Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Νεόπλουτοι δολοφόνοι-κυνηγοί


Η τελευταία λέξη της μόδας για την οικονομική ελίτ της Κίνας, τους νεόκοπους εκατομμυριούχους, τα golden boys αυτού του περίεργου κομμουνιστικό-καπιταλιστικού μορφώματος, είναι να διατρέχουν τον πλανήτη και να σκοτώνουν ζέβρες και γαζέλες , ελέφαντες και αρκούδες, πούμα και λιοντάρια. Και η απόλυτη έκσταση είναι στη συνέχεια να φωτογραφίζονται και να βιντεοσκοπούνται περιχαρείς πάνω από τα σκοτωμένα θηράματά τους δημιουργώντας ένα απόλυτα ειδεχθές και κιτς portfolio.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Daily Mail όταν πριν λίγες μέρες δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι Κινέζοι επιχειρηματίες πληρώνουν έως και 80.000 δολάρια έκαστος για να συμμετάσχουν στο κυνήγι πολικών αρκούδων στον Καναδά.

Η δολοφονική εξόρμηση οργανώνεται από μια εταιρεία επικεφαλής της οποίας είναι ο αμερικανός Scott Lupien, που παρουσιάζεται ως εξπέρ του κυνηγιού. Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη της εταιρείας και της ιστοσελίδας 52safari.com, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο δημοσιογράφος της Daily Mail είπε τη μισή αλήθεια αφού… κανένας πελάτης του δεν του έχει ζητήσει να κυνηγήσει πολική αρκούδα.

Σερφάροντας στην ιστοσελίδα της εταιρείας, σου σηκώνεται η τρίχα αφού στην αρχική σελίδα και σε περίοπτη θέση είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα ταξιδάκια αναψυχής των νεόπλουτων δολοφόνων – κυνηγών όπου σχολιάζουν τη τζάμπα μαγκιά τους.

Από κει αλίευσα και τις φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το post.  Κουτσαβάκηδες ποζάρουν πάνω από πανέμορφα ζώα που δολοφόνησαν άνευ λόγου και αιτίας. Ποζάρουν πάνω από μια σκοτωμένη ζέβρα, ένα πούμα, μια  αντιλόπη, μια αρκούδα ακόμα και πάνω από ένα μικρό τσακάλι.

Στις περισσότερες φωτογραφίες το site έχει κρύψει τα πρόσωπα των κυνηγών με μοζαϊκ και έχει αφήσει μόνον τα πρόσωπα των συνοδών τους στις χώρες που ταξίδεψαν.


Στην ιστοσελίδα προβάλλονται αναλυτικά ανά ήπειρο και ανά κράτος τα διαθέσιμα ταξιδιωτικά πακέτα για δολοφόνους – κυνηγούς που μπορούν να επιλέξουν για παράδειγμα ένα ταξίδι αναψυχής στη Μοζαμβίκη για να σκοτώσουν λεοπαρδάλεις, στη Νότιο Αφρική για να κυνηγήσουν τον «βασιλιά των θηρίων» όπως χαρακτηρίζουν το λιοντάρι ή στη Ζιμπάμπουε για να κυνηγήσουν ελέφαντες…

Υ.Γ

Η ιστοσελίδα είναι στα κινέζικα εάν όμως χρησιμοποιήσετε το «μεταφραστή» της google μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις αφηγήσεις των δολοφόνων – κυνηγών και από τα «πακέτα» που προσφέρει η εταιρεία. Βάλια Μπαζού (Το ποντίκι)

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Προσωπικα πιστευω..Οτι ΟΛΟΙ οι κυνηγοι παγκοσμια...Ειναι δολοφονοι...Εκτος απο κεινους που τρωνε τα θηραματα τους...!!
Δεν ειναι "χομπυ" να σκοτωνεις για πλακα...!!
Ειναι ασθενεια..!!
Και πρεπει να αντιμετωπιζεται με ποινες..Παρομοιες με των ανθρωποδολοφονων..!!
Δεν μετραω την ΠΡΑΞΗ...!!
Να σκοτωνεις ενα ζωο..Για να το δειξεις στους φιλους σου...
Μετραω τη θεληση..Να επιθυμεις να αφαιρεσεις τη ζωη...!!
Να σε ψυχαγωγει αυτο...!!
Ουτε ο Μπρειβικ δεν σκεφτεται ετσι...!!
Απλα ο κυνηγος...Φοβαται να σκοτωσει ανθρωπους..Και βγαζει το αρρωστο μισος του..Πανω στα ζωα...!!

ένας στρατολάτης είπε...

Α, όλα για όλα, διαφωνώ με το Μαχαίρη!
Υπάρχουν κάποια "ζώα" που αν τα στήσουμε στο κυνήγι, τα ντουφεκίσουμε και τα φάμε, θα πάθουμε οξεία δηλητηρίαση. Ωστόσο ευχαρίστως θα συμμετείχα σε σαφάρι και θα κρεμούσα τα κεφάλια τους στο σαλόνι μου. Αλλά, γαμώτο, είναι προστατευόμενα αν και δεν κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Εκτός αν πτωχεύσουν τα κανάλια και τα λοιπά μέσα της ζούγκλας τους.

Οικοδόμος είπε...

Μαχαίρη και στρατολάτη καλησπέρα.
Αναρωτιέμαι κοιτάζοντας τις φωτογραφίες των σκατοκέφαλων που ποζάρουν με τα θύματά τους, τι νοιώθουν αυτές τις στιγμές; Νοιώθουν πως έκαναν άραγε κάτι σπουδαίο; Από μεγάλη απόσταση, με τα τελειότερα όπλα με τηλεφακούς, σκοτώνουν σαν κοινοί δολοφόνοι και καμαρώνουν για το... κατόρθωμά τους. Αν είσαι μάγκας πραγματικός, να παλέψεις με την αρκούδα ή το πούμα, χωρίς όπλα, με γυμνά χέρια όπως κι αυτά και αν νικήσεις να καμαρώνεις. Άλλο ένα σπορ για πλουσίους αυτό που είδαμε. Να μην παραβλέπουμε όμως και το κυνήγι γενικότερα. Αυτούς που σκοτώνουν για να φάνε τους δικαιολογώ αν ζουν στα βάθη πχ της ζούγκλας του Αμαζονίου, όχι στην Κηφισιά ή στο Περιστέρι.
Ο στρατολάτης με βρίσκει σύμφωνο. Αν γίνει τέτοιο "σαφάρι" κάλεσέ με φίλε. Έρχομαι αμέσως.
Καλή δύναμη!

μαχαιρης είπε...

Λοιπον...Μεσα στο σαφαρι κι εγω...Δεν το σκεφτηκα...!!
Πολυ ωραιο σπορ...Και οχι με οπλα και..Κουραφεξαλα..Με κονσερβοκουτι απο γατοτροφη..!!
Να δεις καμαρι ο Μαχαιρης...Με τα κυνηγια κρεμασμενα απο τη βεσπα...!!
Ονειρο...!!