Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τα «αθώα» βιντεάκια των «αγανακτισμένων» και που στοχεύουν


Από την Τετάρτη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει για μια ακόμα φορά δήθεν «αγανακτισμένους», μετρημένους στα δάχτυλα, να γιουχάρουν την πορεία του ΠΑΜΕ. Είναι μια σκηνή που είχε πολυφορεθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της πλατείας αλλά και σε διάφορες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που ακολούθησαν.
Εγκαιρα είχε επισημανθεί το καθόλου αυθόρμητο στοιχείο αυτών των αντιδράσεων. Αντιθέτως είχε τονιστεί η πολυσυλλεκτικότητα αυτού του τμήματος που χωρούσε μέσα τον καθένα ανώνυμο, χωρίς πολιτική ταυτότητα, κουκουλοφόρο ή μη, από την άκρα δεξιά ως τον α/α χώρο, κρατικούς μηχανισμούς και άλλες ομάδες.

Ιδιαίτερο ρόλο σε τέτοιες ενέργειες έπαιζαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είτε σιγοντάροντας είτε συμμετέχοντας. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο παρελθόν που είναι αδιάψευστος μάρτυρας π.χ. από την ΕΟΣ (Ενωση Οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ) που δημιούργησαν βίντεο τέτοιου περιεχόμενου, με τίτλο «ΠΑΜΕ... πίσω», πλειοδοτώντας στη λογική του συστημικού ΠΑΜΕ που δήθεν οπισθοχωρεί.

Την Τετάρτη, η «Αυγή» αναφέρθηκε εκ νέου σε δήθεν αυθόρμητο γιουχάισμα στο ΠΑΜΕ κατά την προχτεσινή συγκέντρωση. Η δύναμη της εικόνας όμως, από τη μία εκθέτει όλες αυτές τις δυνάμεις κρούσης και από την άλλη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ.

Στη διεύθυνση http://vimeo.com/51079837, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει μια μικρή ομάδα, να γιουχάρει το ΠΑΜΕ με στόχο να προκαλέσει. Χτυπάνε, φτύνουν και ακούγονται εκφράσεις όπως «κομμούνια», «κομμουνάκια», «εθνοπροδότες» κλπ παραπέμποντας σε ομάδες φασιστοειδών. Ο ίδιος ο χειριστής της κάμερας που συμμετέχει ενεργά σε όλο αυτό το σκηνικό, έχει ανεβάσει κατά καιρούς βίντεο στο διαδίκτυο από κινητοποιήσεις α/α ομάδων, από επεισόδια με κουκουλοφόρους, από εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους «Πυρήνες της Φωτιάς» κ.ο.κ. Και αυτό το ετερόκλητο σκηνικό μεγαλώνει σε εύρος, αφού η «Αυγή» διαπίστωσε «χλιαρές αποδοκιμασίες όσων παρευρίσκονταν κατά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ». Η εθνική ενότητα που χωράει στις διαμαρτυρίες της πλατείας και έχει ως στόχο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλά κρατεί. Κάθε άλλη λέξη περιττεύει...


Παρεμπιπτόντως, κάνοντας «κλικ» σήμερα στην διεύθυνση του βίντεο, εμφανίζονται τα εξής:

"Page not found. Sorry, "Το ΠΑΜΕ αποχώρησε υπό τα γιουχαίσματα των συγκεντρωμένων..." was deleted at 6:28:26 Fri Oct 12, 2012. We have no more information about it on our mainframe or elsewhere.
« Return to the previous page"

Γιατί;... Χωρίς επιπλέον σχόλια… (Οικ.)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν τοσοσ φανερο οτι ηταν στημενο που τους γυρισε μπουμπεραγνκ και το αποσυραν.

ανεργος οικοδομος είπε...

https://docs.google.com/file/d/0Bwm7fpUmqhjhVTlzWUFMZHd1ZGM/preview?pli=1 το βιντεακι υπαρχει εδω ΠΗΓΗ http://e-globbing.blogspot.gr