Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Έγινε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης


Με μαζική συμμετοχή των οικοδόμων, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων της Θεσσαλονίκης ενόψει και των εκλογών που θα γίνουν από τις 2 έως τις 8 Απρίλη.

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Βασίλης Ρέβας, όσο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γ. Πάσουλας που παρακολούθησε τη συνέλευση, αλλά και οι οικοδόμοι που μίλησαν, ανέδειξαν τα προβλήματα του κλάδου, τις επιπτώσεις της επίθεσης κεφαλαίου - κυβέρνησης και πρόβαλαν τη διέξοδο μέσα από το δρόμο του αγώνα σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής.

Οπως αναφέρθηκε, η ανεργία στον κλάδο έφτασε το 80%. Οι εργαζόμενοι μεταναστεύουν στην Αυστραλία, στην Κύπρο, άλλοι γυρίζουν στα χωριά τους ή κάνουν δουλειές του ποδαριού για να ζήσουν τα παιδιά τους. To επόμενο διάστημα, η εξαθλίωση θα χτυπήσει τις πόρτες όλων των εργαζομένων στις κατασκευές. Γι' αυτό το ζήτημα της προστασίας των ανέργων αποτελεί βασικό μέτωπο πάλης.

Κάνοντας τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, ο Β. Ρέβας, σημείωσε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν πλούσια σε αγώνες με αιμοδότη το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ που έβαλε τη σφραγίδα του στον προσανατολισμό, τη διέξοδο για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το Συνδικάτο Θεσσαλονίκης, συνέβαλε στους αγώνες. Βρέθηκε κοντά στους ανέργους, στους συναδέλφους που κινδύνευαν να τους κόψουν το ρεύμα, να τους βγάλουν «στο σφυρί το σπίτι» και σε αρκετές περιπτώσεις απέτρεψε τέτοιες ενέργειες.

Κάλεσε τους οικοδόμους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές, τη συσπείρωση και την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου στο συνδικάτο. Γιαπί το γιαπί να σπάσουν το φόβο, την τρομοκρατία, να καταλάβουν οι εργάτες πως ο δρόμος του αγώνα, της σύγκρουσης, είναι μονόδρομος.

Οπως είπε, «η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση και στα αφεντικά ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε. Οτι θα μας βρουν απέναντί τους ενωμένους, ότι δεν αποδεχόμαστε την πολιτική τους και τα μέτρα, τα μνημόνιά τους, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα για να διασφαλίσουν αυτοί περισσότερα κέρδη από τις δικές μας πλάτες, από το δικό μας ιδρώτα». (Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: