Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ καταδικάζει τη βάρβαρη καταστολή ενάντια στο λαό της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν




Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταδικάζει τη βάρβαρη καταστολή ενάντια στο λαό της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Τουρκίας, που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τους μισθούς πείνας των 150 ευρώ, την ανεργία, την εξαθλίωση, τη ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Πέρα από τις υπάρχουσες θρησκευτικές και άλλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας το ξέσπασμα της συσσωρευμένης αγανάκτησης του λαού οφείλεται στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που βιώνει. Παρόλο που στην Τουρκία οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υψηλοί, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα οδηγούνται στην εξαθλίωση, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι φιλολαϊκή πολιτική και διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει εντός των καπιταλιστικών τειχών, ούτε στην περίοδο της κρίσης, ούτε στην περίοδο της ανάπτυξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους,

        Nα εκφράσουν την καταδίκη τους στη βία, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν.
        Να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Οι εξελίξεις στη Συρία, την Τουρκία, φανερώνουν κινδύνους για γενικευμένες εμπλοκές στην ευρύτερη περιοχή που αποτελεί πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γιατί αποτελεί το σταυροδρόμι των ενεργειακών δρόμων.
        Nα υπερασπιστούν τη ζωή τους, την ασφάλεια των οικογενειών τους, την ειρήνη και την φιλία με τους άλλους λαούς απέναντι στην εγκληματική δράση των μονοπωλίων και της εξουσίας του κεφαλαίου.
         
          Απαιτούμε:

        Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας.
        Η ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει πίσω όλες τις στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.


                                      Για τη Διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Τασιούλας                                                   Κώστας Χαντζιάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: