Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ο καπιταλισμός γεννάει το φασισμό μαζί με κρίση, πόλεμο και αντικομμουνισμό

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ― Δύο μεγάλες εκθέσεις με πρωτότυπο αρχειακό υλικό σε Καισαριανή και Χαϊδάρι

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών 1945 - 2015, το Σάββατο 9 Μάη στις 20.00, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πλατεία των Διακοσίων Ηρώων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δύο μεγάλες εκθέσεις αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων Τέχνης

Οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τον εορτασμό της σημαντικής επετείου των 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών θα ξεκινήσουν με τη διοργάνωση δύο μεγάλων εκθέσεων πρωτότυπου αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων Τέχνης, που θα γίνουν στους δήμους του Χαϊδαρίου και της Καισαριανής. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Η έναρξη των εκθέσεων θα γίνει την Πέμπτη 30 Απρίλη.  Πρόκειται για δύο διαφορετικές εκθέσεις, που θα φιλοξενούν από 10 προθήκες με πρωτότυπο, σε μεγάλο βαθμό, αρχειακό υλικό, που μαρτυρά και φωτίζει την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Χειρόγραφες εφημερίδες από τόπους εξορίας, υλικά απ' τη δράση του Κόμματος και του ΕΕΑΜ στην εργατική τάξη, ανακοινώσεις - προκηρύξεις του ΚΚΕ, των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΠΕΕΑ, αντιφασιστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, εφημερίδες και βιβλία - μπροσούρες που εξέδιδαν, φύλλα «Ριζοσπάστη» και άλλων εντύπων του Κόμματος. Ακόμα υλικά για το ρόλο της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη (πρωτοσέλιδα του «Ριζοσπάστη» για τον Κόκκινο Στρατό, ανταποκρίσεις απ' τα πεδία των μαχών, γενικό σοβιετικό αρχηγείο). Επίσης, θα εκτεθούν υλικά αντικομμουνιστικής προπαγάνδας. Αυτό το υλικό που θα συνθέτει έξι ενότητες, θα συνοδεύεται από ταμπλό με κείμενα.Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν στο Χαϊδάρι θα είναι απ' τη συλλογή του Κ. Μπαλάφα, ενώ αυτές στην Καισαριανή από τις συλλογές των Σπ. Μελετζή και Ντ. Κέσελ. Επιπλέον, θα εκτεθούν έργα Τέχνης, εμπνευσμένα από την αντιστασιακή πάλη του λαού, των Οικονομίδη, Μεγαλίδη, Φέρτη, Σεμερτζίδη, Τάσσου, Ζ. Μακρή, Κατσικογιάννη κ.ά.

Στους χώρους θα εκτίθενται και εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», σχετικές με το θέμα, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα προβολής βίντεο που επεξεργάστηκε το τμήμα Προπαγάνδας της ΚΕ του ΚΚΕ και το οποίο βασίζεται στη Διακήρυξη της ΚΕ.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά απ' τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 9.30 μ.μ. Επιδίωξη είναι να υπάρχουν ξεναγοί που θα βοηθούν τους επισκέπτες και θα τους εφοδιάζουν με πρόσθετες πληροφορίες. Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα για τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεων οργανωμένης περιήγησης στην έκθεση, διοργάνωσης συζητήσεων, προβολών κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: