Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων ΛΕΣΒΟΥ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη


Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου, για το οποίο ο Οκτώβριος είναι μήνας καμπάνιας ενημέρωσης και δράσης για τους επαγγελματίες του κλάδου στο νησί και θα δοθεί έμφαση στα θέματα της υγείας και της ασφάλισης.

Η πολιτική της κυβέρνησης ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση που είχε και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και συνεχίζει: «Τα ταμεία φτιάχτηκαν από τις πλάτες των εργατών. Δε θα πληρώσουμε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τη δικιά μας και των οικογενειών μας, γιατί την κρίση δεν την δημιουργήσαμε εμείς. Απαιτούμε δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο όσο καιρό βρίσκονται στην ανεργία και η ανεργία να μετριέται ως συντάξιμος χρόνος.»

Η διοίκηση του Συνδικάτου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός πραγματοποιεί περιοδείες σε μεγάλα εργοτάξια και οικοδομές, για να ενημερώσει και να συζητήσει με όλους τους οικοδόμους τις θέσεις του.

Στη Λέσβο και ιδιαίτερα στη Μυτιλήνη, υπάρχουν οικοδόμοι που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο την τελευταία διετία, είτε γιατί δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο, είτε γιατί δεν τους ασφαλίζουν οι εργοδότες τους.

Στόχος του Συνδικάτου είναι κατ’ αρχήν η ασφάλιση όλων των οικοδόμων. Το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας στο χώρο της οικοδομής ήταν πάντα πολύ μεγάλο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ εντονότερο, καθώς η ανεργία και η ανάγκη για το μεροκάματο αναγκάζει πολλούς οικοδόμους να εργάζονται ανασφάλιστοι.

Πηγή: empros.net – Aristera sti Mitilini

Δεν υπάρχουν σχόλια: