Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Αστυνομοκρατία και καταστολή ενόψει παρέλασης της 25ης Μάρτη. Τα νεράτζια ως... «όπλα» διαμαρτυρίας…

Σκηνικό αστυνομοκρατίας στήνουν στο κέντρο της Αθήνας, κυβέρνηση και... από κοντά κι ο δήμος, ενόψει της παρέλασης της 25η Μαρτίου. Με διάφορες μεθοδεύσεις που σχεδιάζουν τα επιτελεία τους, θα προσπαθήσουν να ελέγξουν και να καταστείλουν κάθε απόπειρα διαμαρτυρίας και έκφρασης αποδοκιμασίας προς την πολιτική της κυβέρνησης, από τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί στην παρέλαση. Ανάμεσα στα μέτρα που παίρνουν είναι, σύμφωνα με είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες, και η… συγκομιδή των καρπών από τις νερατζιές που βρίσκονται στα πεζοδρόμια του κέντρου της Αθήνας! Καταστηματάρχες είπαν πως χτες τη νύχτα, υπάλληλοι του δήμου μάζευαν τα νεράτζια από τα δέντρα!
 

Αντιγράφω από το newsit.gr:

«Στην αρχή κυκλοφόρησε ως φήμη. Ακουγόταν πολύ τραβηγμένο. Στο κέντρο, μαγαζάτορες και κάτοικοι έλεγαν ότι συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τις βραδυνές ώρες αφαιρούσαν από τις νερατζιές, όπου υπάρχουν, γύρω από το Σύνταγμα, του καρπούς. Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι αυτά γίνονται συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας. "Το κάνουν για να αφήσουν χωρίς "πολεμοφόδια" εκείνους που θα θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια στις 25 Μαρτίου", είπε καταστηματάρχης της περιοχής. Εκτός από την Βασιλίσσης Σοφίας όπου υπάρχουν μουριές και έχουν κλαδευτεί, στους γύρω δρόμους, οι νερατζιές είναι άδειες και μόνο στα ψηλά μπορεί να δει κανείς να κρέμονται ελάχιστα νεράτζια. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για πρωτη φορά στα χρονικά, ο Δήμος Αθηναίων έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ δελτίο Τύπου με το οποίο τους ενημερώνει ότι για να καλύψουν οι δημοσιογράφοι την μαθητική παρέλαση του Σαββάτου, θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι.»


Το newsit.gr δημοσιεύει και φωτογραφίες που συνοδεύουν όσα έγραψε. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων όμως, διαψεύδει πως συνέβη κάτι τέτοιο και ξεκαθαρίζει ότι συνεργεία του δήμου «ουδέποτε προέβησαν σε μία τέτοια κίνηση». 


Κυριακή κοντή γιορτή… λέει όμως ο λαός...

Ανεξάρτητα αν αληθεύει το γεγονός ή όχι, οι υπηρεσίες του κ. Καμίνη, όταν πρόκειται για ενέργειες στην κατεύθυνση της καταστολής αντιδρούν άμεσα. Αντίθετα, πολλές «δυσκολίες» υπάρχουν σε τομείς όπως άστεγοι, καθαριότητα, ναρκωτικά, εγκληματικότητα, παραεμπόριο, που κάνουν το κέντρο της Αθήνας ένα   πτώμα σε αποσύνθεση. Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου επιστρατεύονται 7.000 (!!!) αστυνομικοί, ακόμα, μέχρι και η ΕΥΠ με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Διαβάστε περισσότερα εδώ αλλά και εδώ. «Η δημοκρατία μας δεν έχει αδιέξοδα» όταν πρόκειται για την «προστασία» των αρχόντων μας. Τα αδιέξοδα –για μας, το λαό- προκύπτουν όταν πέφτουμε στην παγίδα μιας μορφής «ανέξοδης» διαμαρτυρίας, επικεντρώνοντας την οργή μας στα «αναλώσιμα» πρόσωπα-εκπροσώπους της εξουσίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο, τελικά, τους μηχανισμούς αυτούς που ευθύνονται για τα δεινά μας…

3 σχόλια:

Naty είπε...

Βλέπεις κάτι τέτοια και δεν ξέρεις αν είναι για γέλια ή για κλάματα πια.Η όλη σημερινή κατάσταση είναι τόσο τραγική που καταντάει γελοία!
Όμως όσα νεράντζια και να μαζέψουν,όσα αναχώματα και να στήσουν, σ'όσες παγίδες και να προσπαθήσουν να μας ρίξουν, αργα η γρήγορα η ιστορία θα τους στείλει εκεί που τους αξίζει...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Και η χούντα τα νεράντζια μάζευε.
Αλλά η... "συγκομιδή" δεν εμπόδισε τελικά την πτώση της!
Πόσο κουτορνίθια μπορεί να είναι σε αυτό το σύστημα. Άκου τα νεράντζια!!!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα.
Να συμπληρώσω στα σχόλιά σας (Naty καλώς όρισες) πως πρέπει κι ο λαός κάποια στιγμή να καταλάβει πως αν θέλουμε να τους "χτυπήσουμε" στα σοβαρά, τα νεράτζια δεν... φτουράνε, που λένε και στο χωριό μου.
Καλή δύναμη!