Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Ένας χρόνος χωρίς τον Μανώλη Ρασούλη


"Ο Σαρών σαρώνει. Έχει τον Αραφάτ περιορισμένο κατ οίκον και κανείς δεν κάνει κιχ. Μου ρχεται να κάνω μια οργάνωση ονόματι Κιχ και να πάει εκεί και να πλακώσει όλους στις μάπες. Ως κρητικός στενοχωριέμαι γιατί κι ο Αραφάτ Αραφατάκης είναι κατ ουσίαν ως Παλαιστίνιος φιλισταίος άρα κρης. Το υπαινίσσεται συνέχεια, άλλωστε, στα συνέδρια και αλλαχού.

Οι κρητικοί; Κοιμούνται όρθιοι. Και μου λαχε εμένα, όχι να τους ξυπνήσω, αλλά να τους βάλω να κοιμούνται, τουλάχιστον τα ανάσκελα. Χρρρρρρρκς. Κάποια στιγμή ψάρωσα. Αφού ούτε η Γλυκερία τους ένωσε εγώ πώς; Όμως δεν παραδόθηκα. Ψάχνω και ψάχνομαι για λύση. Όχι Σολομώντια. Ρασούλια. Γιατί ούτε εκεί είναι το Σούλι. Δεν ζούμε στην Παλαιά Διαθήκη. Ούτε σε αποθήκη. 

Έχουμε δόξα τω Θεώ αρκετό νιονιό να μοιράσουμε δυο γαϊδάρων άχυρα. Παρά να ψάχνω ψύλλους στ άχυρα. Αν και πιστεύω ότι αμφότεροι μοιάζουν με 2 γαϊδάρους που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα. Διότι εδώ προπορεύονται τα συμφέροντα της ανθρωπότητας πρώτα από καθενός άλλου. Και τα οποία συμφέροντα, ας μας συγχωρεί η χάρη τους, δεν ταυτίζονται επουδενί με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των Διεθνών Νομισματικών Ταμείων. 

Όταν μέσα σε χρονική απόσταση ωρών ο Μπούς και ο Μπιν Λάντεν είπαν, σαν να ταν δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, ότι όποιος δεν είναι μ εμάς είναι εχθρός μας, μ έκαναν τοστ. Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, κι εμείς κάτι παράξενοι που χουμε όραμα το ολοστρόγγυλο του πλανήτη και την ιερότητα της ολότητας διαβάζουμε άλλου παπά ευαγγέλιο. Κρίνουμε και πράττουμε κατά πως συμφέρει την ανθρωπότητα. Κι αυτά τα δόγματα των επικρατούντων: είσαι απολύτως ελεύθερος να λες αυτά που θέμε, εγώ τα ακούω βερεσέ.

Σίγουρα ο Αραφάτ είναι κρητικός. Σίγουρα οι νεόκρητες είναι ένα κατακάθι της ιστορίας. Σίγουρα οι Εβραίοι επικυριαρχούν. Και σίγουρα ο πλανήτης πάει κατά διαόλου.

Κι ο καθείς; Τι λέει ο καθείς; Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας; Δεν μιλεί. Ή ψελλίζει ή ουρλιάζει.

Όμως σίγουρα θα νιώσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Και τότε θ αντιδράσει. Όμως α) η αντίδραση δεν είναι και το καλύτερο. β) θα ναι αργά.

Κι όμως, τα πράγματα ενώ είναι τα χείριστα, είναι συνάμα και τα κάλλιστα. Έχουμε όλα τα συστατικά, εν δυνάμει σιγουρότατα, να παραχθεί η δέουσα προϋπόθεση. Με μια λέξη: συνείδηση. Κι ο νοών νοήτω."  ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ


Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος
Ερμηνεύει: Μανώλης Ρασούλης

Ο παγωμένος Δούναβης της καρδιάς μου
σταμάτησε ξαφνικά να κυλά
Τα νερά του δεν πήγαιναν πουθενά
κι ό,τι αγάπησα και μ' αγάπησε νόμισα
πως χάθηκε στα σκοτεινά και παντοτινά

Ώσπου ξανάρθες και μου 'δωσες το χέρι,
έλα προστάζεις, η αγάπη είναι φωτιά

Τη ζωή μου θύμισες και να 'ταν μόνο ετούτο,
μ' έσυρες κι αρχίσαμε τους κύκλους του χορού
και το βαλς σαν βάλσαμο το νοιώθω μεσ' το αίμα
σαν κραυγή του θάνατου σαν γέλιο ενός μωρού

Κι έτσι αγαπημένη μου θα μείνω ζωντανός
ως το τέλος Δεκέμβρη του '99, μεσάνυχτα ακριβώς,
να κρατήσω τον όρκο που έχω δεθεί,
το βαλς που σου υποσχέθηκα και να υπάρχει μόνο αυτή,
αυτή η στιγμή, η ιερή στιγμή

Που νοιώθω σαν φλόγα, καθώς σε στροβιλίζω,
ρόδο που καίει, φωτίζει όλη τη γη

Τη ζωή μου θύμισες και να 'ταν μόνο ετούτο,
μ' έσυρες κι αρχίσαμε τους κύκλους του χορού
και το βαλς σαν βάλσαμο το νοιώθω μεσ' το αίμα
σαν κραυγή του θάνατου σαν γέλιο ενός μωρού

9 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Σε καληνυχτίζω με ένα στίχο του.

Αφού λοιπόν τα πάντα είναι γραμμένα
από της μοίρας το στυλό και το μελάνι,
ότι απ 'μένα είναι και θα είναι διαλεγμένα,
είναι αυταπάτη μες της πλάσης την πλεκτάνη.

Όνειρα γλυκά.

Βαγγέλης Αργύρης (κοπριά) είπε...

Ένας πασόκος λιγότερος. Δεν είχε να πει τίποτα και καλά έκανε και πέθανε.

Οικοδόμος είπε...

Ευχαριστώ Μαρία, καλό ξημέρωμα.

adespotos είπε...

Βαγγελη αργυρη...καληνυχτα μαλακα

sofia είπε...

"Ήρθανε δύσκολοι καιροί
με γεια τους με χαρά τους
εμένα θα βρουν νικητή
κι αυτοί και τα παιδιά τους"

Καλημέρα

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα ΑΔΕΣΠΟΤΕ, καλώς όρισες.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα Σοφία.
Η μαυρίλα μας πλάκωσε για τα καλά.
Θανατικό και δάκρυ.
Από μνημόσυνο σε θάνατο...
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Αρκετές οι απώλειες τον τελευταίο καιρό. Συμβαδίζουν με το όλο κλίμα που επικρατεί στην πατρίδα μας. Πάλι επιλεκτικές επιλογές κάνει ο Κύριος, για να απαλλάξει αλήθεια κάποιους από το βάρος του μαρτυρίου; Δεν έχω επικοινωνία και δεν ξέρω τι σκαρώνει. Πάντως , σύμφωνα με την ανάρτηση, ο Μανώλης πολύ καλά τα είπε …… «Οι κρητικοί; Κοιμούνται όρθιοι. Και μου λαχε εμένα, όχι να τους ξυπνήσω, αλλά να τους βάλω να κοιμούνται, τουλάχιστον τα ανάσκελα. Χρρρρρρρκς.». Θα δούμε αν θα συνεχίσουν να κοιμούνται ……«Χρρρρρρρκς», μαζί με εκατομμύρια άλλους ανά την Ελλάδα ψηφοφόρους, ή θα σταθούν στα πόδια τους και θα πουν ένα δυνατό ΟΧΙ σ’ όλη αυτήν τη υποκρισία του συστήματος, που θέλει να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο.
Ας αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία, ας πάψουμε να ψηφίζουμε τα ρεμάλια που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι, έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα άτομα που στέλναμε στο ελληνικό κοινοβούλιο όλες αυτές τις δεκαετίες, είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος.
Καλό απόγευμα!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα scorpion49.
Σημαντικός άνθρωπος.
Το ότι δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι πως δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε με κάποιον άλλο, για να αποδεχόμαστε την αξία του, δεν σημαίνει πως αυτός δεν έχει αξία.
Καλά κάνεις και δεν έχεις "επικοινωνία". Δεν μας... χρειάζεται.
Καλή δύναμη!