Ο υπουργός "δείχνει" τις ξεκάθαρες... προθέσεις της Κυβέρνησης για ένα ακόμα θέμα που αφορά το λαό... |
Σιγά που θα την άφηναν! Μια «ανάσα» διαφάνηκε, μέσα στην κόλαση των «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης, για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, την «πνίγουν» κι αυτή. Ο υπουργός της Εργασίας (;) Κουτρουμάνης (πρώην εκπρόσωπος εργαζομένων, για να μην ξεχνάμε…), αποσύρει τη διάταξη για λόγους… ανωτέρας βίας (ΕΚΤ)… «προσωρινά».
Αντιγράφω από την Ημερησία:
Την απόσυρση του άρθρου που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, κατά την πρώτη συζήτηση στην επιτροπή του νομοσχεδίου για τον κανονισμό ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Όπως εξήγησε ο κ. Κουτρουμάνης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αποσύρει την ρύθμιση διότι «εξελίσσεται διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ». Ο υπουργός επισήμανε ότι το «μπλοκάρισμα» έγινε για διαδικαστικούς λόγους και πως «ευελπιστεί να διευθετηθούν σύντομα» ώστε να επαναφέρει την ρύθμιση με τροπολογία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, που αναμένεται να γίνει έως τη Μεγάλη Τρίτη.
Το άρθρο 49 που στηριζόταν σε πρόταση νόμου της Λούκας Κατσέλη, όριζε πως φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα με προσωπική ιδιωτική εργασία θα εντάσσονταν στον ν. 3869/2010 με αποτέλεσμα να διασφαλίζονται έναντι των τραπεζών, καθώς σε αυτά δεν θα επιτρέπεται να πτωχεύσουν.
Επιπλέον από τα 4 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών παρατεινόταν μεν στα 5 χρόνια, όμως ο χρόνος θα άρχιζε να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης κι όχι από το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης. Με τον τρόπο αυτό θα τερματιζόταν η μακρόχρονη διαδικασία αναμονής για τους οφειλέτες.
Ακόμη, δινόταν η δυνατότητα στο δικαστήριο να ρυθμίσει την οφειλή για εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας κατά είκοσι έως τριάντα πέντε χρόνια.
Τέλος, το ποσό ανά ατομικό τραπεζικό λογαριασμό που δεν μπορούσε να κατασχεθεί θα έφτανε στα 1.500 ευρώ ενώ σε κοινό λογαριασμό τα 2.000 ευρώ.
2 σχόλια:
Οικοδόμε τι ζητάς από την κατοχική κυβέρνηση παπαδήμου; να νομοθετεί χωρίς την έγκριση της ΕΚΤ. Σε ποιό υπό κατοχή κράτος γίνονται αυτά;
@Σπύρος:
Τςτςτςτς... κακίες!
"Προσωρινά" είπε ο υπουργός μας Σπύρο... "προσωρινά"...
Είσαι πολύ δύσπιστος τελικά...
Τςτςτςτς...
Καλή δύναμη!
Δημοσίευση σχολίου