Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Προβολές ταινιών για παιδιά, με ελεύθερη είσοδο, από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής "ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ"


Συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Καισαριανής και σε συνεργασία με το «Νεανικό Πλάνο», η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ προβάλλει δυο ταινίες αφιερωμένες στα παιδιά:

1. Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού»

Δανία, 2014, 75΄
Μια ταινία των Jannik Hastrup και Flemming Quist Møller

Ο Mini το σκαθάρι εμφανίζεται σε ένα τσίρκο ζωυφίων μαζί με τον Egon και την Dagmar. Η Miranda, ένας νεαρός ψύλλος, ενοχλεί τον Mini και τον ξεγελάει, κάνοντάς τον να μπλεχτεί στον ακροβατικό χορό της Dagmar, με αποτέλεσμα να πέσει και να γυρίσει το πόδι της. Ντροπιασμένος, ο Mini το βάζει στα πόδια και μπαίνει σε μια συμμορία ληστών. Αρχηγός της είναι ένα σκαθάρι που λέγεται Basse, που διατάζει τον Mini να κλέψει τα αποθέματα της κυψέλης. Όμως οι μελισσοστρατιώτες τον συλλαμβάνουν, και τον καταδικάζουν σε ισόβια καταναγκαστικά έργα. Οι Μελισσοπριγκίπισσες τον βρίσκουν χαριτωμένο και τον παίρνουν για κατοικίδιο, μέχρι που το σκάει και βρίσκει άσυλο στους ληστές, οι οποίοι στο μεταξύ έχουν κλέψει τη μοτοσικλέτα του Egon. Η Miranda μετανιώνει για τον τρόπο που του φέρθηκε, και οι δυο τους, μαζί με τους γενναίους φίλους τους τα μυρμήγκια, καταφέρνουν να πάρουν πίσω την αγαπημένη αγωνιστική μοτοσικλέτα του Egon.

2. Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, την ταινία  «Ο Ψύλλος»

Ελλάδα, 1990, 90’
Μια ταινία του Δημήτρη Σπύρου

Ο Ηλίας Σειλαϊδής ζει σ’ ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Ολυμπίας και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Κανείς, όμως, δεν τον φωνάζει με το όνομά του –τον φωνάζουν Ψύλλο, όπως είναι o τίτλος της χειρόγραφης εφημερίδας, πoυ συντάσσει και εκδίδει μόνος του. Ο Ηλίας αντιμετωπίζεται σκωπτικά από τους περισσότερους συγχωριανούς του, ο ίδιος όμως ονειρεύεται να ταξιδέψει.
Ο «Ψύλλος» τον βοηθά να σπάσει τα σύνορα του χωριού του, τού δίνει τα φτερά να πετάξει μακριά…

Πάρτε τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τα ανήψια σας και...
σας περιμένουμε στο γνωστό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων 125 & Κλαζομενών).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: