Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Στοχευμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος μαρτύρων της δίκης της Χρυσής Αυγής! - Μιχάλης Αφάζα: Δε σταματάμε ρε!!!

Μιχάλης Ξυπόλητος (AFAZA)
Τραμπούκικη επίθεση από χρυσαυγίτες δέχτηκαν νωρίς το πρωί δύο από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν περάσουν την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου γινόταν η δίκη. Την επίθεση δέχτηκαν ο Μιχάλης Ξυπόλητος και ο Νίκος Μαντάς, αλλά και τα τρία συγγενικά πρόσωπα που τους συνόδευαν.
Οι πέντε έφτασαν με αυτοκίνητο λίγα μέτρα πριν από την πύλη των φυλακών. Στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, θα ίσχυαν έκτακτα μέτρα με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες και περιπολικά, ακριβώς για την προστασία των μαρτύρων.

Ωστόσο, περιμετρικά των φυλακών και στους γύρω δρόμους φαίνεται ότι «αλώνιζαν» περίπου 150 χρυσαυγίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και ομάδες με δύο - τρία άτομα, που είχαν αναλάβει να ενημερώνουν την κυρίως ομάδα για το ποιοι είναι αυτοί που καταφτάνουν στην πύλη.

Οταν το αυτοκίνητο, στο οποίο βρίσκονταν οι δύο μάρτυρες κατηγορίας, σταμάτησε λίγα μέτρα πριν από την πύλη, ομάδα από 20 περίπου χρυσαυγίτες τους πλησίασε απειλητικά, φορώντας κράνη και κουκούλες και υπήρχαν και αρκετοί άλλοι που κρατούσαν κοντάρια.
Στον μεταξύ τους διάλογο που ακολούθησε, ο Νίκος Μαντάς τους είπε ότι είναι μάρτυρες στη δίκη. Αμέσως οι τραμπούκοι τους επιτέθηκαν χτυπώντας πρώτα με γροθιές τη νεαρή γυναίκα, που ήταν ανάμεσα στους πέντε, και ύστερα από δευτερόλεπτα και τους υπόλοιπους τέσσερις.

Το ευτύχημα ήταν ότι σε έναν από τους γύρω δρόμους λειτουργούσε λαϊκή αγορά. Ετσι, τους πέντε ανθρώπους γλίτωσαν αυτοαπασχολούμενοι της λαϊκής που είδαν το περιστατικό. Οι ίδιοι ειδοποίησαν και την Αστυνομία. Οταν έφτασαν τα περιπολικά, οι χρυσαυγίτες είχαν απομακρυνθεί.

Οι δύο μάρτυρες και οι συγγενείς τους αρχικά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Στη συνέχεια λόγω των χτυπημάτων που είχαν δεχτεί μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Εκεί παρέμεινε μόνο ο Μ. Ξυπόλητος για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς είχε δεχτεί δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι.

«Τους είδαμε να τρέχουν καταπάνω μας», ανέφερε ο ίδιος στον «Ριζοσπάστη». «Οταν τους είπαμε ότι είμαστε μάρτυρες έβγαλαν μεγαλύτερη οργή». Ωστόσο, οι δυο μάρτυρες δεν κάμφθηκαν από αυτή τη δολοφονική επίθεση και εξηγούν: «Οταν μας πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και μετά αποφάσισαν να μας μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ζητήσαμε να πάμε πρώτα στο δικαστήριο να δηλώσουμε "παρών", να καταθέσουμε και μετά να έρθουμε εδώ».

Στοχευμένη δολοφονική επίθεση

Για τη νέα τραμπούκικη, δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών, χτες το πρωί, εναντίον μαρτύρων φίλων του Παύλου Φύσσα, που πήγαιναν να καταθέσουν στη δίκη, η Ελένη Ζαφειρίου, από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο λαός μας πρέπει να καταλάβει ότι η δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από το ναζιστικό χαρακτήρα της και σε τελευταία ανάλυση επαληθεύει το ιστορικό συμπέρασμα ότι ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και ως τέτοιος εκδηλώνεται με τις ανάλογες συμπεριφορές.

Το σημερινό περιστατικό σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Οτι η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τη δράση της, συνεχίζει το έργο της. Εγινε μια δολοφονική επίθεση ενάντια σε πέντε αυτόπτες μάρτυρες της υπόθεσης Φύσσα, στοχευμένη, με όπλα κατά τη νομική έννοια, δηλαδή με γκλομπς τα οποία εκείνη τη στιγμή δε χρησιμοποιήθηκαν, τα έφεραν όμως πάνω τους, αλλά χτυπήθηκαν με γάντια με κοκάλινη επένδυση, με γροθιές, με κλοτσιές, με απειλές, σε σημείο να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο οι μάρτυρες.

Η επίθεση είναι στοχευμένη. Οταν πλησίαζαν στο δικαστήριο μία ομάδα χρυσαυγιτών ρώτησε τους μάρτυρες πού πηγαίνουν, αυτοί αυθόρμητα τους είπαν στο δικαστήριο γιατί είμαστε μάρτυρες της υπόθεσης Φύσσα και εκεί δέχτηκαν δολοφονική επίθεση.

Η Αστυνομία, της οποίας ζητήθηκε η συνδρομή από τους παθόντες, αδιαφόρησε. Και ναι μεν μπορεί να μην μπορούσε να φύγει ένας αστυνομικός από τη διατεταγμένη υπηρεσία στην οποία βρισκόταν, αλλά θα μπορούσε να πάει στον επικεφαλής τους και να πει ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που καταγγέλλουν αυτό το γεγονός. Τους έδερναν μπροστά στα μάτια τους!

Εμείς ζητάμε να υπάρξουν μέτρα προστασίας ώστε οι μάρτυρες κατηγορίας να φτάσουν σώοι και αβλαβείς στο δικαστήριο και να υπάρχουν σώοι και αβλαβείς και μετά από αυτό. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι μια ενέργεια, πέραν της δολοφονικής πρόθεσης και κατατρομοκράτησης των μαρτύρων, προκειμένου να μη φτάσουν μάρτυρες μέχρι το ακροατήριο.

Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία όπου θα αποδειχθεί ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Ας μη βαυκαλίζονται κάποιοι ότι αυτό θα καταπέσει».


Διαβάστε ακόμα:

Μιχάλης Αφάζα: Δε σταματάμε ρε!!!
 http://atexnos.gr/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AC%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B5/

Διακόπηκε για τις 7 Μάη η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής


Eurokinissi
Με τη Χρυσή Αυγή να δείχνει για άλλη μια φορά το αποκρουστικό, εγκληματικό της πρόσωπο, ξεκίνησε χτες η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά διακόπηκε για τις 7 Μάη, ώστε να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης σε έναν από τους κατηγορουμένους. Νωρίς το πρωί πριν από την έναρξη της διαδικασίας, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης, ομάδα τραμπούκων χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε φίλους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, μεταξύ των οποίων ήταν 2 μάρτυρες κατηγορίας, την ώρα που κατευθύνονταν στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη. Η επίθεση καταγγέλθηκε και στο δικαστήριο από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Η έναρξη της δίκης έγινε σε ασφυκτικές συνθήκες, στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου καλά καλά δεν χωρούσαν οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι, οι μάρτυρες, οι συγγενείς των θυμάτων.

Εκ των 69 κατηγορουμένων, παρόντες ήταν 44, απόντες 24 ενώ ένας έχει πεθάνει. Στο εδώλιο δεν κάθισαν, γιατί δεν ήρθαν, οι περισσότεροι από τους χρυσαυγίτες βουλευτές αλλά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και ο «ανεξάρτητος» πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Μέσω τηλεδιάσκεψης, εκφωνήθηκαν τα ονόματα και δήλωσαν «παρών» οι προστατευόμενοι μάρτυρες που βρίσκονταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Εγινε προσπάθεια επίσης από την πολιτική αγωγή να τεθεί το θέμα της μεταφοράς της δίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλο χώρο και των συνθηκών που επικρατούν μέσα και έξω από το δικαστήριο. Η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη δικάσιμο, ενώ η εισαγγελέας ανέφερε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία στον παρόντα χώρο, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση. Τέλος, προβλήματα υπήρχαν και με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, τα κινητά τηλέφωνα και τη χρήση του διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Σχετικά με το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη αίθουσα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας χτες σε Επίκαιρη Ερώτηση, ανέφερε από το βήμα της Βουλής: «Αν το δικαστήριο το κρίνει αυτό τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει το παν να βρεθεί εναλλακτική αίθουσα».

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την προηγούμενη Βουλή καθώς και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος της οργάνωσης κατηγορούνται και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης και άλλα αδικήματα. 

Στη δικογραφία και το κατηγορητήριο έχουν ενταχθεί μια σειρά από άγριες εγκληματικές πράξεις που διαπράχθηκαν με συντονισμό, οργάνωση και καθοδήγηση από την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης, με προεξέχουσα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εναντίον Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση στον 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά. Για κάποια από αυτά τα εγκλήματα έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και τώρα εξετάζονται εκ νέου κάτω από το πρίσμα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.


2 σχόλια:

morfeas είπε...

Κι αυτοί τώρα δε το ήξεραν?
Γιατί δε ζητήσανε προστασία
όχι απ τις αρχές αλλά απο συντρόφους
Δε μπορω να το καταλάβω

morfeas είπε...

καλώς σε βρήκα