Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ντράγκι, ντράγκι… μάνα μου…


Για την αποκοτιά της νιότης και το χαμόγελο, που σκόρπισαν τον τρόμο στα μάτια του μέχρι χτες παγερά ανέκφραστου κορακιού·  που σήκωσε τα χέρια και τα κράτησε ψηλά, αιχμάλωτος μιας χούφτας κομφετί. Ένα «διάλειμμα» στη ρουτίνα της καθημερινότητάς του, που ο αρχιτραπεζίτης θα το θυμάται για όλη του τη ζωή.


Αυτά είναι τα παντοδύναμα ανθρωπάκια που, σαν τον Καίσαρα στο Κολοσσαίο, αποφασίζουν για τις τύχες των λαών. Από εμάς αντλούν τη δύναμή τους· από τη δική μας αδυναμία να σπάσουμε τα αδιέξοδα που μας περικλείουν και να αναπνεύσουμε τον αέρα της πραγματικής λευτεριάς που δίνει το χτίσιμο μιας ζωής αντάξιας των αναγκών και των ονείρων μας.


Το σύστημα δεν κινδυνεύει από  τέτοιες ενέργειες (συμβολικές είναι άλλωστε), όμως το χαμόγελο «γεια στα χέρια σου κοπέλα μου» που βγαίνει και στα δικά μας  χείλη,  λειτουργεί, που ξέρεις, ευεργετικά…

Πέμπτη 16 Απρίλη 2015.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαριτωμένη η κοπελιά, όντως να αγιάσουν τα χέρια της όμως κάθομαι και σκέφτομαι και τι αποτέλεσμα θα είχε αν δεν είχε πάει μόνη της. Αν υπηρχε ένας ολόκληρος στρατός (με την καλή έννοια) εργαζόμενων που είχαν μπουκάρει μέσα εκεί, θα ξαναγύριζε το χαμόγελο στον Ντράγκι; Γιατί μετά που βγάλαν την κοπέλα έξω, το χαμόγελο ξαναγύρισε στα χείλη του, άρχισε πάλι την ομιλία του και -ποιος ξέρει;- μπορεί το βράδυ με την παρέα του εκεί που θα πίνουν μπύρες, και θα κατακρεουργούν τα όνειρα τόσων ανθρώπων, να μιλάνε και να έχουν σκάσει στα γέλια με αυτό το συμβάν.
Ο μόνος λοιπόν που μπορεί να είναι χολωμένος με αυτήν την κινηση της κοπελιάς-ζηλεύοντας- είναι ο Βαρουφάκης μας που και αυτός άρχισε με "ουάου" και "διώχνουμε την τρόικα" αλλά γρήγορα αποδείχτηκε ότι όλα αυτά ήταν ένα σόου, χάντρες και καθρέφτες για τους ιθαγενείς ΄Ελληνες.
Τελικά όσο ωραία και αν φαίνονται στα μάτια μας -φυσικά και στα δικά μου, γιατί όχι;- τέτοιες βαρύγδουπες ενέργειες, τόσο κενές σημασίας είναι στην πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην στέκομαι άδικα όμως απέναντι στην κοπελίτσα, αναγνωρίζω ότι αυτή πήγε με όλη την ειλικρίνεια και την υπέροχη ορμητικότητα της νιότης της, και τα πίστευε αυτά που έκανε κι έλεγε. Σε αντίθεση με τον σόυμαν Βαρουφάκη που μας δούλευε ψιλό γαζί.

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Εγρήγορση χρειάζεται. Δυστυχώς οι FEMEN δεν είναι ούτε αθώες ούτε αυθόρμητες. Ψάξτε την φωτογραφία της τύπισσας που πόζαρε θριαμβευτικά με υψωμένη γροθιά, ενώ πίσω της καιγόταν το κτίριο των συνδικάτων στην Ουκρανία, (μαζί με το κτίριο κάηκαν και κομμουνιστές/συνδικαλιστές). Γιάννης Ν.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην αοριστολογώ, τις θεωρώ καθαρά αμερικανοκινούμενες (και χρηματοδοτούμενες από την Αμερική). Γιάννης Ν.

Ανώνυμος είπε...

@16 Απριλίου 2015 - 4:53 μ.μ.
Δε θα διαφωνήσω για τις FEMEM αλλά η κοπελιά σε μια συνεντευξη που έδωσε-τουλάχιστον έτσι διάβασα- δήλωσε ότι δεν είναι πια μέλος τους κι ότι έδρασε από μονη της στο θέμα του Ντράγκι. Και πάλι όμως κάτι τέτοιες αντιδράσεις είναι απλώς το περιτύλιγμα κι όχι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Πολλή διαφήμιση πέφτει στην κοπέλα απ' τα ΜΜΕ διεθνή και δικά μας για να είναι ανεξάρτητη. Μάλλον μας δουλεύει το κοριτσάκι.

Ανώνυμος είπε...

Χα!!!Την έφερε κι ο Λάκης μας ο Λαζόπουλος να την μοστράρει. Σωστά!!! ό,τι δεν κτυπάει το σύστημα και δεν ενοχλεί ο Λάκης το έχει στην εκπομπή του. Πλησιάζει άλλωστε καλοκαίρι και πώς θα πάει διακοπές με το γιοτ του Κοντομηνά αν δεν βγάλει επάξια το μισθό του;;; Α, όλα κι όλα, η ιδεολογία ιδεολογία αλλά κι η τσέπη τσέπη.