιτικής και της γενικευμένης λιτότητας του άξονα Μέρκέλ – Σαρκοζί».


 Έκτη και προτελευταία ερώτηση. Ποιος έγραψε χτες για τον Ε. Βενιζέλο:

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με ειλικρινείς προτάσεις προγραμματικής συνεργασίας μετεκλογικά μπορεί να συμβάλει στην ιστορική αποπαγίδευση της άλλης αριστεράς από την κουλτούρα, την αδράνεια και τη βολική συνήθεια της μη ανάληψης ευθυνών στη διακυβέρνηση της χώρας…».

Και τελευταία ερώτηση. Ποιος έγραψε χτες για τον Ε. Βενιζέλο:

« Ο Βαγγέλης δίνει ένα δημιουργικό νόημα στην επερχόμενη επανάσταση των εικοσάρηδων, τριαντάρηδων για ένα νέο διαγενεακό συμβόλαιο κόντρα στο γκρίζο στάτους κβο»…

Αν ακόμη είστε εδώ και δεν έχετε ζαλιστεί από το λιβάνι, αηδιάσει από  τα σάλια, ή γλιστρήσει από την γλίτσα, σας λέμε την απάντηση. Αυτός που τα έγραψε όλα αυτά και άλλες 1.500 λέξεις, για τον «Βαγγέλη», είναι ο Μίμης Ανδρουλάκης.  Καμία έκπληξη, σας καταλαβαίνω.  Τα έγραψε χτες στο προσωπικό του μπλογκ, με τίτλο «Βαγγέλης Βενιζέλος: Το εσωτερικό κάλεσμα και το κάλεσμα της ελληνικής ιστορίας», αποδεικνύοντας ότι η τέχνη του γλειψίματος είναι μια αριστοτεχνική τέχνη, που την διαθέτουν ελάχιστοι.

Αν έχετε κέφια, ανατρέξτε στο μπλογκ του να αναγουλιάσετε και εσείς.

Ζητώντας ταπεινά συγνώμη για το αντιαισθητικόν του πράγματος…
Θύμιος Κ. (http://www.ellinofreneia.net/)
ΤΟ είδα στον Κόκκινο Τύπο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια γιατί ακόμη ασχολούμαστε με αυτό το απόβλητο?

spiral architect είπε...

"Ο θεός να σε φυλάει από πρώην κομμουνιστή και από παλιά πουτ@ν@"
(για την τελευταία διατηρώ επιφυλάξεις)