Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σημαντική πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ




Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με θέματα: Τα διόδια της Εγνατίας, το χαράτσι της ΔΕΗ και το πετρέλαιο θέρμανσης.                                
Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για να συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία έχει να συνεδριάσει 6 ολόκληρους μήνες!!! Για το λόγο αυτό κατέθεσε σχετικό αίτημα:
                          
                           
Προς τον Πρόεδρο  της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κύριε πρόεδρε

Ως περιφερειακός σύμβουλος, της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ήπειρο, θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να συγκληθεί σε συνεδρίαση η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων    και να ασχοληθούμε με τρία σοβαρά ζητήματα,  που απασχολούν  το σύνολο  του λαού της Ηπείρου. Τα συγκεκριμένα θέματα είναι:

1. Η  επικείμενη λειτουργία 21 σταθμών διοδίων, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, που θα έχει ως συνέπεια το περεταίρω ξεζούμισμα των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Καταντά πλέον απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού να μετακινηθεί, είτε προς Αθήνα είτε προς Θεσσαλονίκη, λόγου του υψηλού κόστους των διοδίων αλλά και της απλησίαστης τιμής των καυσίμων. Ως « Λαϊκή Συσπείρωση » προτείνουμε την άμεση κατάργηση όλων των διοδίων, διότι οι δρόμοι έχουν ήδη χρυσοπληρωθεί πολλαπλά μέχρι σήμερα.

2. Η φοροεπέλαση που γίνεται, γνωστή αυτό το διάστημα,  με το φόρο εισοδήματος και το χαράτσι στη ΔΕΗ να έχουν γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά.



Δεν υπάρχει οικογένεια που δεν δέχτηκε πολλαπλάσιο φόρο εισοδήματος από την προηγουμένη χρονιά  και επί πλέον το χαράτσι στη ΔΕΗ να είναι σχεδόν η χαριστική βολή για την επιβίωση χιλιάδων νοικοκυριών. Αποτελεί γεγονός ότι το χειμώνα που μας πέρασε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ξεπάγιασαν, η μόλυνση του περιβάλλοντος αυξήθηκε κατακόρυφα από την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους υλικού που καίγεται και το χειρότερο δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, γι’ αυτό είναι λαϊκή απαίτηση  η κατάργησή του.

3. Να παρθούν από τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη χορήγηση δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε όλους τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.  Σε όλους εκείνους που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.
Ο περιφερειακός σύμβουλος

     Ζιώβας Βασίλης                                                      4 . 6 . 20013

Δεν υπάρχουν σχόλια: