Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για την 58η επέτειο της επανάστασης


Μήνυμα για την 58η επέτειο της νίκης της επανάστασης απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

«Προς ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Αθήνα Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά την 58η επέτειο της νίκης της Επανάστασης στην Κούβα.

Η φετινή επέτειος σημαδεύεται από τη φυσική απουσία του ηγέτη της επανάστασης συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, που σημάδεψε με την προσωπική του προσφορά τις αποφασιστικές καμπές της πάλης για τη νίκη, τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις που απέφερε η επανάσταση στο λαό της Κούβας και τη συμβολή της στην πάλη των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο.

Η αντισοσιαλιστική εκστρατεία διαστρέβλωσης και η αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσαν διάφοροι απολογητές του καπιταλισμού με την αφορμή του θανάτου του σ. Φιντέλ, εκθέτει τους ίδιους. Τα επιτεύγματα της Κούβας -σε πείσμα του αποκλεισμού των ΗΠΑ και γενικότερα του ακήρυχτου πολέμου των ιμπεριαλιστών- ξεχωρίζουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γνωρίζουν οι λαοί στις χώρες της περιοχής, και βιώνουν σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι ακόμα και στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, αποδείχνουν περίτρανα την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

100 χρόνια μετά τη νίκη της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία και 58 χρόνια από την 1η σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικάνικη ήπειρο παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Λένιν: "Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε".

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: