Κυριακή 13 Μαΐου 2012

"Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ν' αποτελέσει χώρο υποδοχής χιλιάδων εργαζόμενων ανθρώπων που απελευθερώνονται από τις παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα"…



Σε άρθρο της με τίτλο «Η ενότητα της Αριστεράς δεν είναι χίμαιρα…» μια παλιά συντρόφισσα, η βουλευτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ  Νάντια Βαλαβάνη, μας αναλύει «που το πάει σήμερα» αλλά και «τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Γράφει λοιπόν:

«Ενας ‘ανοιχτός στις γραμμές και στο μυαλό του’ συνασπισμός οργανώσεων, κομμάτων και προσώπων με διαφορετικές καταβολές και αντίληψη για την προοπτική του σοσιαλισμού τον 21ου αιώνα. Εχει καταφέρει συνθέσεις που οδηγούν σε ένα πρόγραμμα προωθημένο, αλλά και προωθητικό, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες των εργαζόμενων ανθρώπων, ανοιχτό στις αλλαγές της πραγματικότητας.»

«[  ] Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την απόδειξη ότι ο στόχος της ενότητας της Αριστεράς δεν συνιστά χίμαιρα. Η διαφορά του σε σχέση με ανάλογους συνασπισμούς δυνάμεων της Αριστεράς στο εξωτερικό είναι ότι έχει, ταυτόχρονα, μερικές χιλιάδες μέλη που δεν συμμετέχουν σε καμιά από τις συνιστώσες του. Μία απ' αυτούς, μία «ανένταχτη στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ», είμαι κι η ίδια. Αυτό είναι μια μεγάλη δύναμή του: σε συνθήκες σαν τις σημερινές, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ν' αποτελέσει χώρο υποδοχής χιλιάδων εργαζόμενων ανθρώπων που απελευθερώνονται από τις παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα.»

«[  ] Σήμερα είναι η βασική προωθητική δύναμη για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με επίκεντρο την Αριστερά για την απελευθέρωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας απ' το ασφυκτικό «μνημονιακό» πλέγμα. Κι αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε σχήμα διακυβέρνησης με ανάλογο πολιτικό σχέδιο, ανοιχτό στην καθολική ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας, προσβλέποντας στο μέλλον.»

«[  ] Αυτό που σήμερα χρειάζεται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μια παρηκμασμένη πολιτική δύναμη του 20ού αιώνα, αλλά η ριζοσπαστική αριστερά του 21ου αιώνα.»

Αντιμετωπίζω τελικά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αδυνατώ να σπάσω τα δεσμά που δεν μου επιτρέπουν να «απελευθερωθώ από τις παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα». Παραμένω ακόμα εξαρτημένος από παρωχημένες αντιλήψεις όπως πχ πως η δουλειά πρέπει να  είναι δικαίωμα, πως στην διαδικασία παραγωγής υπάρχουν εκμεταλλευτές και καταπιεζόμενοι, πως η  κοινωνία που η συντρόφισσα Βαλαβάνη κόπτεται για την «ανασυγκρότησή της», είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που οφείλουμε να ανατρέψουμε και άλλα…

Δεν μου είναι εύκολο βρε αδερφέ να αποδεχτώ (μιλάμε για τόσο μεγάλη «εξάρτηση» από τα «στερεότυπα»…) με τίποτα την πολιτική των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των «… ευέλικτων μορφών απασχόλησης».

Δεν μπορώ να συναινέσω στο εμπόριο ελπίδας μέσω των ΜΚΟ-σύγχρονων «γραφείων ευρέσεως εργασίας».

Ούτε να συμφωνήσω με μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που υπογράφει με ευκολία (είδατε τι κάνει η «απελευθέρωση από παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα»;) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορους κλάδους εργαζομένων. 

Επίσης αντιμετωπίζω μια δυσκολία να συνεργάζομαι με τον οποιοδήποτε σε μια σειρά δήμους και συνδικάτα, απλά και μόνο για να χτυπήσω την «παρηκμασμένη πολιτική δύναμη του 20ού αιώνα». !! Το πιάσαμε το υπονοούμενο…

Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να γράψω… Είναι άπειρα τα παραδείγματα… Ααα, ξέχασα και το πιο πρόσφατο. Τόσο καιρό φωνάζω για την μη πληρωμή των χαρατσιών που μας βομβαρδίζουν και χτες ανακάλυψα πως κι αυτό ήταν τελικά ένα «στερεότυπο» που απλά με κρατά «παραδοσιακά εξαρτημένο». Άλλο να σουβάζει χαράτσι ο Βενιζέλος και άλλο μια «αριστερή» κυβέρνηση…

Είναι τόσα πολλά αυτά που με κρατούν σφιχτά δεμένο. Είναι τόσο πολλοί αυτοί που  με εκμεταλλεύονται, που με κοροϊδεύουν, που παίζουν με τη –στοιχειώδη- λογική μου, που απογοητεύτηκα πια… Δεν πρόκειται ποτέ να  «απελευθερωθώ από παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα». Εκεί, κολλημένος θα παραμείνω, μαζί με τους άλλους κολλημένους σαν κι εμένα και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε κι άλλους, πολλούς, περισσότερους, πως η πραγματική απελευθέρωση από τα δεσμά μας δεν πρόκειται να έρθει μέσα από αυταπάτες και στρογγύλεμα των ορολογιών (άκου «ανασυγκρότηση της κοινωνίας»…), αλλά μέσα από την συνειδητοποίηση του καθενός πως τα μερεμέτια δεν αρκούν, η μπογιά ξεφτίζει, το υπόβαθρο είναι σαθρό και σάπιο…

ΥΓ.1 Ολόκληρο το άρθρο διαβάστε το εδώ.

ΥΓ.2 Χίμαιρα, σύμφωνα με τα λεξικά της γλώσσας μας, σημαίνει «προϊόν φαντασίας, επιθυμία που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί». Χίμαιρα όμως (το αναφέρουν κι αυτό τα λεξικά) ήταν σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, το τέρας που σκότωσε ο Βελλερεφόντης.  Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια από τις δυο ερμηνείες δίνει στη λέξη η συγγραφέας όταν αναφέρεται στην «ενότητα της Αριστεράς». Η δική μου ερμηνεία είναι πως σύμφωνα με τα όσα πρεσβεύουν αλλά –το κυριότερο- με αυτά που εφαρμόζουν στην πράξη, στην κοινωνία, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ένα εγχείρημα για «ενότητα» αυτής της Αριστεράς θα κατέληγε σίγουρα στη δημιουργία ενός «τέρατος»... 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου οικοδόμε, στις "παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα"
Μακάρι όλα τα στερεότυπα και οι εξαρτήσεις να ήταν τέτοια!
Αφιερωμένο στους "σ/φους" του ΣΥΡΙΖΑ (αν και ποτέ δεν τους είδα ως σ/φους)
αλλά και σε όλους τους νεοφιλελεύθερους και "απελευθερωμένους από παραδοσιακές εξαρτήσεις και στερεότυπα"

http://www.youtube.com/watch?v=al7_msxyf7g&feature=related

Dina Vitzileou είπε...

"..τα μερεμέτια δεν αρκούν, η μπογιά ξεφτίζει, το υπόβαθρο είναι σαθρό και σάπιο…"

Το οικοδόμημα είναι πράγματι σαθρό,μόνο που αυτοί που το κατοικούν δεν το γνωρίζουν και πιθανόν να μην τους ενδιαφέρει να το μάθουν, εφόσον αυτοί που το εκμεταλλεύονται, φροντίζουν να το συντηρούν και να το φτιασιδώνουν για να κάνουν υποφερτή την διαμονή τους σε αυτό. Με μοναδικό όπλο το φόβο του ξεσπιτώματος τα καταφέρνουν μια χαρά να τους κρατάνε κλεισμένους και να τους ελέγχουν.
Επειδή είναι σχεδόν αδύνατον όλοι όσοι το κατοικούν να αποκτήσουν ξαφνικά γνώσεις μηχανικού και να συνειδητοποιήσουν ότι προτιμότερο είναι να ξεσπιτωθούν για λίγο προκειμένου να το ξαναχτίσουν από την αρχή και επίσης επειδή πολλοί από αυτούς προτιμούν να κατοικούν σε ένα φτιασιδωμένο σαράβαλο παρά να ξεσπιτωθούν, μήπως όσοι γνωρίζουν από "μηχανική" να μπούν μέσα και σιγά σιγά να αρχίσουν την ανακατασκευή? Οι τεχνολογία έχει προοδεύσει πάρα πολύ και οι επιλογές των επεμβάσεων από μέσα είναι πάμπολες.
Εσύ ως Οικοδόμος το γνωρίζεις καλύτερα. Σενάζια, πολλά σενάζια μπορούν να γίνουν, που να εξασφαλίσουν δημιουργικές αλλαγές. Και όσο θα τις βλέπουν οι αδαείς κατοικούντες το πιθανότερο είναι να συνηγορούν στην συνέχειά τους!
Εν ολίγοις το συγκλονιστικό των ημερών που ζούμε είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια το μοναδικό όπλο που χρησιμοποιεί η εξουσία του χρήματος εναντίον μας ο ΦΟΒΟΣ, ήρθε για λίγο στα χέρια τα δικά μας και αυτό φάνηκε από τις πανικόβλητες αντιδράσεις τους να κάνουν κυβέρνηση αχταρμά ακριβώς γιατί δεν θέλουν ανακατατάξεις στο οικοδόμημά τους.
Δεν ξέρω αν ο Σύριζα θα ανταποκριθεί ή θα δικαιώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες όσων αριστερών (και είμαστε πολλοί) ανάμεσα σε πολλούς άλλους, που τον ψήφισαν, αλλα αυτό που με ικανοποιεί τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι ότι τον ΦΟΒΟ τους τον προκάλεσε ο Σύριζα που θέλει να ανακατευτεί στο παιχνίδι τους και όχι το ΚΚΕ που δηλώνει εκτός.

Οικοδόμος είπε...

@xrwmatakaiskies:
Καλησπέρα και καλώς όρισες.
Καλή δύναμη!

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Διαβάζω σε παραπάνω σχόλιο....

"αλλα αυτό που με ικανοποιεί τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι ότι τον ΦΟΒΟ τους τον προκάλεσε ο Σύριζα που θέλει να ανακατευτεί στο παιχνίδι τους και όχι το ΚΚΕ που δηλώνει εκτός."

Προφανώς ό συντάκτης του μηνύματος εννοεί πως η θέση Τσίπρα..."θα κάνω το καλύτερο για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη" ή οι θέσεις Δραγασάκη "«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω;
Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ.
Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό.
Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους.
Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό»
Όσο για το ΚΚΕ απλά δεν ξέρεις τι λες. Το ότι σηκώθηκες απο τον καναπέ και πήγες μεχρι την κάλπη δε σε κάνει αυτόματα και κριτή των αγώνων μας

Οικοδόμος είπε...

@Dina Vitzilaiou:
Καλησπέρα. Όσοι κατοικούν στο σαθρό οικοδόμημα είναι προς όφελός τους να γνωρίζουν την επικινδυνότητα μιας τέτοιας κατάστασης. Αν δεν το γνωρίζουν, είναι υποχρέωση αυτών που κατέχουν πέντε τεχνικές γνώσεις στη γειτονιά (και δεν είναι απαραίτητο να έχουν σπουδάσει μηχανικοί) να τους το επισημάνουν.

Αν τώρα οι ένοικοι δεν ενδιαφέρονται αρκετά γι' αυτό ή αν δεν πείθονται για την αναγκαιότητα της απομάκρυνσής τους από το σαθρό οικοδόμημα, τότε έχουν και κάποια ευθύνη γι' αυτό, δε νομίζεις; Δεν μπορούν να πουν "δεν ήξερα"...

Αυτό που εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι το "πιθανόν να μην τους ενδιαφέρει να το μάθουν". Πραγματικά αυτό με σοκάρει. Με παραπέμπει στους "απελπισμένους" που έκαναν πληρωμένο σεξ χωρίς προφυλάξεις με τις οροθετικές ιερόδουλες...

Επειδή ακριβώς είμαι οικοδόμος, κάποιες γνώσεις όντως τις κατέχω κι ας μην έγινα μηχανικός. Εξάλλου πάντα αυτοί που μας κυβερνούσαν και έβαφαν το οικοδόμημα ήταν οι σπουδαγμένοι, οι ειδικοί, οι κατάλληλοι, αυτοί που οι ένοικοι τους εμπιστεύονταν με κλειστά μάτια. Εγώ λέω να σταματήσει αυτό (και εσύ ξέρω πως το θέλεις, "γκρέμισμα σκηνικού"-θυμάσαι;) και νομίζω πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ο τρόπος που προτείνεις με τα πολλά σενάζια κλπ θα οδηγήσει στην αναπαλαίωση του οικοδομήματος, που ναι εξωτερικά θα φαντάζει ίσως καινούργιο και υγιές, όλοι όμως θα ξέρουμε πως πρόκειται για κτίσμα αιώνων και με φαγωμένα τα ψωμιά του.

Εμένα δεν με ικανοποιούν αυτές οι λύσεις, προτιμώ αν πρόκειται να κάνω κι άλλες θυσίες (γιατί μια ζωή αυτό κάνουμε εμείς) αυτές να γίνουν για να κτιστεί ένα νέο και υγιές οικοδόμημα. Βάζω κιόλας όση εθελοντική εργασία και αν χρειαστεί.

Αυτό που ζούμε Ντίνα μου, δεν το έχουμε ξαναζήσει, για τη γενιά μας μιλάω. Μη νομίζεις πως μέσα στο ξερό μου κεφάλι τα έχω όλα λυμένα. Κάθε άλλο. Μπορεί και να κάνω λάθος. Όμως ξέρεις τι δεν μπορώ να χωνέψω; Τέτοιες απόψεις σαν της συγγραφέως του κειμένου της ανάρτησης και του κόμματος που εκπροσωπεί.. Αν αυτά ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν θα πάρω. Αρνούμαι
να πάω με τους καιρούς, μόνο και μόνο για να έχω την ψευδαίσθηση πως με κυβερνάει μια αριστερή κυβέρνηση.

Μπες στα λινκς και αν μπορείς ξέχασε για λίγο πως είσαι στο ριζοσπάστη. Διάβασε μόνο τα στοιχεία και τα γεγονότα. Άκουσε και το Γλέζο στο βίντεο. Για ποια μερεμέτια μιλάμε λοιπόν βρε Ντίνα;
Αν αυτές είναι οι προτάσεις της... "σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς"...

...προτιμώ τότε να κρεμάσω το μυστρί μου στον τοίχο...

Καλή δύναμη καλή μου φίλη!

Οικοδόμος είπε...

@ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ:
Καλησπέρα. Οι δηλώσεις Δραγασάκη δεν αφήνουν αμφιβολία σύντροφε για τις επιδιώξεις αλλά και το βεληνεκές τους.

Μια επισήμανση και ταυτόχρονα παράκληση όμως:

Ψυχραιμία σύντροφοι! Όποιος διαφωνεί με τις απόψεις του ΚΚΕ δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάθεται και σε έναν καναπέ. Δεν μονοπωλούμε τους αγώνες. Δίπλα μας αγωνίζονται κι άλλοι συναγωνιστές που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν με τον δικό μας τρόπο ή λόγο.

Διαφωνώ επίσης πως δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κρίνει τον οποιονδήποτε. Γιατί; Όλοι όσοι εκτιθέμεθα αποτελούμε στόχο κριτικής που καλό είναι να αντικρούουμε με επιχειρήματα (τα διαθέτουμε άλλωστε), και μόνο επιχειρήματα. Πόσο μάλλον το ΚΚΕ που με τις θέσεις και τους αγώνες του επιδιώκει να προσεγγίσει το λαό και όχι να τον κατηγοριοποιήσει σε καναπεδάτους ή μη.

Συντροφικά.
Καλή δύναμη!

Dina Vitzileou είπε...

Φίλε Οικοδόμε,
ο τρόπος που εκφράζουν την άποψή τους σε αυτό τον χώρο, αρκετοί από τους σχολιαστές-υποστηρικτές των θέσεων του ΚΚΕ, με αποθαρρύνει από το να καταθέσω την διαφορετική άποψή μου. Η στάση σου όμως και ο σεβασμός που δείχνεις στους σχολιαστές, ως διαχειριστής αυτού του ιστολογίου με δικαιώνει που το τόλμησα.
Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι τίποτα δεν έχω λυμένο σχετικά με τον τρόπο που θα ανατραπεί το σκηνικό.Πιθανόν να υπάρχει και άλλος τρόπος και να αποδειχθεί καλύτερος.Εγώ στις δεδομένες συνθήκες υποστηρίζω αυτή την άποψη και καθόλου δεν αγχώνομαι αν δεν βγεί πουθενά.Το βέβαιο είναι ότι ανήκω σε αυτούς που γνωρίζουν ότι το οικοδόμημα είναι σάπιο και θέλω να αγωνιστώ για την ανατροπή του. Με λάθος τρόπο εγώ , με λάθος οι άλλοι ..δεν ξέρω. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να με κατατάσσουν οι άλλοι σε εχθρικό στρατόπεδο, απο την στιγμή που οι προσδοκίες μας έχουν ένα κοινό στόχο.
Αυτή είναι μια αντίληψη που έχουν πολλοί στον χώρο του ΚΚΕ αλλα όχι και εσύ, γι αυτό χαίρομαι την συνομιλία μαζί σου.
Να είσαι καλά και μακάρι να συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες όλοι μαζί.

Dina Vitzileou είπε...

Υ.Γ.
Όσο και αν σε μερικούς φανεί απίθανο τον Ριζοσπάστη τον αγοράζω, για να τον διαβάζω με την ησυχία μου.

Οικοδόμος είπε...

@Dina Vitzileou:
Ντίνα ελπίζω να μην παρεξήγησες αυτό που σου έγραψα για το ριζοσπάστη. Δεν αποτελεί κριτήριο -για μένα τουλάχιστον- συντροφικότητας και φιλίας, το διάβασμά του...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε οικοδόμε δεν είμαι καινούρια στο "χώρο" σου, απλά άλλαξα όνομα. Σου έστειλα εχθές σχετικό e-mail για να σε ενημερώσω, αν δεν σου ήρθε (έκανα μάλλον βλακεία εγώ ) πες μου να σου το ξαναστείλω.

Ως προς το σχόλιο της Ντίνας:
Το οικοδόμημα αυτό δεν ήταν πάντοτε σαθρό και σάπιο, όταν χτίστηκε ήταν μια όμορφη πολυκατοικία και κάτι εντελώς καινούριο και προοδευτικό για την εποχή, με τον καιρό όμως πέρα απο την φυσική φθορά του χρόνου συνέβη και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Σιγά σιγά μειώνονται και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της οι οποίοι θέλωντας να ενώσουν τα διαμερίσματα μεταξύ τους άρχισαν να γκρεμίζουν εσωτερικούς τοίχους. Αυτό όπως ήταν φυσικό δημιούργησε καταπονήσεις στον φέροντα οργανισμό του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στη στατικότητα του κτιρίου αλλά και την λειτουργικότητα του χώρου . Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου έχουν σήμερα στη διαθεσή τους τεράστιες επιστημονικές ομάδες με μηχανικούς όλων των ειδών και εφαρμώζουν όλες τις διαδικασίες (τσιμεντοενέσεις, υποστηρήξεις κλπ) για να καταφέρουν να το κρατήσουν όρθιο, όμως το κτίριο αυτό είναι πλέον ετοιμόροπο, συνεχώς αποκολλούνται από αυτό δομικά υλικά και πέφτουν πάνω σε μας που κατοικούμε στην αυλή του. Δεν έχει νόημα να μπούμε μέσα, το πιο πιθανό είναι να μην μας αντέξει γιατί είμαστε πολλοί. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε πιστεύω είναι να το κατεδαφίσουμε πριν μας πλακώσει...

Υ.Γ.Το ΚΚΕ δεν βλέπει αυτούς που στηρίζουν και ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα της αριστεράς ως εχθρούς, άλλο πως βλέπει τα στελέχη και την γραμμή των κομμάτων αυτών.

Υ.Γ.2 (προς οικοδόμο) Μια μικρή σημείωση που θα σε ενδιαφέρει : Ο όρος "αναπαλαίωση" αν και χρησιμοποιείται συχνα στην ουσία είναι αδόκιμος αφού δεν γίνεται ένα κτίριο να "ξαναπαλιώσει". Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία από τον καθηγητή Χαράλαμπρο Μπούρα ως "... η επαναφορά στην παλιά μορφή με την αφαίρεση νέων προσθηκών" ενώ ο καθηγητής Ιωσήφ Στεφάνου με τον όρο αυτό εννοεί την επεξεργασία των όψεων κτιρίων ή συγκροτημάτων "ώστε να παρουσίαζουν εικόνα παλαιότητας" ,για τις εργασίες αυτές χρησιμοποιείται και ο γαλλικός όρος Ravalement.

Οικοδόμος είπε...

@xrwmatakaiskies:
Δεν έφτασε e-mail μέχρι εδώ. Κάνε άλλη μια προσπάθεια.

Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου για τον όρο "αναπαλαίωση". Δεν το ήξερα. Σ' ευχαριστώ. Νομίζω πάντως πως βγήκε το σωστό (εννοώ αυτό που ήθελα να εκφράσω) νόημα, από το σχόλιό μου.

Αν υπάρχει/έχεις κάποιο λινκ για το θέμα θα με ενδιέφερε πολύ.

Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε οικοδόμε σου ξαναέστειλα το μειλ και ελπίζω αυτή τη φορά να φτάσει.

Δυστυχώς δεν έχω λινκ για το θέμα αλλά μόνο "τυπομένα" κείμενα. Όταν βρω χρόνο θα σκανάρω οτι μπορώ να σου στείλω...

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε κάτι σκαμπάζω από κτίσιμο, αν έχουμε κι’ εσένα δάσκαλο κάτι καλό θα χτίσουμε, νέο και υγιές οικοδόμημα!

Το πρωτόγνωρο εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει προβλήματα διαχείρισης στον πολιτικό λόγο των στελεχών του. Δεν τους κατηγορώ, μετά από ένα τέτοιο ποσοστό είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί κοινή συνισταμένη όταν υπάρχουν πολλές συνιστώσες. Τουλάχιστον ας μην κατηγορούν το…. παραδοσιακό παρηκμασμένο όπως λένε ΚΚΕ ότι αρνείται να συμπράξει στο σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης.
Η μετεκλογική πολιτική των πρωταγωνιστών ασκείται με αρκετή ευελιξία και πονηριά, στήνονται παγίδες, ξόβεργες, και ως συνήθως οι περισσότεροι υποφέρουν από απώλεια μνήμης. Πάμε για νέες εκλογές, αν λοιπόν ο λαός θέλει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ας τον επιλέξει, αλλά το εν λόγω κόμμα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όχι να τις ρίχνει στο ΚΚΕ, το οποίο έχει επιλέξει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο διακυβέρνησης, ή στήριξης του ελληνικού λαού.
Προσωπικά δεν επιθυμώ ούτε το δυτικό καπιταλιστικό λούστρο, οποιουδήποτε χρώματος, αλλά ούτε κάποιο κομμουνιστικό κακέκτυπο τύπου Βορείου Κορέας. Η προσήλωση στην κομμουνιστική ιδεολογία με εμπνέει για το κτίσιμο μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και αυτήν παλεύω να οικοδομήσω στον τόπο που γεννήθηκα εγώ, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Εμείς οι κομμουνιστές δε θα πιάσουμε κανέναν από το λαιμό, ο δρόμος που προτείνουμε βασίζετε στην αλήθεια, στην απλότητα, και στην ελευθερία, «όσοι πιστοί προσέλθετε».

Να πω τέλος ότι έχω κυριολεκτικά βαρεθεί τη χαρακτηριστική διαμαρτυρία, σχεδόν όλων των κομματικών εκπροσώπων, στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών «μα δεν ολοκλήρωσα τη φράση μου», και ας μιλάει κάποιος επί δέκα συνεχόμενα λεπτά. Άλλο χαρακτηριστικό: ομαδική φωνασκία, δηλαδή χάβρα των ιουδαίων. Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε για πόσο θα συνεχιστεί ακόμα. Κουράγιο!