Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Κάτω τα χέρια από τα λεφτά των εργαζομένων και του λαού! - Διαδηλώσεις για την απόσυρση της ΠΝΠ για τα αποθεματικά - Συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ σήμερα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια

Η χτεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη

«Κάτω τα χέρια από χρήματα των εργαζομένων» φώναξαν χτες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές στις συγκεντρώσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα, ύστερα από κάλεσμα του ΜΑΣ, ενάντια στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που «στραγγίζει» δήμους, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ταμεία και άλλους φορείς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα κλιμακώνονται σήμερα με τη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα - αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες». Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

Στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχαν με στάση εργασίας οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ του νομού. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δελής, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε πορεία στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα είχε αναρτηθεί γιγαντοπανό που κατήγγειλε την ΠΝΠ και καλούσε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου). Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και μετέπειτα στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Στο ΥΠΟΙΚ φοιτητές - σπουδαστές
Από τη χτεσινή κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών στο ΥΠΟΙΚ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών στο ΥΠΟΙΚ
Nα αποσυρθεί άμεσα η ΠΝΠ με την οποία καλούνται, μεταξύ άλλων, πανεπιστήμια και ΤΕΙ να παραδώσουν τα αποθεματικά των ταμείων τους, να απειθαρχήσουν στην ΠΝΠ πρυτανείες και διοικήσεις σχολών και να επιστραφούν τα 187 εκατομμύρια ευρώ που «κουρεύτηκαν» τα προηγούμενα χρόνια με το PSI από την ανώτατη εκπαίδευση, απαίτησαν χτες και εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές στο υπουργείο Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Χημικού, Οικονομικών Επιστημών, Τούρκικων Σπουδών, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί συναντήθηκε με τον Νίκο Φράγκο, γγ του υπουργείου, ο οποίος δήλωσε αρχικά αναρμόδιος και στη συνέχεια επιστράτευσε τα κλασικά ψευτοδιλήμματα περί χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή.

Είχε προηγηθεί αυτοσχέδιο δρώμενο, με φοιτητές να υποδύονται εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ καυτηριάζοντας το εγκληματικό αλισβερίσι, την «αξιοπρέπεια» της κυβέρνησης που βάζει την υπογραφή της σε κάθε επέμβαση, κάθε «ανθρωπιστική» βόμβα, να καίνε τα σύμβολα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Παράλληλα εξέφρασαν και την αλληλεγγύη τους στο συνεχιζόμενο αγώνα των καθαριστριών του υπ. Οικονομικών που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο.
Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Μέχρι χτες βράδυ, αποφάσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ είχαν πάρει: Οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Χημικού, Νηπιαγωγών Οικονομικών Επιστημών,Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Πολιτικών Επιστημών, Τούρκικων Σπουδών, Οδοντιατρικής ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά.

Διαμαρτυρία από το Συνδικάτο ΟΤΑ

Εκφράζοντας την αντίθεση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στην ΠΝΠ της κυβέρνησης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έκανε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με διοικητικά συμβούλια σωματείων των δήμων. Σήμερα, για τον ίδιο λόγο, το Συνδικάτο καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 στην Ομόνοια και σε συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, ο οποίος υπερασπίστηκε της επιλογές της κυβέρνησης. Το Συνδικάτο ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους «να δηλώσουν απειθαρχία και ανυπακοή στις απαιτήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να μην εφαρμοσθεί σε κανέναν δήμο η ΠΝΠ».

Σήμερα, επίσης, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι ενάντια στην ΠΝΠ. Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε μονάδα Υγείας και να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς κάθε περιοχής.
Σε άλλες πόλεις
  • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο στις 11.30 π.μ. καλούν η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε συγκέντρωση - πικετοφορία το Σάββατο 25 Απρίλη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: