Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Δεν έχουν το θεό τους...


Αυτοί δεν έχουν το... θεό τους. Σκαρφίστηκαν και προετοιμάζουν νέο χαράτσι, που λέτε; Σύμφωνα με την πιο έγκυρη κυβερνητική πηγή (δελτίο ειδήσεων του MEGA),  το πρόγραμμα «Αριάδνη» του υπουργού εργασίας Βρούτση προβλέπει πως από δω
και στο εξής οι γάμοι, οι βαπτίσεις και… οι κηδείες θα πρέπει να δηλώνονται σε συμβολαιογράφο. Καθένα από τα παραπάνω μυστήρια, λέει, για να ισχύει, θα πρέπει να επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη!

Δείτε το σχετικό βίντεο από το enikos.gr εδώ.

Εντάξει, στις περιπτώσεις γάμου και βάπτισης να το καταλάβουμε ποιοι θα βάζουν την υπογραφή τους κάτω από το «συμβόλαιο». Σε μια κηδεία όμως;… 

Ενδεικτικό της διαστροφής των εγκεφάλων που διευθύνουν τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, είναι και το θέμα που προέκυψε με τους συνταξιούχους που δεν πήγαν να απογραφούν. Το παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο ο Θανάσης Λεκάτης στο σημερινό Ριζοσπάστη:

«Μέχρι πού θα φτάσει η διαστροφή τους; Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκε χτες περίπου να προσεύχεται να έχουν πεθάνει πράγματι 90.000 συνταξιούχοι, ώστε να εξασφαλιστούν 600 εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο ταμείο. Σε 90.000 ανέρχεται ο αριθμός αυτών που δεν πήγαν να απογραφούν. Οι λόγοι πάμπολλοι, σίγουρα δεν πέθαναν σ' ένα χρόνο τόσοι περισσότεροι από τους αντίστοιχους του προηγούμενου χρόνου.


Κάθε ασφαλιστικό ταμείο έχει το μηχανισμό να διαπιστώσει επιτόπου αν ζει ή δε ζει ο συνταξιούχος. Η κυβέρνηση επιλέγει να σπεκουλάρει με τον αριθμό όσων δεν πήγαν να απογραφούν, για να ενισχύσει την αυθαίρετη θέση ότι για το έλλειμμα και το χρέος φταίνε τελικά οι εργαζόμενοι, είτε γιατί έχουν μεγάλα μεροκάματα, είτε γιατί είναι λωποδύτες και εισπράττουν συντάξεις που δεν τους ανήκουν.

Είναι απαράδεκτοι, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα παπαγαλάκια του Τύπου που αναπαράγουν την αθλιότητα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: