Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Εργατικό Κέντρο και Επιτροπή Ειρήνης Άρτας καλούν σε συστράτευση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς – Εκδήλωση- συζήτηση, με προβολή ταινίας, την Κυριακή 5 Απρίλη

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, στις ΗΠΑ, για μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της χώρας με τις ΗΠΑ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι ενταγμένες στο πλαίσιο Ελλάδα - ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή Ένωση - ΝΑΤΟ. Εντάσσονται στα παζάρια της θέσης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του χρέους και της εξόδου από την κρίση. Εν δυνάμει αποτελούν κίνδυνο, αφού οδηγούν στο κέντρο του κυκλώνα, στη δίνη των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων. Εξίσου επικίνδυνη είναι η τοποθέτηση για επέκταση του "ενιαίου αμυντικού δόγματος" Ελλάδας - Κύπρου, με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η προθυμία για στήριξη των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τη Βόρεια Αφρική είναι η εξειδίκευση των αποφάσεων (16/3/2015) του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η στήριξη αυτή σημαίνει πρακτικά εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τα κέρδη και τα γενικότερα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης για όλες αυτές τις κινήσεις που φανερώνουν σχέδια και επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης. Μπορούν και πρέπει να βγουν συμπεράσματα για την πορεία των πραγμάτων και την ανάγκη λαϊκής εναντίωσης κόντρα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας  και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας της ΕΕΔΥΕ επισημαίνουν την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης κινητοποίησης και δράσης των εργαζομένων για να πλατύνει και να ισχυροποιηθεί το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να πρωτοστατήσουν στην αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Εμπρός, μαζικά, δυναμικά, αγωνιστικά, να διατρανώσουμε τη λαϊκή απαίτηση: Καμία συμμετοχή - εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να ξηλωθούν οι βάσεις και οι υποδομές, να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, όλες οι αποστολές ενίσχυσης ή στήριξης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και πολέμων. 

Στην κατεύθυνση αυτή το Εργατικό Κέντρο Άρτας  και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας της ΕΕΔΥΕ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση – συζήτηση την Κυριακή 5 Απριλίου στις 8.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Α. όπου θα γίνει και προβολή της ταινίας ο πιανίστας.

Εργατικό Κέντρο Άρτας - Επιτροπή  Ειρήνης Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: