Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Εκδήλωση στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας για τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του (ΦΩΤΟ)


Εκδήλωση στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας πραγματοποιήθηκε στις 30 Μάρτη, με ευκαιρία την ημέρα της εκτέλεσης του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του πριν 63 χρόνια.
Στην Ουγγαρία ως γνωστόν υπάρχει το χωριό Νίκος Μπελογιάννης, το οποίο κτίστηκε από τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην σοσιαλιστική Ουγγαρία μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού.


Στην εκδήλωση, το πολιτιστικό πρόγραμμα της οποίας επιμελήθηκε η δασκάλα του χωριού, Ευτυχία Κουτσαλιάρη, με τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου, μίλησε ο δήμαρχος του χωριού, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το όνομα του χωριού δεν πρόκειται να αλλάξει.
Επίσης στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Ουγγαρίας, ο Βίκτωρ Φαρατζής. Στην ομιλία του ανέδειξε το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής που οδήγησε στη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, και τις ευθύνες συνολικά της αστικής τάξης και του κράτους της. Επίσης έγινε αναφορά στις σημερινές δυσκολίες στη ζωή των εργαζομένων, και στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία, που είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, και οι επιπτώσεις θα είναι επώδυνες για τον λαό, ανεξαρτήτως διαχειριστή εντός της ΕΕ και στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.


Οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες της Ουγγαρίας, οι νεότερες γενιές, για να τιμήσουν τον Νίκο Μπελογιάννη είναι ανάγκη να διαφυλάξουν την ιστορική αλήθεια, να διαδώσουν την πραγματική Ιστορία των προγόνων τους, και να μην υποκύψουν στην παραποίηση, την ωμή διαστρέβλωση, τον αντικομμουνισμό, που η αστική τάξη και το σύστημα προωθούν, και να παλέψουν σε σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για να ανακτήσουν τις απώλειες των χρόνων της κρίσης, αλλά και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, να γίνει ο λαός με τη δική του εξουσία ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Αυτός είναι ο πραγματικός δρόμος τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: