Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ο “Θεσσαλικός Κύκλος” στο 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Καισαριανής


Aνοίγοντας τον Β’ κύκλο των θεατρικών παραστάσεων, το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Καισαριανής φιλοξενεί την παράσταση «Θεσσαλικός Κύκλος», σε ποίηση Κώστα Βίρβου και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.
Την παράσταση παρουσιάζουν η θεατρική ομάδα, η χορωδία και η ορχήστρα του ΠΑΜΕ δεμένοι σε ένα σχήμα, την Κυριακή 21 του Μάη, στις 19.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών) – η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια ακόμα πολιτιστική πρόταση του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Άλλη μια προσπάθεια παρέμβασης της ομάδας που αποτελείται από εργάτες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που μπορεί να αξιοποιηθεί για να δυναμώσουν και με αυτόν τον τρόπο οι δεσμοί των συνδικάτων με τους εργαζόμενους.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1974, με την πτώση της δικτατορίας. Περιλαμβάνει τα αγαπημένα τραγούδια «Ο Δάσκαλος», «Σιδηρόδρομος» κ.ά που ερμηνεύουν οι Βίκυ Μοσχολιού, Λάκης Χαλκιάς, Παύλος Σιδηρόπουλος, Λιζέτα Νικολάου, Χαράλαμπος Γαργανουράκης. Τον δίσκο είχε προλογίσει ο Βασίλης Τσιτσάνης. Όπως έχει πει ο ίδιος ο συνθέτης, «εμφανίζονται στο έργο δύο δυνάμεις, αυτές του τσιφλικά και του κολίγου». Ο τίτλος «Θεσσαλικός Κύκλος», από τη μια έχει να κάνει με την κοινή θεματολογία των κομματιών, εξ ου και κύκλος, και επιπλέον παραπέμπει σε μια μεγάλη πλατεία, στην οποία, γράφει ο Βίρβος, εμφανίζονται ταυτόχρονα όλοι οι χαρακτήρες των τραγουδιών. Τα κείμενα της παράστασης, που συνδέουν μεταξύ τους τα τραγούδια, έγραψε ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: