Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζονται τα επεισόδια στα ορυχεία της Ν. Αφρικής. Τουλάχιστον 26 συλλήψεις απεργών σήμερα


Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 26 απεργούς μεταλλωρύχους έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν σε ορυχείο χρωμίου, το οποίο εκμεταλλεύεται η νοτιοαφρικανική εταιρεία Samancor κοντά στη Μαρικάνα.

«Η αστυνομία  χρησιμοποίησε βία για να απωθήσει μια μεγάλη ομάδα περίπου 3.000 απεργών μεταλλωρύχων. Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής και των συλλήψεων που ακολούθησαν ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από μια ματσέτα στο αριστερό χέρι. Σοβαρά τραυματισμένος απομακρύνθηκε από το σημείο με τη βοήθεια των συναδέλφων του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «συνελήφθησαν περίπου 26 απεργοί μεταλλωρύχοι», ενώ «αναμένονται και νέες συλλήψεις».

Στο μεταξύ η εταιρεία εξόρυξης χρυσού Gold Fields, πολλά ορυχεία της οποίας δεν λειτουργούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, απείλησε σήμερα να απολύσει 23.500 απεργούς μεταλλωρύχους, δηλαδή τα δύο τρίτα των εργαζομένων της, αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως την Πέμπτη το μεσημέρι. 
Πηγή: ΑΜΠΕ – enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: