Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πρώην βουλευτής παραπονιέται πως «δεν τα βγάζει πέρα». Εσείς;…



«Στη Βουλή εθεάθη σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο πρώην αντιπρόεδρός της βουλής, μη εκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Γρηγόρης Νιώτης. Όπως αναφέρει η στήλη, τον άκουσαν να παραπονιέται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και ότι δεν τα βγάζει πέρα. Συγκεκριμένα, έλεγε ότι έχει μηνιαίο εισόδημα 1.600 ευρώ και έξοδα 3.500 ευρώ.»
enikos.gr

Η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η είδηση (αν πράγματι είναι έτσι) με χιούμορ, απέτυχε παταγωδώς πριν καν ολοκληρωθεί. Αν ένας πρώην βουλευτής αστικού κόμματος, λίγους μήνες αφότου δεν κατάφερε να επανεκλεγεί «δεν τα βγάζει πέρα» οικονομικά (που ναι, με 1600 ευρώ μηνιαίο εισόδημα, έχει δίκιο, δεν τα βγάζει πέρα μια οικογένεια), τι να πουν εκατοντάδες χιλιάδες πρώην εργαζόμενοι στο γιαπί, στα εργοστάσια, στα μαγαζιά και αλλού που έμειναν χωρίς δουλειά (άρα μηδέν εισόδημα) ή όσοι... απασχολούνται κάπου και πληρώνονται με ό,τι απόμεινε απ’ τον πάλαι ποτέ μισθό τους (μερικά κατοστάρικα); Όλοι αυτοί πώς τα βγάζουν πέρα κύριε Νιώτη; Καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον από τους  ψηφοφόρους σας...

Θα θέλαμε να δούμε με συμπάθεια τον πρώην βουλευτή, όμως δεν μας βοηθάει και ο ίδιος μιας και δείχνει να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, σα να έφτασε στη χώρα πρόσφατα από άλλον πλανήτη. Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν πως ο ίδιος ήταν μέλος ή στήριξε  κυβερνήσεις που ξεκίνησαν το πετσόκομα των μισθών και το ξεθεμέλιωμα εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, πως το κόμμα του οποίου είναι υποψήφιος βουλευτής, σήμερα συγκυβερνά αυτή τη χώρα εφαρμόζοντας πολιτικές που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και πως σύμφωνα με το υπουργείο των οικονομικών «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»...  Άρα κύριε Νιώτη μας όταν έχετε μηνιαίο εισόδημα αντίστοιχο τριών περίπου κατώτατων μισθών καταλαβαίνετε πως… έχετε μέλλον ακόμα μπροστά σας… Εκτός και στις επόμενες εκλογές επανεκλεγείτε και σταματήσετε να κλαψουρίζετε και να προσβάλλετε και τη νοημοσύνη μας.

Κυριακή 2 Ιούνη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: