Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σήμερα ο Κώστας Σακκάς, αύριο εσύ




Ο προφυλακισμένος  (για περισσότερο από δυόμισι χρόνια χωρίς δίκη!)  Κώστας Σακκάς, συμπληρώνει σήμερα 24 μέρες απεργίας πείνας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του.  Όμως ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

«Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκέμβρη 2010 και προφυλακίστηκε με κατηγορίες τη συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Μετά από 4 μήνες, στις 12 Απριλίου του 2011, τον κατηγορούν και πάλι, χωρίς στοιχεία, ότι αυτή η άγνωστη οργάνωση δεν είναι πλέον άγνωστη: είναι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς». Χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο τον προφυλακίζουν ξανά. Ο Κώστας Σακκάς μένει φυλακισμένος σχεδόν ενάμισυ χρόνο. Λίγο πριν το 18μηνο, στις 6 Απριλίου του 2012, προφυλακίζεται ξανά με την κατηγορία ότι διέπραξε 160 εμπρηστικές και βομβιστικές ενέργειες – κατηγορία που δεν αποδεικνύεται από πουθενά. 2,5 χρόνια μετά ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται προφυλακισμένος χωρίς δίκη.» Κόκκινος Τύπος ΕΔΩ.

«Σε ευθεία γραμμή με το αντιδραστικό παζλ που εδράζεται στον «ευρωτρομονόμο», το ενιαίο ένταλμα σύλληψης, τη συμφωνία της αστυνομικής συνεργασίας ΕΕ - ΗΠΑ για κατηγορούμενους για τη λεγόμενη τρομοκρατία είναι και η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Εφετών την Τετάρτη να παραταθεί για 6 μήνες η λεγόμενη προφυλάκιση του Κ. Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση κράτησης για 6 μήνες - πέραν δηλαδή της προβλεπόμενης του 12μηνου - φτάνοντας συνολικά τους 36 μήνες. Να σημειωθεί ότι δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου τού ασκήθηκε για την ίδια υπόθεση και νέα δίωξη. Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του συμπληρώθηκε (12 μήνες), ενώ η πρώτη δίκη του δεν έχει τελειώσει και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις έχει ξεκινήσει.» 902.γρ ΕΔΩ.

«Στις 4 Ιουνίου 2013 ο Σακκάς συμπλήρωσε δυόμισι χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη, όταν ακόμη και το Σύνταγμα προβλέπει ότι η προφυλάκιση σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά τους 30 μήνες όταν αφορά διαφορετικές κατηγορίες και ξεχωριστές δικογραφίες. Η απόφαση για παράταση της προφυλάκισής του, μάλιστα, ξεπερνά ακόμη και τη συνταγματική πρόβλεψη. Ήδη ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ, όπως σημειώνουν οι γιατροί, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά. Η παθολόγος επιμελήτρια Α' του ΕΣΥ, Όλγα Κοσμοπούλου, που τον εξέτασε πρόσφατα, αναφέρει ότι στη φάση στην οποία βρίσκεται υπάρχει κίνδυνος για μόνιμη βλάβη οργάνων, ενώ έχουν αναφερθεί και αιφνίδιοι θάνατοι από αρρυθμίες.» Αυγή ΕΔΩ.

Με την επ’ αόριστον (απ’ ό,τι φαίνεται) προφυλάκιση  του Κώστα Σακκά παραβιάζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες της δικαιοσύνης στο όνομα της οποίας βρίσκεται στη φυλακή. Με την απεργία πείνας διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του,  αυτονόητα σε μια δημοκρατία σαν αυτή που διδάσκουν τα σχολικά βιβλία. Όμως η ζωή έχει άλλη «άποψη». Μετά την βίαιη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και καταχτήσεις, μετά την βίαιη καταστολή απεργιών και διαδηλώσεων, μετά την επιστράτευση των απεργών, τις περιπτώσεις ποινικοποίησης  της συνδικαλιστικής δράσης, τις «προτάσεις» για απαγόρευση (στην ουσία) των διαδηλώσεων στο κέντρο, μετά το σιγοντάρισμα της δράσης της χρυσής αυγής και τη σπορά του φόβου και ενώ με την οικονομική πολιτική τους συγκυβέρνηση και τρόικα σπρώχνουν κάθε μέρα στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπων, μέσα σε καταιγισμό προπαγανδιστικών πυρών από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έρχεται και η ορκωμοσία της πιο αντιδραστικής  κυβέρνησης της μεταπολίτευσης για να συμπληρωθεί το παζλ της επίδειξης δύναμης από το αστικό κράτος.

Τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα τσαλαπατώνται. Σήμερα είναι ο Κώστας Σακκάς. Αύριο μπορεί κάποιος από μας. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι κατοχυρωμένο. Τίποτα δεν μας ανήκει σε μια κοινωνία που υπάρχει και λειτουργεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών. Μας ανήκουν τα πάντα αρκεί να το πάρουμε απόφαση.

Πέμπτη 27 Ιούνη 2013.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

remen
Πολύ σωστή η απεικόνιση της δικαιοσύνης. Είναι τυφλή. Από πουθενά όμως δεν διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι είναι κουφή!!! Οπότε;;;

Stefanos Max είπε...

AFHSTE HSYXO TON KYRIO SAKKA! vrwmera skulikia eseis trwte kai xontrenete xontrenete xontrenete mexri na skasete ki autos peinaei!!! vrwmes!
afiste ton isixo! valte fylaki tus pragmatikus kakopoius diladi tous eautous sas paliodikastes tis pentaras!!! eiste paranomoi kai skupidia!

Giannis Pit. είπε...

Συγχαρητήρια Οικοδόμε για την ανάδειξη του θέματος.

kk είπε...

Δεν θα μπορούσε να είναι κουφή, ούτε τυφλή αυτή η δικαιοσύνη, αφού είναι βασικός στυλοβάτης του συστήματος!
Αν ο K. Σακκάς ήταν χρυσαυγίτης ή έμπορος ναρκωτικών θα είχε αποφυλακιστεί και αθωωθεί μετ΄επαίνων!
Αποφυλάκιση τώρα!
Και πλώρη για ανατροπή του σάπιου οικονομικοπολιτικού συστήματος!